Εξηγήσεις για την υπόθεση ΔΕΠΑ - ELFE και τον ρόλο του συμμαθητή του Νίκου Παππά ζητά ο Γιάννης Μανιάτης

Εξηγήσεις για την υπόθεση ΔΕΠΑ - ELFE και τον ρόλο του συμμαθητή του Νίκου Παππά ζητά ο Γιάννης Μανιάτης

Θέτει σειρά ερωτημάτων και για... «άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα - Παππά», που από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 και ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του να εκτοξεύεται σε 205.000€

Μανιατης12
Εξηγήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν την υπόθεση της ΔΕΠΑ ζητά ο κ Γιάννης Μανιάτης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επικαλείται πρόσφατο δημοσίευμα για να επισημάνει: «Αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα - Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 - 2017 περί τις 380.000€».

Ο κ Μανιατης αναφέρει: «Τη Δευτέρα καταθέτω Ερώτηση στον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ. €, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και τεκμηριωμένες».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν επικαλείται ο Γιάννης Μανιάτης, ο συμμαθητής του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης διήγαγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια.

Κλείσιμο
«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)».

Το όνομα του κ. Πετσίτη, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί με τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσματα.

petsitis_provlepsi


Αν και όλοι, ο αείμνητος Θοδωρής Μιχόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν συγκρατημένοι, ο μόνος που έπεσε απόλυτα μέσα στο αποτέλεσμα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι από φτωχός μισθωτός ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε το 2016 να έχει έξι θέσεις απασχόλησης! Μια από αυτές αφορούσε την πρόσληψη του στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Παρέμβαση της ΝΔ

Στο μεταξύ, νέα πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Πειραιώς με ανακοίνωσή της, σχετικά με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ και στενό συνεργάτη του υπουργού Νίκου Παππά.

Η Πειραιώς ρωτά: «Ποιες «υπηρεσίες» άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: 

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη.

Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του.

Θα επανέλθουμε...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης