Υπόθεση Πετσίτη: Πληθαίνουν τα ερωτήματα, δεν υπάρχουν απαντήσεις

Υπόθεση Πετσίτη: Πληθαίνουν τα ερωτήματα, δεν υπάρχουν απαντήσεις

Η συζητηση στη Βουλή δεν έδωσε απαντήσεις για τον Μανώλη Πετσίτη - Εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά ζητούν 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

petsitis01-mesa
Στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, στην κοινοβουλευτική «μονομαχία» πρωθυπουργού- αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, έφθασε η... χάρη του Μανώλη Πετσίτη.

«Περιμένουμε μια κουβέντα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, όπου κάθε ημέρα προστίθεται ένα όνομα. Το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μόλις ξεκίνησε να ξετυλίγεται και θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε. Οι πολίτες παρακολουθούν με ειρωνεία το τελευταίο παραμύθι από το ρεπερτόριο ψεμάτων σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητοτάκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αφωνία. .

«Αφού τα fake news για την πολιτική δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού δεν βρήκατε offshore καταπιάνεστε με φίλους και συμμαθητές. Καλά το πάτε. Στην απελπισία σας δεν αποκλείεται να βγάλετε κάτι, αλλά στην απελπισία σας γίνεστε καταγέλαστος» απάντησε ο πρωθυπουργός, καλύπτοντας τον Νίκο Παππά, στενός φίλος του οποίου είναι ο πρώην σερβιτόρος που εκτινάχτηκε επαγγελματικά τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας είδα ανήσυχο για τα ζητήματα της σκανδαλολογίας, αν και αφιέρωσα τρεις προτάσεις. Αναρωτιέμαι γιατί αναγκαστήκατε σήμερα σε τόσο έντονη κατάσταση φόρτισης να απολογηθείτε σε κάτι που δεν ανέφερα. Μιας και το αναφέρατε, σας κάνω ερώτηση: ασκήθηκε δίωξη κατά του Κιτσάκου, που ήταν στέλεχός σας; Αυξήθηκαν τα χρέη της εταιρείας επί ημερών σας; Ισχύει ή όχι ότι ο Κιτσάκος κατήγγειλε επτά υπουργούς σας ότι του έλεγαν "άσε τα χρέη και εμείς σε καλύπτουμε";» επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα χρέη ήταν 90 εκατ. ευρώ όταν αναλάβαμε και πήγαν στα 110 εκατ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στου Μαρινόπουλου, εμείς λειτουργήσαμε με ένα γνώμονα: τις θέσεις εργασίας» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ: Λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου

Ο Μανώλης Πετσίτης «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» δηλώνει για τον στενό φίλο του Νίκου Παππά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του στα ΝΕΑ ο κ. Κιτσάκος σημειώνει ότι «δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ υπηρεσιακού χαρακτήρα επισκέψεις από τον κ. Πετσίτη» προσθέτοντας πως «από ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη».

Αναλυτικά η δήλωση του Θεόδωρου Κιτσάκου έχει ως εξής:

«Περί "παρέας της Καισαριανής": Ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με τη συγκεκριμένη συνοικίας, πόσω μάλλον "συμμαθητική" σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη με τους οποίους έχου διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.

Περί κυρίου Πετσίτη: Απ' ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου

Περί Δικαιοσύνης: Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη στην αντικειμενική απονομή της οποίας όλοι προσβλέπουμε. Στη Δικαιοσύνη, συνεπώς, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα όσα στοιχεία χρειάζονται.

Δηλώνω, τέλος, ότι το τελευταίο διάστημα και δη μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου, τη συνέντευξη Τύπου και τη συνέντευξή μου σε εφημερίδα έχω δεχτεί απειλές γιατις οποίες έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και προτίθεμαι να δρομολογήσω της δέουσες νομικές ενέργειες.

Και δεύτερη ερώτηση στη Βουλή για τον Πετσίτη...

Μετά τον Γιάννη Μανιάτη και το Κίνημα Αλλαγής, 21 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο οποίος καλείται να απαντήσει ποια είναι η σχέση του με το συγκεκριμένο πρόσωπο, που βρέθηκε να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017, κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρείας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:

- Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.

- Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;

- Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

Οι βουλευτές επίσης καλούν με την ερώτησή τους τον κ. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης και, αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

Εντωμεταξύ χθες έγινε γνωστό πως ο στενός φίλος του Νίκου Παππά ήταν εμπλεκόμενος και σε υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, πελάτης του κ. Πετσίτη είχε προτείνει στη δημόσια τηλεόραση να αγοράσει τα δικαιώματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου το 2014 έναντι 350 χιλιάδων ευρώ, καθώς το συνολικό πακέτο εμφανιζόταν να κοστίζει 1,2 εκ. ευρώ. Τελικά η ΕΡΤ μετέδωσε τους αγώνες με... 20 χιλιάδες ευρώ!

Και τα «ΝΕΑ» συνέχισαν τις αποκαλύψεις συνδέοντας τον άνθρωπο που φωτογραφήθηκε ως πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με Κύπριους δικηγόρους που είχαν σχέσεις με τον Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει το 2013 τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στην Βενεζουέλα. Μάλιστα, οι 2 Κύπριοι συμμετείχαν σε διαφημιστική εταιρεία η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα απέσπασε σημαντικά συμβόλαια την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης