Βουλή: Το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων

olomeleia_3

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση με την οποία ζητούν πλήρη ενημέρωση της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια – Ζητούν έλεγχο των κονδυλίων για όλα τα υπουργεία 

Ενημέρωση της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια, ζητούν με ερώτησή τους πέντε βουλευτές του ΚΚΕ ( Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Στ. Τάσσος, Ν. Κατσώτης και Ν. Καραθανασόπουλος), στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της διαμάχης του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στον νόμο 4451/2017, τα μυστικά κονδύλια που διαχειρίζονται το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα υπουργεία παραμένουν. Την ίδια ώρα, η ενημέρωση του προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων και μόνογια ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, τονίζουν οι βουλευτές, ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί. Την ίδια ώρα, ο Περισσός επισημαίνει ότι ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά σε όλα τα υπουργεία.

Ωστόσο, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν συντρέχει κανένας λόγος να θεωρούνται και να είναι μυστικά αυτά τα κονδύλια, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή, πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιον σκοπό.

Κατόπιν τούτων ρωτούν τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

zz

Πω πω μετά από τόσα τζαμπατζίδικα χρήματα που εισέπραξαν οι κομμουνιστές βουλευτές από το υστέρημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού το ΚΚΕ έκανε ερώτηση μέσα στην βουλή , και τι ερώτηση , βόμβα ναπάλμ για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων ,μετά θα έχουμε το γνωστό αριστερίστικο , φέρτε πίσω τον ιδρώτα του λαού και άλλες μαλακίες. Δεν λέω , έλεγχος πρέπει να γίνεται , και να είναι συστηματικός , άλλα όχι για την τιμή των όπλων ,δηλαδή για την δικαιολογία των μισθών τους .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17