Κυβέρνηση σε «κρίση Πολάκη» - Πίσω 14,5 μονάδες στις δημοσκοπήσεις

council_ar

Παρόλα αυτά ο Τσίπρας επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 - Γκάλοπ Public Issue: Προβάδισμα 14,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλυψε, αλλά και «μάζεψε» τον ανεξέλεγκτο Παύλο Πολάκη ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια διαχείρισης της φθοράς των τελευταίων κινήσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, οι οποίες έχουν προκαλέσει τοξικό κλιμα στην κυβερνηση.

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα το Μέγαρο Μαξίμου «στροβιλίζεται» στη δίνη των αποκαλύψεων για το δάνειο, ζήτημα που έχει προκαλέσει εκνευρισμό και αμηχανία. Αφενός ανατρέπεται ο σχεδιασμός για το επικοινωνιακό ντελίριο προώθησης των θετικών μέτρων και παροχών μεχρι τις κάλπες, και αφετέρου τα απανωτά λάθη του κ. Παύλου Πολάκη αναζωπυρώνουν το θέμα και αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας υπεράσπισής του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης.

Μετά το «σόου» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κρατική τηλεόραση, όπου μιλούσε χωρίς να δέχεται ερωτήσεις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε χθες τη φυγή προς τα εμπρός, χαρακτηρίζοντας «κουτσομπολιό» τις αποκαλύψεις για το «δάνειο Πολάκη» και ζήτησε από τα στελέχη της κυβερνησης να μην ασχολούνται, στέλνοντας μήνυμα προς τον κ. Πολάκη λεγοντας: «Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος».

«Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που, όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε σε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Τα επιχειρήματα κάλυψης του πρωθυπουργού, προς τον αναπληρωτή υπουργό, κινούνται σε παρόμοια φιλοσοφία με εκείνα του κ. Πολάκη, δίνοντας τροφή στην αντιπολιτευση να ασκήσει κριτική με αιχμές πως «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».

Όσον αφορά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι θα διεξαχθούν στις αρχες Οκτωβρίου 2019, «που θα κριθούμε από τον λαό πού θα είναι η χώρα το φθινόπωρο του 2019».

Μιλωντας, χθες, στους υπουργούς του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη ως μικροπολιτική αντιπαράθεση και παραπολιτικό κουτσομπολιό, καλώντας τα στελέχη της κυβέρνησης να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα. «Να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε. Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος, για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που, όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε σε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους για την οικονομία, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον πρόσφατο ανασχηματισμό μιλώντας «για δυνάμεις από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος. Δυνάμεις και πρόσωπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς αλλά προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της λαϊκής κεντροδεξιάς ακόμη και του προοδευτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση».

Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».

Εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Γκάλοπ Public Issue: Προβάδισμα 14,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 14,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.

Στην εκλογική επιρροή η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση στο 3%, Ένωση Κεντρώων με 1,5%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1%.

dimso-n31


Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Public Issue «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να απορροφά το σημαντικότερο τμήμα της εκλογικής βάσης των τριών νεοπαγών κομμάτων της μνημονιακής περιόδου που αποσυντίθενται (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων). Αυτό σημαίνει, ότι η αποδυνάμωση των τριών κομμάτων της 8κομματικής Βουλής του 2015 λειτουργεί, διττά, υπέρ της ΝΔ και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός, διότι η ΝΔ εισπράττει, στο επίπεδο της εκλογικής βάσης, μεγαλύτερο τμήμα της δυσαρέσκειας από την παρούσα διακυβέρνηση.Αφετέρου, διότι η συρρίκνωσή τους διευκολύνει την επίτευξη αυτοδυναμίας από το α’ κόμμα, εξαιτίας της λειτουργίας του εκλογικού νόμου. (Το όριο για την αυτοδυναμία του α’ κόμματος χαμηλώνει, όσο αυξάνει το ποσοστό των κομμάτων που δεν υπερβαίνουν το εκλογικό κατώφλι του 3%). Διεκδικεί, επομένως, βάσιμα την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία».

Στην ανάλυση επισημαίνεται ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πληρώνει μεγάλο κόστος από την πολιτική απομόνωση και την κοινωνική περιχαράκωση που του χρεώνεται εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, απώλεια που δεν αντισταθμίζεται από την προσέλκυση μιας μικρής μερίδας ψηφοφόρων του λεγόμενου «αντιεθνικιστικού ρεύματος», που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας και συσπειρώνεται σήμερα γύρω του.

dimso-n31a
dimso-n31ab


Διαβάστε όλη την έρευνα 

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Εσύ είσαι σπίρτο

Άκου χαζουλη: Οι εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, θα είναι βίας και νοθείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί με τα μπούνια. Το πάει παραπισω γιατί έχει σχέδιο να ξαναβγεί ο ίδιος χαζούλη...δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αριστερά.

πολυ υποπτος

ειναι πολυ υποπτη η επιμονη του τσιπρα να τραβηξει τις εκλογες μεχρι οκτωβρη, ενω ο καθε νοημων ανθρωπος θα τις εκανε μαζι με τις ευρωεκλογες που ειναι απλα 5 μηνες νωριτερα...και λαμβανοντας μαλιστα το ρισκο 1. να πατωσει στις ευρωεκλογες και το κλιμα να στραβωσει ακομα περισσοτερο και 2. να συμβει το καλοκαιρι καποια μεγαλη συμφορα σαν το Ματι και να εισπραξει ολη την δυσαρεσκεια ...εαν λοιπον σοβαρα επιμενει για οκτωβριο, τρια τινα συμβαινουν ...1. τρομαζει και μονο στην ιδεα να χαθει η εξουσια μαζι με τα προνομια που αυτη δινει και ισως τρεμει για τις συνεπειες οσων εχει κανει 2. προσπαθει να σκεφτει τροπους, ακομα και να παρατεινει και μετα τον οκτωβρη τις εκλογες με καποιο τρελλο προσχημα3. περιμενει κατι που μονο αυτος ξερει να συμβει πρωτα και μετα να παει σε εκλογες...ενα ειναι σιγουρο...η νδ δεν ειναι τελεια, το αντιθετο αλλα οταν φυγει ο συριζα απο την καρεκλα, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ!

@

Το καψες εσυ..Ο Ελληνισμος θα αναπνευσει?? χαχαχαχαχαχ ναι Κουλη οτι πεις

2019

Εγώ πάντως θα μιλήσω τελευταίος, μαζί με το λαό μετά το άνοιγμα των καλπών εν μηνί Σεπτεμβρίω ή Οκτωβρίω ενεστώτος έτους . Τότε θα δημοσιεύσω και τα ποσοστά που έδιναν 35 δημοσκοπήσεις , εδώ και 3 χρόνια τώρα και όσες άλλες θα δημοσιευθούν ακόμα μέχρι την "αγίαν ημέραν"των εκλογών. Τα ποσοστά εκείνα θα συγκριθώσι με τα τελικά ποσοστά που θα ξεπηδήσωσι μέσα από τας εσφραγισμένας κάλπας και θα είναι τα αληθινά ποσοστά, οριστικά και αναμφισβήτητα, άτινα θα δώσει ο παντοδύναμος και υπέρτατος κριτής πάντων , ήγουν ο λαός. Και μέχρι τότε χαίρεσθε και αγαλλιάσθε άπαντες και ύβρεις αλλήλων ποιείτε προς τέρψιν τινών, καθότι εν εκείνη τη νυκτί , του "προσκυνήματος της χάριτος του λαού" , θέλουσι ακουσθήναι ζητωκραυγαί και εύθυμα γλέντια συν χορδαίς και τυμπάνοις εν απάση τη Ελλάδι από τους νενικηκότας . Πλην όμως θέλουσι ακουσθήναι και ουρανομήκεις γοεραί κραυγαί μετά αλαλαγμών, κλαυθμών και οδυρμών από τους ηττημένους. Και άπαντα τα ανωτέρω συμβήσονται εκ της τρομακτικής δυνάμεως του λαού, όστις μιλάει πάντα τελευταίος αποστέλλων μηνύματα προς άπαντας. Διο και εγώ λέγω πάσι υμίν: "προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου".

ΠΌΣΟ ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015??

Ας δούμε τρια τέτοια παραδείγματα, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2015. Για να καταλάβουμε γιατί κάποιοι το βράδυ των εκλογών πέφτουν από τα σύννεφα!....Για να μην σας κουράζω με "σεντόνια ' γράφω των 2 πρώτων κομματων: Στις 13-9-2015 εταιρεία PUBLIC ISSUE για την" Αυγή" ΝΔ 31% ΣΥΡΙΖΑ 31%! Την 17-9-2015 εταιρία METRON ANALYSIS για τα 'Παραπολιτικα'. Η ΝΔ 31,9% ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%! Εταιρια 18-9-2015 INTERVIEW για το" Βεργίνα Τηλεόραση“οπου η ΝΔ 30% ο ΣΥΡΙΖΑ 28%..!!!

Γιάννης

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Βαγγέλης

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει σήμερα λογικός , Έλληνας ,μη λαμόγιο , που να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα ποσοστά είναι αληθινά και ισχύει το παραπάνω , σημαίνει ότι απλά τα μνημόνια δεν μας έβαλαν μυαλό.

Αγύριγο κεφάλι

Εδώ, σημαίνοντα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΞΙΑΣ έχουν πάρει ...600.000 Ευρώ και 400.000 Ευρώ ..."δάνεια" ο κάθε ένας τους.__________Ξενοδοχειακή μονάδα επί ΔΕΞΙΑΣ πήρε από τα ΕΣΠΑ ως “επιδότηση” 1.200.000 Ευρώ και τώρα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ επί ΣΥΡΙΖΑ να τα ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ!_______Και δεν είναι μόνο ΜΙΑ!..____ΑΥΤΟΙ μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!_________ΑΥΤΟΙ μας ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ!________Και έχουν το θράσος να ...ΜΙΛΑΝΕ κι από πάνω; ____________ Και ο ...Πολάκης έβγαλε το μάτι ...ΟΛΩΝ που πήρε μόλις ένα φτωχοδάνειο των 100.000 Ευρώ και το αποπληρώνει ο άνθρωπος.________Είπα!__________Είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ Συμφέροντα στον χώρο της Υγείας, στα οποία ο Πολάκης είναι "στην πόρτα του Ταμείου" ακοίμητος φρουρός και τους λέει "ΟΧΙ'!__________Και έτσι έχουν λυσσάξει τα συμφέροντα αυτά!..____________Και ..."καλημέρα" να πει πλέον ο Πολάκης, τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ αυτά έχουν ξαμολήσει την ΔΕΞΙΑ και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ γιά να δημιουργούν "κλίμα" σε βάρος της Κυβέρνησης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με αιχμήν του δόρατος τους τον ...Πολάκη!

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

Αλ6 μακάρι να τις καθυστερήσεις για Οκτώβριο όπως λες, θα είναι ακόμα πιο μεγάλη η συντριβή σου. Πάντως αν θες να σώσεις τον καθρέφτη από το στραπάτσο σου, να χάσεις με 10-12 μονάδες δηλαδή, κάνε τις βουλευτικές εκλογές άμεσα και πριν το Πάσχα. Διαφορετικά όσο το αφήνεις τόσο πολάκηδες, κοτζιάδες, καμμένοι και σία σε φθείρουνε και ανοίγουν την ψαλίδα.

kyriakos

Αριστερά: εμείς είμαστε καλοί και πονοψυχοι. Από ανάγκη δανειζομαστε και διοριζουμε. Από ανάγκη πουλάμε την Ελλάδα. Για τον φτωχό κι ανήμπορο Έλληνα. Εσείς που έχετε σπουδάσει και μπορείτε να κάνετε δουλειές να πάτε μετανάστες να ξεσκατιζετε γέρους και να μοιράζεστε μπάνιο, τουαλέτα και κουζίνα με άλλους πέντε. Εμείς θα φροντίσουμε για τους ανήμπορους Έλληνες και θα σας φορτώνουμε δανεικά που θα χρειαστείτε να ξεσκατιζετε όλο το πλανήτη για να τα ξεπληρωσετε. Εμείς όμως; Σταθερά στο πλευρό του φτωχού κοσμάκη!!!

kyriakos

Αριστερά: εμείς είμαστε καλοί και πονοψυχοι. Από ανάγκη δανειζομαστε και διοριζουμε. Από ανάγκη πουλάμε την Ελλάδα. Για τον φτωχό κι ανήμπορο Έλληνα. Εσείς που έχετε σπουδάσει και μπορείτε να κάνετε δουλειές να πάτε μετανάστες να ξεσκατιζετε γέρους και να μοιράζεστε μπάνιο, τουαλέτα και κουζίνα με άλλους πέντε. Εμείς θα φροντίσουμε για τους ανήμπορους Έλληνες και θα σας φορτώνουμε δανεικά που θα χρειαστείτε να ξεσκατιζετε όλο το πλανήτη για να τα ξεπληρωσετε. Εμείς όμως; Σταθερά στο πλευρό του φτωχού κοσμάκη!!!

Σόι Μπλε

Οι απατεώνες του Νότου ψηφίζουν τον φυσικό τους αρχηγό: Μητσοτάκη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης