Ζάεφ: Με τη συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες «από εχθροί έχουν μετατραπεί σε φίλους της Μακεδονίας»

Ζάεφ: Με τη συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες «από εχθροί έχουν μετατραπεί σε φίλους της Μακεδονίας»

«Μην φοβάστε, βγείτε και ψηφίστε χωρίς αμφιβολία, για το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε δημόσια συγκέντρωση λίγο πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια

zaev_arthro
Με τα χρόνια, οι πολίτες της Μακεδονίας έπαιρναν πάντοτε σοφές αποφάσεις και αυτό θα ξανασυμβεί στο επερχόμενο δημοψήφισμα, δήλωσε αργά τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε δημόσια συνάντηση στο Νεγκοτίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

«Οι πολίτες λαμβάνουν σοφές αποφάσεις επειδή αγαπούν την πατρίδα τους, φέρουν την ευθύνη για τα παιδιά τους. Ως εκ τούτου, έχουμε πάρει μια δίκαιη απόφαση και όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει συμβιβασμό που βγάζει τη χώρα μας από το μακροχρόνιο status quo», ανέφερε ο Ζάεφ, λίγες ώρες μετά τον... πανηγυρικό του προς τους επιχηρηματίες στους οποίους είπε ότι θα κάνουν «χρυσές» δουλειές στην Ελλάδα αν επικρατήσει το «ναι».

«Οι πολίτες», είπε, «θα πάρουν μια ιστορική απόφαση για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας τους. Θα σταματήσουν την απομόνωση, είναι πλέον καιρός να ενταχθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ζάεφ.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία των Πρεσπών, τα οφέλη της συνεργασίας με τους γείτονες, οι οποίοι «από εχθροί έχουν μετατραπεί σε φίλους της Μακεδονίας. Όλα όσα επιθυμούμε επιβεβαιώνονται στη συμφωνία, η οποία επιπλέον ανοίγει τις πόρτες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας. Με την επίτευξη της συμφωνίας καταδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα, ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει ότι τώρα η χώρα έχει πολλούς ειλικρινείς φίλους από όλο τον κόσμο. Γι 'αυτό δεν ξέρω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον τους και τι θα επιτύχουν;», είπε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη από το καθεστώς ένταξης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα φέρει στην πΓΔΜ καλύτερη δικαιοσύνη, υγειονομική περίθαλψη, εκπαιδευτικό σύστημα και βιοτικό επίπεδο. «Τις αξίες των υπερασπιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που επιθυμούμε να μοιραστούμε και να απολαύσουμε εδώ στην πατρίδα. Μην φοβάστε, βγείτε και ψηφίστε χωρίς αμφιβολία, για το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», είπε, καλώντας τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία για καλύτερο μέλλον. Κάλεσε επίσης τους πολίτες να ενωθούν για το πιο σημαντικό θέμα - για το μέλλον της «Μακεδονίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης