Μητσοτάκης: Κάλεσμα συστράτευσης για τη μεσαία τάξη και την ελληνική οικογένεια

mhtsotakis_ar

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους», τόνισε στο Συνέδριο της ΝΔ - «Για μια καλύτερη ζωή» ο τίτλος του κυβερνητικού προγράμματος - Περιορισμένη, αλλά αυστηρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα«Τον αφήνω στον βάλτο του διχασμού»

Με γενναία ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και εστίαση στις προγραμματικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του 12ου Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ χειροκροτούμενος θερμά. «Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί μας την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας», τόνισε.

«Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ας φτάσει παντού. Είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη, μαζί με όλους τους Έλληνες», συμπλήρωσε καλώντας όλους τους Έλληνες σε συστράτευση για την αναγέννηση της Ελλάδος.

Εξέπεμψε ταυτόχρονα μήνυμα ετοιμότητας για τις εκλογικές μάχες που έρχονται και στην –σχετικά περιορισμένη- κριτική που άσκησε προς την κυβέρνηση ζήτησε να εκφραστεί το «φύγετε» προς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλες τις κάλπες. «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος» και «καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός», τόνισε χαρακτηριζόμενος «αντισυγκέντρωση» την ομιλία του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, που προγραμματίστηκε απέναντι στην έναρξη του Συνεδρίου της ΝΔ και αποτέλεσε την αφορμή για να μην κληθούν στις συνεδριακές διαδικασίες εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων.

Σχολιάζοντας τον διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού και ασκώντας αυστηρή κριτική στο γεγονός ότι επιμένει να χαρακτηρίζει «ακροδεξιό» όποιον διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να πει με αυστηρότητα ότι αφήνει τον κ. Τσίπρα «στον βάλτο του διχασμού».

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλείσιμο των εργασιών του 12ου Συνεδρίου.


«Για μια καλύτερη ζωή»

Στην Πειραιώς αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Συνεδρίου επισημαίνουν ότι επετεύχθη ο κεντρικός στόχος που ήταν να αναδειχθεί η πρόταση του κόμματος για την κοινωνική πολιτική και να παρουσιαστούν οι προτεραιότητες του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ. που κατατείνουν στο να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων.
Τον τίτλο αυτό άλλωστε - «Για μια καλύτερη ζωή» - είχε φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους περίπου 5.000 συνέδρους και παρατηρητές που βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο των Σπάτων για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ και να ψηφίσουν για τα νέα αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σε μια εκλογική διαδικασία που έχει μέσα σε εντυπωσιακό κλίμα απόλυτης ηρεμίας.

Και στις δύο ομιλίες που εκφώνησε ο αρχηγός της ΝΔ στο άνοιγμα αλλά και στο κλείσιμο του Συνεδρίου ήταν εστιασμένες στη μέση ελληνική οικογένεια στην οποία η Ν.Δ. θέλει να ξαναδώσει ελπίδα, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, που δίνουν έμφαση σε δύο από τις προτάσεις – δεσμεύσεις του που στοχεύουν στην εμπέδωση, όπως υποστηρίζουν, σχέσεων εμπιστοσύνης με τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες καθώς αυτοί -μαζί με τους συνταξιούχους- είναι κείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση.
Γαλάζιοι αξιωματούχοι μιλούν για την εμπιστοσύνη που δεν θα είναι ψευδεπίγραφη, όπως αυτή της φτηνής κολακείας, που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τους απευθύνεται, αλλά μια εμπιστοσύνη που σημαίνει συγχρόνως ευθύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής: 
*Πρώτον, στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η επόμενη κυβέρνηση, θα υπάρξει βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα.
*Δεύτερον, θα υπάρξει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι επιτελείς της ΝΔ τα εισοδηματικά κριτήρια για τη βοήθεια των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα θα διαμορφωθούν πολύ διευρυμένα προκειμένου το βοήθημα αυτό να το παίρνει η συντριπτική πλειονότητα των νέων ελληνικών οικογενειών και όχι, ασφαλώς, εκείνες που επί της ουσίας δεν το χρειάζονται.
Το μέτρο, λένε από την Πειραιώς, δεν είναι ένα επίδομα σαν αυτά που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στοχεύει και αποβλέπει στην ενθάρρυνση των νέων Ελλήνων να κάνουν παιδιά νωρίτερα. Είναι δηλαδή ένα κίνητρο μέσω μιας βοήθειας που θα δίνεται στους νέους για τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών που θα γεννιούνται. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι η βοήθεια αυτή θα δίδεται μόνον στους αποδεδειγμένα νόμιμους και τους μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας, ενώ θα υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις για να μην λαμβάνεται με καταχρηστικό τρόπο.

Εναρκτήρια ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ.


Συνολικό σχέδιο για το δημογραφικό

Πέραν αυτού η ΝΔ έχει, όπως αναφέρουν, στελέχη της, συνολικό πρόγραμμα για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σχέδιο στο οποίο προβλέπονται επίσης τα εξής:

*Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ,
*Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
*Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση, μέσω κουπονιού, 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
*Για τις νέες μητέρες θα θεσμοθετηθεί τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας,
*Τέλος θα εγκαινιασθεί ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Λέγεται «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα» ή όπως ονομάζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες “Νταντά της γειτονιάς”. Είναι ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου γυναίκες -ή και γιατί όχι και άνδρες- θα πιστοποιούνται να αναλαμβάνουν τη φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, τις ώρες που εργάζονται οι νέες μητέρες.
Αυτονόητη είναι, επίσης, και η στήριξή στις πολύτεκνες οικογένειες, υποστηρίζουν γαλάζιοι επιτελείς. Τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουν. Ενώ θα υπάρχουν και μέτρα στήριξης όπως εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, επανεξέταση των τεκμηρίων έως την ενηλικίωση των τέκνων και αύξηση του αφορολογήτου για την αγορά πρώτης κατοικίας. Με τις παρεμβάσεις αυτές, μακάρι σύντομα η δημιουργία οικογένειας να αντιμετωπίζεται πια από τους νέους όχι με δισταγμό, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα, αλλά ως αυτό που είναι: η σημαντικότερη χαρά της ζωής.

Τρίτα γενέθλια με ανακοινώσεις υποψηφίων

Εκτός από την προγραμματική ετοιμότητα, ο αρχηγός της ΝΔ αξιοποίησε το γαλάζιο Συνέδριο για να αναδείξει και την οργανωτική ετοιμότητα του κόμματός του να ανοιχθεί σε στελέχη που βρίσκονται έξω από τα κομματικά τείχη της ΝΔ, υλοποιώντας τις εξαγγελίες της ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκλογή του, η Ν.Δ. θα αρχίσει να ανακοινώνει δεκάδες νέα στελέχη τα οποία θα εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτιά της στις ερχόμενες εκλογές.

Όπως εξηγούν από την Πειραιώς, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα στελέχη αυτά δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με την ενεργό πολιτική. Και η Ν.Δ. θα τους ανακοινώσει εγκαίρως ώστε να τους γνωρίσει η κοινωνία. Να γίνει σε όλους τους πολίτες αντιληπτό ότι μια καινούργια γενιά έρχεται για να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η γενιά που θα δώσει οξυγόνο και θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, απευθύνθηκε από το βήμα του Συνεδρίου και στους παλιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. που έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα τα τελευταία χρόνια, καλώντας τους να επιστρέψουν και να δώσουν το παρών στις κάλπες όποτε κι αν στηθούν.
Απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους των άλλων δημοκρατικών κομμάτων να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Το άνοιγμα, άλλωστε, της Ν.Δ. σε άλλους χώρους και κυρίως αυτόν του κέντρου και της κεντροαριστεράς κατέδειξε και η πρόσκληση στο Συνέδριο προσώπων που δεν προέρχονται από τη Ν.Δ., στην ενότητα «ανοιχτό κόμμα, ανοιχτό βήμα».


Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και ο Μεϊμαράκης

Στην αποτίμηση του Συνεδρίου από τους επιτελείς της Πειραιώς, αναφέρονται επίσης τα εξής:

Πρώτον, το 12ο Συνέδριο επαναβεβαίωσε την ισχυρή ενότητα του κόμματος. Κάτι που φάνηκε τόσο στις παρεμβάσεις των συνέδρων, όσο και στις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών της. Ο Κώστας Καραμανλής με τη δήλωσή του στην έναρξη του Συνεδρίου, ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του το Σάββατο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τις παρεμβάσεις του, έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια γροθιά ενόψει της επερχόμενης μάχης, αποφασισμένη όχι μόνο να τις κερδίσει αλλά να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της σημερινής παρακμής.

Δεύτερον, υπογράμμισε το ευρωπαϊκό προφίλ, το διεθνές κύρος της Νέας Δημοκρατίας και την ισχυρή της φωνή της στην Ευρώπη, στοιχεία που τόνισε στην παρέμβασή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ. «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη της Ευρώπης» είπε και προέβλεψε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός», απαντώντας έτσι και στην ανόητη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν δυσαρέσκειας του ΕΛΚ από τη θέση της Ν.Δ. στο Σκοπιανό, και

Τρίτον, εστίασε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, κυρίως μέσα από τις δράσης του παράλληλου προγράμματος. To στοίχημα του brain gain, τις ανισότητες στην αγορά εργασία, την ψηφιακή εποχή, το διαδικτυακό εκφοβισμό. Και έδειξε ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, συμβαδίζει με την εποχή της και προετοιμάζει τις απαντήσεις για τον κόσμο που έρχεται.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Οπισθοδρομικη τοιχοποιια

Μονο με Κουλη θα παμε μπροστα μεχρι τωρα ειμασταν μονο απο πισω.

Εκλογές την 17-03-2019;;;

Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 17-03-2019. Εάν η πληροφορία αυτή ισχύει, δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία ορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα πριν από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών). τότε η πραγματική, (δηλαδή καταστροφική...), διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τα καθάρματα περιορίζεται σε μόλις δύο, (2), μήνες και μία, (1), ημέρα, (δηλαδή, εξήντα μία, (61), ημέρες)...

Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Ιούλιο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για σαράντα επτά, (47), μήνες περίπου, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για τριάντα πέντε, (35), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα, στις επερχόμενες τρεις, (3), εκλογικές αναμετρήσεις, (ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές).

Εξαιρετικό σχόλιο άλλου.

Είναι μέσα στην πολιτική φύση του ΣΥΡΙΖΑ η επίκληση των θεσμών, ως πρόσχημα για τη διεκπεραίωση των πολιτικών του στόχων. Επικαλείται τους θεσμούς που δεν πιστεύει. Ο ορίζοντας της τετραετίας έγινε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα «όργανο» και ασφαλής χρονικός ορίζοντας. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που η εκ του πυρήνα της αντιθεσμική και αντιδημοκρατική του συνείδηση διακήρυσσε στην αντιπολίτευση ότι «η κυβέρνηση θα πέσει στους δρόμους», ποδοπατώντας κανόνες και ασεβώντας στην τότε ευρεία λαϊκή εντολή. Σήμερα αξιοποιεί το «προνόμιο» της τετραετίας. Συνεπώς οι εκλογές μπορούν να γίνουν στο τέλος. Στη διαδρομή ως εκεί όλα είναι πιθανά. Προσωπικά τα κριτήρια. Με αυτά προετοιμάζεται. Με αυτά φαντάζεται τις εκλογικές εξελίξεις. Η φθορά του έχει ήδη συντελεστεί. Η κάλπη θα γίνει ο βέβαιος τόπος αυτής της καταγραφής. Συνεπώς «τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», κύριε Τσίπρα. Mια κυβέρνηση που έχει συνειδητοποιήσει την έλευση του τέλους της βρίσκεται μπροστά στον πειρασμό των εκλογών. Τώρα ή μετά; Νωρίς ή αργότερα;

Γιατί το κουράζουμε άσκοπα;;;

Οποτεδήποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, (δηλαδή, είτε τον Μάρτιο 2019, (σε τρεις, (3), μήνες)), είτε τον Μάϊο 2019, (σε πέντε, (5), μήνες, περίπου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές)), το αποτέλεσμά τους είναι ήδη γνωστό. Η Νέα Δημοκρατία θα θριαμβεύσει και ο Σύριζα θα συντριβεί. Γιατί το κουράζουμε άσκοπα;;;

Ούτε εγώ θα υστερήσω...

Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία ώστε οι διαστάσεις του "εκλογικού αγγουριού" να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες!!!

Εκλογικό αγγούρι άνω του 10 %...

Ορίζοντας ως "εκλογικό αγγούρι" τη διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο σύριζα πρόκειται να εισπράξει "εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων στις επόμενες εθνικές εκλογές, υπολογιζόμενο από τους δημοσκόπους άνω του 10 %.... Και με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!

Και ακόμα το ματσάκι δεν έχει λήξει...

Οπότε μπορεί να λήξει ακόμα καλύτερα, π.χ. Νέα Δημοκρατία - Σύριζα 15 - 0!!!

Οι ψευδαισθήσεις των συριζοψώνιων..

"kostasv 26/09/2018, 11:30 Τον Οκτώβριο "αλλάζει το ματσάκι", υπομονή". Πέρασε ο Οκτώβριος, πέρασε ο Νοέμβριος, περνάει και ο Δεκέμβριος και το ματσάκι είναι: Νέα Δημοκρατία - Σύριζα 12 - 0!!!

12 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία, κατά την Handelsblatt…

Σε άρθρο της έγκριτης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, της 12-12-2018, αναφέρεται ότι: «Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία. (…) Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα ‘η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών', δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό". Μπήκε η ταφόπλακα στις ψευδαισθήσεις των συριζαίων και των δημοσκόπων της πλάκας!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης