Μητσοτάκης στο CNBC: Θα μειώσω κατά 20% των φόρο των επιχειρήσεων μέσα σε δύο χρόνια

mits-cn2

Έχω δεσμευτεί να επαναφέρω την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα μέσα σε 18 μήνες - Θα προχωρήσουμε σε επιθετική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ

Σαρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία προαναγγεέλλει μέσω συνέντευξής του στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία δεσμεύεται στη συνέντευξή του να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στις αγορές κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της διακυβέρνησής του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, επίσης, ότι θα μειώσει τους φόρους για τις ελληνικές και τις ξένες επιχειρήσεις μιλώντας για «μια επιθετική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση»..

«Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης» δηλώνει στο αμερικανικό δίκτυο ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «είναι καιρός να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στους πολίτες, αλλά και στις διεθνείς αγορές ότι δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα ριζικών μεταρρυθμίσεων, ότι θέλουμε να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και να στηρίξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».
.
«Θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Έχω δεσμευτεί να επαναφέρω την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα μέσα σε 18 μήνες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ στις προτάσεις του οποίου περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων κατά 20% μέσα σε δύο χρόνια.

mits-cnnh3
Μιλώντας για τους ρυθμούς ανάπτυξης ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι ένας ρυθμός ανάπτυξης 2%. Αυτό δεν θα κάνει τη διαφορά. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ανάπτυξη 4%. Αυτός θα είναι ο στόχος που θα πρέπει να θέσουμε και οι δανειστές μας θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ακόμα ότι η υπεραπόδοση όσον αφορά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «στέλνει το λάθος μήνυμαυπό την έννοια ότι το έχουμε παρακάνει με λιτότητα. Πρέπει να επιμείνουμε στους στόχους μας, αλλά όταν προκύπτει δημοσιονομικός χώρος αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώνουμε τους φόρους. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξεπεράσει τους στόχους είναι επειδή η κυβέρνηση επιβάρυνε τη μεσαία τάξη. Και ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέλησε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πλεόνασμα από ό, τι πραγματικά ζητήθηκε ήταν επειδή ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα για να το διανείμει σε προεκλογικές παροχές».

Στο πλαίσιο αυτό προαναγγέλλει την πρόθεσή του να αναδιαπραγματευτεί το στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 ώστε το 80% του επιπλέον δημοσιονομικού χώρου να κατευθυνθεί σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια οι Έλληνες υπέφεραν πολύ» ότι έχουν επιβαρυνθεί από την υπερβολική λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι «επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και το διαθέσιμο εισόδημα».

«Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ αυστηρός στόχος. Έχω πει από την αρχή ότι σέβομαι τις συμφωνίες που έκανε η σημερινή κυβέρνηση αλλά έχω επίσης πει στους Ευρωπαίους εταίρους ότι αν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να ανταμειφθούμε με μικρότερα πρωτογενή πλεόνασματα τουλάχιστον για το 2021 και το 2022. Αυτό δεν αφορά κάποια λογική σύγκρουσης. Στο κάτω-κάτω αν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3% ή 2,5% το 2021, δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική βιωσιμότητα του χρέους μας. Αλλά συμβολικά θα είναι μια ανταμοιβή για μια χώρα που πραγματικά δεσμεύεται σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, δέσμευσή μου ότι όποιος κι αν είναι ο δημοσιονομικός χώρος που μπορώ να διαπραγματευτώ, το 80% θα κατευθυνθεί σε μειώσεις φόρων» σημείωνει ο πρόεδρος της ΝΔ.Greek government has gone overboard with austerity: Opposition leader | Squawk Box Europe


«Αυτό επομένως που ζητώ είναι πολύ συγκεκριμένο: δώστε μου 12 μήνες να πείσω τους πιστωτές μας και τις διεθνείς αγορές, ότι πραγματικά εννοούμε όσα λέμε. Ότι η Ελλάδα μπορεί στ’ αλήθεια να αλλάξει και να αποκτήσει η ίδια την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε να μην γίνονται, επειδή κάποιος μας τις επιβάλλει, αλλά επειδή πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε προτείνει. Μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη αλλά θα διατηρούν παράλληλα το κοινωνικό τους χαρακτήρα. Εφόσον, λοιπόν, συμβούν όλα αυτά, θα κάνουμε σε 12 μήνες μια συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει, τέλος, ότι «ουδέποτε υπήρξα αυτός που υπονομεύει τη χώρα του για να κερδίσει οποιουδήποτε είδους πολιτικό όφελος. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα το 2014 να αποθαρρύνει τους επενδυτές για να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Εγώ ποτέ δεν έλεγα κάτι τέτοιο και πάντα θα λέω επενδύστε στην Ελλάδα, επενδύστε στη χώρα μας».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (96)

VfV

"Πολύ αυστηρός στόχος".... μη τυχών και γίνουμε χώρα....

Mυτιληνιός

Κούλης ο γόνος, Καραμάν-αλής ο σουβλακοφάγος... τους θρέφει ο Ελληνικός λαός 100 τόσα χρόνια! Και τα γαλάζια πρόβατα οι ψηφοφόροι τους με το "άλλoθι" ότι επειδή οι μαδούροι μας φόρτωσαν σε 4 χρόνια 80, τα δικά μας 400 δις ευρώ τα ξεxvάμε, και τα 220 μύρια χρέoς του κόμματός μας είναι ψίχoυλα οπότε είμαστε αθώοι και -ξανά- ψηφiστε μας!

Χιώτης!!

Γράσσαρες καλά τις ερπύστριες??? Άντε μπράβο μπας και δούμε μαύρη...μέρα!!

@

1/ είναι λάθος να κρίνεις τον γιο με βάση τον πατέρα. Ο καθένας είναι ο εαυτός του. 2/ Αν θέλεις ομοίως να ανοίξεις συζήτηση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτακη σου υπενθυμίζω δυο πράγματα: (α) ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που είχε πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς να του το επιβάλει κανένα μνημόνιο, και (β) είχε προειδοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή σε ομιλία του τη δεκαετία του 90 ότι αν δεν σταματήσει τον δανεισμό μια μέρα θα γίνουνε ικέτες στο Δ.Ν.Τ (όπως και έγινε). 3/ τα 220 εκατομμύρια εξυπηρετούνται οποτε δεν βλέπω το πρόβλημα. Ο Κυριάκος μάλιστα μείωσε τα λειτουργικά έξοδα του κόμματος δραστικά ώστε να μην υπάρχει θέμα. Το κόμμα έχει πρωτογενή πλεονάσματα 4/ ο Κωστας Καραμανλής δεν με αφορά. Δεν τον ψήφισα. Είναι κρατιστής και μαζί με τον Προκοπή πήγαν να αντιγράψουν τακτικές ΠΑΣΟΚ. Σου θυμίζω ότι ο Κυριάκος δεν ψήφισε Προκοπή για πρόεδρο και δεν ήταν ποτέ στην κυβέρνηση Καραμανλή. 5/ ελπίζω να σε πληρώνουν για τα σχόλια. Αν τα πιστεύεις έχεις θέμα

κοινος νους

κουλη για τον λαο που πληρωσε τον λογαριασμο απο τις λαμογιες σας που μας χρεωκοπησαν θα κανεις τα γνωστα μαλλον....μειωσεις μισθων και συνταξεων,αυξηση φορολογησης σε μισθωτους και συνταξιουχους και προφανως ξεχασες τον ενφια που εσεις νομοθετησατε και μπηκατε συνεταιροι στην τσεπη μας...ασε δεν θα παρουμε!

Κενός νους!!

Έτσι είναι! Ο λαός πληρώνει τις λαμογιές κάποιων και την ανικανότητα κάποιον άλλων, πιό πρόσφατων, που έχουν μαζέψει τους πρώτους στο κόμμα τους! Να ναι καλά οι δεύτεροι που κατήργησαν τον ΕΝΦΙΑ όπως είχαν υποσχεθεί.....

@

1/ Έχει πει ότι θα μειώσει τον ενφια. 2/ έχει πει ότι θα αυξήσει κατώτατο με βάση την αύξηση ΑΕΠ. 3/ έχει πει ότι θα μειώσει φόρους εισοδήματος 4/ δεν μας χρεωκόπησε ο Κυριάκος. 5/ ο Τσιπρας μας φόρτωσε 100 δις σε 4 χρόνια... ούτε το χειρότερο ΠΑΣΟΚ δεν το κατάφερε αυτό. 6/ ο Τσιπρας έκλεισε τις τράπεζες και έχει διαλύσει την πραγματική οικονομία. 7/ ο Τσιπρας έχει διώξει ξένους επενδυτές.

ΔΙΚΑΙΟΣ

Μητσοτακη, Πρωτος και Καλυτερος !!!Ελα και σωσε μας απο τους απλυτους Συριζαιους,κανενας αλλος δεν μπορει!Εισαι η μοιρα μας και ο σωτηρας μας!😊

θεσπρωτος

Θα μειωσει τους φορους στους επιχειρηματιες και θα τους φορτωσει στους εχοντες και κατεχοντες ( μισθωτους και συνταξιουχους ...!!!! ) Εχει και η φτωχεια τα καλα .....!!! της , Θα πραγματοποιηθει κυριολεκτικα ...η παροιμια που λεει : Θα γυρισει ο τροχος , θα πηδηξει και ο φτωχος ..., ( τωρα , αν πηδηξει , η τον πηδηξουν, αυτο ειναι μια αλλη ...πονεμενη ιστορια ....Εξαλλου μαθημενος ειναι ...και με μια φορα ακομα , δεν πιστευω να παθει κατι .) Με ταληρακι , θα βγαζουμε γουστα !!!!!!!! Αντε να βλεπω , κατι βαμμενα νυχακια που τα μοστραρανε , στα καφε μπαρ και μπουζουκια , να σκαλιζουν τις πατατες , ν΄αρμεγουν τις κατσικες και προβατα , να καθαριζουν το κοτετσι , να βαζουν τη σκαφη για μπουγαδα και μολις τελειωσουν το μαγειρεμα , να ριχνουν και καμια σκουπα ( οχι ηλεκτρικη ...καιει ρευμα ) Αντε να βλεπω μερικους , που περνουσαν 10 φορες περα - δωθε , με το αμαξακι τους και με τη μουσικη στο τερμα, οι μισοι κρεμασμενοι απ΄εξω απο το παραθυρο , να πηγαινουν με τα ποδια και να τραγουδανε μονοι τους , μοιρολογια ( Ηπειρωτικα ) οπως , " τι κακο εκανα ο καημενος ...." Ψηφιστε τον , για να μας επαναφερει στην εποχη των μεταλων ...των 1,2,5 σεντς , το δεκαλεπτο λογω χρωματος , ( χρυσοφερνει ) θα το λεμε φλουρι ..!!!! και θα το βαζουμε στην πιτα , την πρωτοχρονια ...!!!! . καλη απολαυση του αποτελεσματος , της ψηφου σας .

φωτης πραμαντα

αλβανοτσαμη κουμαντο στη χωρα σου ..δες εκει τι γινεται που ειστε το μεγαλυτερο πλυντηριο ναρκωτικων στη ευρωπη ..θες και σχολιο τραχανα ..ασε το θεσπρωτοςστην ακρη αρκετα το μαγαρισες μεχρι τωρα ...

Δημήτρης Ηγουμενίτσα μαυροζώνης

Εσένα μουτσούνα αντιπαθητική σου έχω πει να πας στα γίδια

πρωην αριστερη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΠΙΝΟΚΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ γι αυτο ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, και αναδιαρθρωση του χρεους θα μας κανει και Ο ΑΔΩΝΗΣ θα κανει το συμμαζεμα του κρατους,τους συνταξιουχους δεν τους ακουμπαει,αρκετα δωσανε ,και πραγματικη αναπτυξη θα ερθει με επενδυσεις και δουλειες στο ιδιωτικο τομεα.Τι δεν καταλαβατε Συριζο-τρολακια?θα ξεβολευτειτε και θα δουλεψετε επιτελους

Άρα οι επιχειρήσεις έχουν κάθε λόγο

να σε ψηφίσουν. Αποδέχεσαι και τις Πρέσπες σιωπηλά. Καλή σου τύχη λοιπόν, ραντεβού στις κάλπες.

@

1/ που αποδέχεται τις πρεσπες; Στην Βουλή τον άκουσες; Τι να έκανε; Να πλάκωνε τον Τσίπρα στις μπουνιές; 2/ έχει πει ότι δεν θα δεχτεί ΠΓΔΜ στην ΕΕ με μακεδονική ψεύτο-ταυτότητα. 3/ οι επιχειρήσεις αν πληρώνουν λιγότερους φόρους θα μπορούν να προσλάβουν παραπάνω κόσμο και να κάνουν επενδύσεις. Αυτό το σκέφτηκες; 4/ δεν είπε θα μειώσει μόνο φόρο νομικών προσώπων.

Στέφανος

Μέσα σέ δύο εκατονταετηρίδες εννοούσε αλλά γλώσσεψε τήν μπέρδα του !

NIKOS

Σοβαρή μείωση θα κάνεις και εσύ !!!! Είσαι ακριβώς στην ίδια γραμμή με τον βλάκα, δεν έχετε διαφορές !!!! Και για αυτό χαίρεσαι !!!!!! Δεν πας καλά !!!

@

Στην ίδια γραμμή;;; Στην μεταπολίτευση δεν έχουν υπάρξει πιο αντίθετες επιλογές. Ο Κυριάκος είναι το απόλυτο αντίθετο του Τσίπρα. Το ΠΘ δεν μου δίνει αρκετούς χαρακτήρες για να σου πω όλες τους τις αντιθέσεις. Το πιο βασικό: ο Τσιπρας είναι ένας κουμουνιστης που πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να ταΐζει τον κόσμο ώστε να μην πεθάνει αλλά να εξαρτάται από το κράτος και ο Κυριάκος είναι φιλελεύθερος που πιστεύει στην αξία του ατόμου και στο να δίνει ευκαιρίες στο άτομο να προκόψει χωρίς το κράτος να τον εμποδίζει.

ΤΖ

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 20%. ΛΕΕΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. "ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;" ΡΩΤΑ ΕΥΛΟΓΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. "ΜΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ!" ΑΠΑΝΤΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dora_gap

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρέθεσε στους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης γεύμα στο σπίτι της – Οι ... ετερόκλητοι καλεσμένοι και η... ατάκα της Φωτεινής Πιπιλή στον Γιώργο Παπανδρέου

4901217

Ο υπουργός Εργασίας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε με τους Θεσμούς την περικοπή του προσωπικού του οργανισμού αν και την ίδια στιγμή συνταξιούχοι ανέμεναν επί 2 – 3 χρόνια να λάβουν την σύνταξή τους

1
κοσ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να «στεγανοποιηθούν». Έχουμε εισροές από την Ανατολή και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα, μας εξήγησε.

6
pap00

Ο αντεισαγγελέας Αγγελής περιγράφει τον μηχανισμό που είχε στήσει ο «Ρασπούτιν» - Για «ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου» μιλά ο Σαμαράς - Τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας - Διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ για την αντιμετώπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

38