Μητσοτάκης: Δεν θα ασχοληθώ με τα παραμύθια του Τσίπρα, τον αφήνω στον ίδιο του το βάλτο

mhtsotakis2

«Κύριε Τσίπρα δεν σώσατε καμία Μακεδονία» - Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που θέλει είναι να βάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός εθνικού διχασμού - Τόνισε ότι «με θράσος πλέον "φυτεύονται" σύμβουλοι του κ. Τσίπρα»

Κάλεσμα συστράτευσης προς όλους τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα για την αναγέννηση της Ελλάδας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 12ου Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούμενος θερμά από το ακροατήριο των 5.000 συνέδρων και παρατηρητών που βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο των Σπάτων, όπου διεξήχθησαν οι τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου.

«Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί μας την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας», υπογράμμισε. «Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ας φτάσει παντού. Είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη, μαζί με όλους τους Έλληνες».

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλείσιμο των εργασιών του 12ου Συνεδρίου.


Ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη εστιάστηκε στην ανάγκη για την ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης του τόπου μας, η οποία, όπως είπε ήταν εκείνη που ανέστησε την Ελλάδα από τα ερείπια του Εμφυλίου, που οδήγησε στη δημοκρατία και στην ανάπτυξη και που δίδαξε τις αρχές της προσωπικής προκοπής και το στόχο κάθε γενιά να παραδίδει μια καλύτερη πατρίδα στην επόμενη.
«Αυτή την μεσαία τάξη πρέπει να την αναδημιουργήσουμε», υπογράμμισε. «Γιατί χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ευημερία, ούτε κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Παγιώνεται η φτώχεια και επικρατούν τα άκρα, όπου φυτρώνουν ο εθνολαϊκισμός και, αμέσως μετά, ο αυταρχισμός. Αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει οριστικά στην Ελλάδα».

«Σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, όποια πολιτική τοποθέτηση κι αν είχαν αυτοί στο παρελθόν», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Η πατρίδα, υπογράμμισε, «έχασε πολύ χρόνο για να αργήσουμε και άλλο εμείς. Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας πήγαν πολύ πίσω για να μην κάνουμε όλοι μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Η παράταξή μας, συνεπώς, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και το μυαλό της σε κάθε γόνιμη ιδέα».
Η σημερινή κυβέρνηση, τόνισε σε μια αποστροφή της ομιλίας του, «πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας».

Συστράτευση για την αναμέτρηση δύο κόσμων

Θέλουμε, επεσήμανε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, μια Ελλάδα που να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Που να έχει το βλέμμα στο αύριο. Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα. Την αναγέννηση της Ελλάδας. Θα το πω απλά: η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα. Μπορούμε – γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Στις μάχες που έρχονται, καλώ σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία’, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ζητώ από τους χιλιάδες που απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στην κάλπη, να σκεφτούν ότι η δική τους αδράνεια αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας».

Και συνέχισε: «Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς».

Το συνέδριο αυτό, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ, είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές, είναι, δηλαδή, το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

«Στις επόμενες κάλπες», συνέχισε, «δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα. Αλλά δύο κόσμοι: Από τη μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός. Θα συγκρουστούν οι αρχές της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και του νέου Πατριωτισμού με τα πειράματα της δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και άκρατου λαϊκισμού. Και θα αναμετρηθούν τα ρεαλιστικά σχέδια για προκοπή και ανάπτυξη με τα συνθήματα της καθήλωσης και της μιζέριας. Θα αναμετρηθούν όμως και πρόσωπα. Ηγετικές ομάδες αλλά και αρχηγοί. Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας».

Ανανέωση στα ψηφοδέλτια και «φύγετε» παντού

Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωστοποίησε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με τα οποία θα δοθεί η μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών. «Θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Και θα δείχνουν προς το μέλλον», είπε. Θα ξεκινήσουμε, συνέχισε, από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται.

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε η φράση «φύγετε» που λένε τόσοι και τόσοι στην κυβέρνηση, «να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο και σε κάθε κάλπη όποτε και όπου και αν αυτή στηθεί: στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και -πάνω από όλα- στις εθνικές.

Αναφερόμενος σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα είπε ότι «θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο».

Διαφοροποιώντας τη θέση αυτή στις περιφερειακές εκλογές, επεσήμανε ότι εκεί η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. «Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές», είπε, λέγοντας ότι «οι αποφάσεις είναι παραταξιακές» και ο στόχος της ΝΔ διπλός: «καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες».

Στην ευρωκάλπη, είπε, επιλέγουμε εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική. Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση. Στέλνουμε όμως, και στελέχη με φωνή ελληνική. Που θα συνδιαμορφώνουν -σε θέματα όπως το Μεταναστευτικό ή την κατανομή των κονδυλίων- τα εθνικά προτάγματα με τους στόχους της Ευρώπης.

Όσο για την μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, είπε ότι αυτή θα «είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία». Αλλά το μέγεθος αυτής της νίκης, είπε προς τους συνέδρους «βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Και μετατρέψτε την τωρινή απογοήτευση της κοινωνίας σε κύμα ελπίδας, αισιοδοξίας, δουλειάς και προόδου. Ελλάδα, μαζί μπορούμε».

Ο βάλτος και ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής

Αφιερώνοντας μικρό μέρος της ομιλίας του σε κριτική προς ην κυβέρνηση, ζήτησε από τους πολίτες να δουν τις διαφορές για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. «Όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη», είπε: Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος» και «καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του».

«Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο», υπογράμμισε και επικρίνοντας τον για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συνέχισε: «Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

Και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό είπε με έμφαση: «Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Γι΄ αυτό ζήτησε από κάθε πολίτη «να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα». Και χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ως τον τελευταίο κρίκο «μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια».

Το κουβάρι των σκανδάλων και ο πήχης των ονείρων

Επικριτικός υπήρξε, εξάλλου, ο αρχηγός της ΝΔ και για τα σκάνδαλα. Ανέφερε κατ΄ αρχάς ότι «με θράσος πλέον “φυτεύονται” σύμβουλοι του κ. Τσίπρα». Και τόνισε ότι «το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται».

«Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του», συνέχισε, «είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο».

ΣΧΟΛΙΑ (167)

ΓΙΔΙΑΑΑΑΑ ΘΕΛΕΤΕ

Δεν ΘΈΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΆΚΟ ΘΑ ψηφίσετε γιατί δεν υπάρχει καλήτερος το καταλάβατεεεεε?? σοβαρευτείτε ΓΙΑ να στρώσουμε επιτέλουςςςςςς ΟΧΙ ΒΡΕ ΓΙΔΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΧ

Εγώ εκείνο που ξέρω είναι τι δεν θα ψηφίσω. Σίγουρα δεν θα ψηφίσω γόνο, δεν θα συμβάλλω στην διαιώνιση της οικογενειοκρατίας από όπου κι' αν προέρχεται. Τέλος! Επαγγελματίες πολιτικοί τέλος! Στην πολιτική δεν υπάρχει κληρονομικό δίκαιο, έλεος με την οικογενειοκρατία του Μητσοτακέικου. Άλωσαν κάθε κρατικό πόστο!

Μ

Αυτός ο άνθρωπος τι παραλογισμό βγάζει, τι ασυναρτησίες λέει, μα τον Θεό δεν πρέπει να στέκεται στα καλά του. Μπορεί να μιλάει δύο ώρες και να μη λέει τίποτε το ουσιαστικό, να επαναλαμβάνεται και να επιτίθεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ακούω τόσο φθηνό πολιτικό λόγο.

Σαράντος

Ανεξάρτητα από το Μητσοτακέικο, πάρτε δώρο (για τα παιδιά σας, τα εγγόνια, τα βαφτιστήρια, τα ανήψια) τα ''Μυστικά του Βάλτου'' της Πηνελόπης Δέλτα. Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Αιντε θυμα Αιντε ψωνιο

ΜΗΤΣΟ πως παει οι κονομα? Μεγαλωνει ο πλουτος την οικογενιας ? Που να γινεις πρωθυπουργος να δεις τι κονομα θα πεσειΣτα εχει πει βεβαια ο μπαμπας τι σου λεω εγω τωρα.. Μετρωει ομως το παραπονο.. Να πεθανεις ο λαος στην πινα για να κανεις εσυ πετικιουρ μονο και μονο για την εικονα ειναι κριμα και αδικο.. Καλο πλουτο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΑΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΛΑ...

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Κωστας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!!!!

Λοιπόν...

Είσαι δεν είσαι ΝΔ, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει ο Κυριάκος, βγάζεις δεν βγάζεις σπυράκια με το Μητσοτακέικο, έχεις δεν έχεις τις προσωπικές σου πεποιθήσεις, ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθούμε τους απίθανους καταστροφικούς ψευταράδες ανίκανους και επικίνδυνους καιροσκόπους κλόουν που μας προέκυψσν, Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ είναι να κάνεις την καρδιά σου πέτρα, να πλύνεις τα χέρια σου με ακουαφόρτε και να ψηφίσεις ΝΔ, ότι κι αν είσαι ιδεολογικά... Αλλιώς φάτε σε κάνα δυο χρόνια πάλι Τσίπρα και Παππά στη μάπα με Πολάκη και Τζανακόπουλο και μεταναστεύστε... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

...

Κάνεις λάθος (ελπίζω όχι ηθελημένα). Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος. Σου υπενθυμίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάποτε κόμμα του 3%, άρα υπάρχει προηγούμενο. Μπορούν να ανέβουν και αμόλυντα κόμματα αν τα στηρίξουμε. Δεν είναι μονόδρομος ο Μητσοτάκης.

αμ αουτ αβ χειρ

παλι λαθος θα ψηφισετε. Τον Μητσοτακη θελετε βαλτε τον στα μουτρα σας να τον χαιρεσθε. Ποτε αυτος ο λαος θα μαθει να ψηφιζει με την λογικη και οχι με το συναισθημα. Οι ιδιοι και οι ιδιοι σας κυβερνανε και σε λιγο θα κυβερνανε οι λαθρο

Καλ

Συμφωνω...

Κούλης Μπισκοτάκης

Πω πω πω τι γκόμενος!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polakisq

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για δυο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, έπειτα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

30
KINAL_KO1

Στην πρώτη του ερώτηση στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό των γενικών και ειδικών γραμματέων, μετακλητών και δημοσιογράφων που διορίστηκαν σε υπουργεία – Επίσης ρωτά για το κόστος των διορισμών

2
mitsotakis_germania

Οι πρώτες 14 ημέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έφεραν πολλές αλλαγές στην καθημερινή και πολιτική ζωή των Ελλήνων, γράφει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή

petsas123-mesa

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, την Παρασκευή για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη Δευτέρα για την κατάργηση του ασύλου - Σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία τα πρώτα ταξίδια του πρωθυπουργού - Μέχρι τις 10 Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ για το Ελληνικό

45