Υπόθεση Πετσίτη: Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ σε Νίκο Παππά

petsitispappas

Ζητούν εξηγήσεις για τη σχέση του με τον πρώην σερβιτόρο Μανώλη Πετσίτη και τις υπηρεσίες για τις οποίες αμειβόταν πλουσιοπάροχα από επιχειρηματίες

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη – ΔΕΠΑ ζητούν 21 βουλευτές τα Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ο οποίος καλείται να απαντήσει ποια είναι  η σχέση του με το συγκεκριμένο πρόσωπο που βρέθηκε να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρίας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).
 
Οι βουλευτές καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:
 

·Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.

·Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;

·Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

 
Οι βουλευτές επίσης καλούν με την ερώτησή τους τον κ. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης, και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

 

Προς: τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  κ. Νίκο Παππά

 
Θέμα: Ποια η σχέση σας με τον κ. Μανώλη Πετσίτη;

Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά προκλητικά για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το πρωτοφανές σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη.

Είναι γνωστό ότι για την εν λόγω υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρου Κιτσάκου που διορίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές που άσκησαν τη δίωξη, ο κ. Κιτσάκος ζημίωσε τη ΔΕΠΑ καθώς του αποδίδεται ότι δικές του ενέργειες ή παραλείψεις  προκάλεσαν τη διόγκωση του χρέους της εταιρίας Elfe, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ενώ αποπειράθηκε με παράνομο τρόπο να ανταλλάξει ακίνητα των Elfe έναντι του δυσθεώρητου χρέους της προς τη ΔΕΠΑ.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ενώ πριν από λίγα χρόνια τα ακίνητα αυτά είχαν αποτιμηθεί σε 8,9 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Κιτσάκος τα «κοστολόγησε» αυθαίρετα σε 90 εκ. ευρώ, παραβλέποντας επιπλέον ότι δεν μπορούσαν ούτως ή άλλως να μεταβιβαστούν καθώς έφεραν σειρά βαρών και είχαν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ήδη από το 2014.

 Όλες αυτές τις ενέργειες ο κ. Κιτσάκος έχει δημόσια πλέον παραδεχθεί ότι τις γνώριζαν 7 υπουργοί της  Κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός σας να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών και από τον κ. Λαυρεντιάδη, στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 που  εξελισσόταν το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Πετσίτης επισκεπτόταν συχνότατα τον κ. Κιτσάκο στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ, την ίδια περίοδο που ελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία Elfe συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν επίσης ότι ο ίδιος στενός σας συνεργάτης επισκεπτόταν συχνότατα και πολλούς άλλους επιχειρηματίες ως απεσταλμένος σας.

Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Πετσίτης έχει στενές σχέσεις με τον  Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικό στις Off Shore που το όνομα του υπάρχει και στα Panama Papers, ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε και συνταξιδιώτης σας στο περιβόητο ταξίδι σας στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς,

-Δεδομένου ότι πολλά γράφονται για τις σχέσεις σας  με τον κ. Πετσίτη καλείστε να εξηγήσετε στη βουλή ποια είναι ακριβώς η σχέση σας, -πέραν του γεγονότος ότι υπήρξατε συμμαθητές- και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όταν ήσασταν υπουργός Επικρατείας.

- Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;

- Γνωρίζετε αν υπάρχουν και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες και μάλιστα ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης και αν ναι πώς τις εξηγείτε ως αρμόδιος υπουργός;

- Τέλος ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016;

 

Αθήνα, 11.12.2018

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

1.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ –ΜΙΣΕΛ

2.ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3.ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

4.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

5.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

6.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

7.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

8.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9.ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

10.ΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

11.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ

12.ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ( ΜΑΚΗΣ)

13.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

14.ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ

15.ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

16.ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

17.ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

18.ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

19.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

20.ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

21.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Ξένια

Εικοσιένα άτομα πάτε να γκρεμίσετε τον αριστερό Παράδεισο που έχτισαν τα λεβεντόπαιδα του Μαξίμου. Δεν αντιλαμβάνεστε ο,τι καλή είναι η αριστερά αλλά η λιγούρα δεν παλεύεται, τουλάχιστον τα στελέχη πρέπει να λιγδωσουν λίγο το έντεράκι τους. Για την πλέμπα βλέπουμε, ο Αλέξης μικρός ειναι, θα προφτάσει να φτιάξει Παραδεισο για όλους, εδώ ή στον άλλο κόσμο.

AA

Βρωμιάρηδες, αθλιοι. Ανήθικο μειονέκτημα. Σας περιμένουμε στις κάλπες για να σας εξαφανίσουμε πολιτικά για πάντα αλήτες.

Άλλο ένα μπουμπούκι του Σύριζα...

Ο πετσί-της. Ο άνθρωπος δηλώνει την επαγγελματική απασχόλησή του δια του επωνύμου του...

Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο.

Mια κυβέρνηση που έχει συνειδητοποιήσει την έλευση του τέλους της βρίσκεται μπροστά στον πειρασμό των εκλογών. Τώρα ή μετά; Νωρίς ή αργότερα; Είναι μέσα στην πολιτική φύση του ΣΥΡΙΖΑ η επίκληση των θεσμών, ως πρόσχημα για τη διεκπεραίωση των πολιτικών του στόχων. Επικαλείται τους θεσμούς που δεν πιστεύει. Ο ορίζοντας της τετραετίας έγινε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα «όργανο» και ασφαλής χρονικός ορίζοντας. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που η εκ του πυρήνα της αντιθεσμική και αντιδημοκρατική του συνείδηση διακήρυσσε στην αντιπολίτευση ότι «η κυβέρνηση θα πέσει στους δρόμους», ποδοπατώντας κανόνες και ασεβώντας στην τότε ευρεία λαϊκή εντολή. Σήμερα αξιοποιεί το «προνόμιο» της τετραετίας. Συνεπώς οι εκλογές μπορούν να γίνουν στο τέλος. Στη διαδρομή ως εκεί όλα είναι πιθανά. Προσωπικά τα κριτήρια. Με αυτά προετοιμάζεται. Με αυτά φαντάζεται τις εκλογικές εξελίξεις. Η φθορά του έχει ήδη συντελεστεί. Η κάλπη θα γίνει ο βέβαιος τόπος αυτής της καταγραφής.

Ο μέσος όρος των 5 πλέον πρόσφατων δημοσκοπήσεων...

Εντελώς πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα 5 δημοσκοπήσεων. Πρόκειται για τις εταιρίες Public Issue, Metron Analysis, Pulse, Palmos Analysis και Interview. (Δεν συνυπολογίζεται η δημοσκόπηση της πλάκας, της Kappa Research, η οποία δημοσιεύθηκε την 05-12-2018, στο "ΕΘΝΟΣ" του Ιβάν Σαββίδη...). Στα πραγματικά στοιχεία της κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια είναι: "η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων" και "ο αριθμός βουλευτών κάθε κόμματος". Ιδού ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων, : Νέα Δημοκρατία 36,761 %, Σύριζα 24,856 %, Χρυσή Αυγή 7,883 %, Κίνημα Αλλαγής 7,830 %, και ΚΚΕ 7,132 %, Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 159, Σύριζα 74, Χρυσή Αυγή 23, Κίνημα Αλλαγής 23 και ΚΚΕ 21. Δηλαδή, σε πεντακομματική βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει αυτοδύναμη, με διαφορά 11,905 % από τον Σύριζα και μπορεί το 2020 να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας συνεργαζόμενη είτε με τη Χρυσή Αυγή, είτε με το Κίνημα Αλλαγής.

Στα καθάρματα απομένουν...

Σήμερα είναι η 12-12-2018. Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών θα διεξαχθεί την 19-05-2019. Δηλαδή, σε πέντε μήνες και έξι, (6), ημέρες από σήμερα. Οι ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερεια-κών εκλογών, θα διεξαχθούν την 26-05-2019. Δηλαδή σε πέντε, (5), μήνες και δέκα τρεις, (13), ημέρες από σήμερα. Το απώτατο χρονικό όριο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι η 20-10-2019. Δηλαδή σε δέκα, (10), μήνες και επτά, (7), ημέρες από σήμερα. Όμως οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία ορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα πριν από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών). Έτσι, η πραγματική, (δηλαδή καταστροφική...), διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τα καθάρματα περιορίζεται το ανώτατο σε εννέα, (9), μήνες και επτά, (7), ημέρες. Εάν δε διεξαχθούν ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές, τότε η πραγματική, (δηλαδή καταστροφική...), διακυβέρνηση της πατρίδας μας θα διαρκέσει τέσσερις, (4), μήνες και δέκα τρεις, (13), ημέρες. 'Ομως σε αυτή την περίπτωση θα έχει προηγηθεί ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, την 19-05-2019 και ο χάρτης την χώρας θα έχει ήδη βαφτεί μπλε... Συνεπώς, εκτιμώ ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την 19-05-2019, τότε η πραγματική, (δηλαδή καταστροφική...), διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τα καθάρματα περιορίζεται σε μόλις τέσσερις, (4), μήνες και έξι, (6), ημέρες, (δηλαδή. εκατόν είκοσι επτά, (127), ημέρες)...

Απολειφάδια

Αυτό δεν είναι Δημοκρατία αλλά Κοννεκρατία.

Κωστας

Σε αυτη την ζωη δεν εχει σημασια ποσα πτυχια εχεις, ποιον γνωριζεις, αυτο μετραει.

Tragic

Τραγικοί... Βρώμικο '89 σε ριμέικ. Ξεφτιλίστηκε η Δεξιά.

Άγγελος Α.

Είσαι τραγικός, ξεφτιλίστηκες. Η αριστερά είναι οτι χειρότερο υπάρχει.

ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ

ΚΩΣ- ΚΟΤ-ΚΟΤ-ΚΟΤ-ΚΟΤ......

Α ρε γίδια τι ψηφίσατε;

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφο καμάρι. Ένας από τους εισπράκτορες είναι ο μερακλής.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

15
yriakos

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

11
4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

11
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

67