Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ με 8,8 μονάδες

kalpi0

Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%)  στην παράσταση νίκης - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ  -  Κάτω από το 3% η Ένωση Κεντρώων - Στο 1,5%  οι ΑΝΕΛ

Με διαφορά 8,8 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star. Ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται του Αλέξη Τσίπρα  στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει σχεδόν τις πενήντα μονάδες.  

Μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα σχετικά με τις εξαγγελίες που έκαναν στη ΔΕΘ. Το 38,7% θεωρεί ότι οι προτάσεις του ήταν πειστικές ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τσίπρα είναι στο 22,9%.

Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή της MRB Δημήτρη Μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ με 8,8 μονάδες

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ 30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

ΚΚΕ 5,9%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%

ΑΝΕΛ 1,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%

ΠΟΤΑΜΙ 1 %

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%

ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ 3,6%

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%) στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στο ερώτημα «μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας», το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που ανέρχεται στο 33,7%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ;

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ;

Στο ερώτημα «ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους», το 31% απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ;

Οι ερωτώμενοι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (77)

the Winner is....

Ζήτω, Ζήτω η Νέα ΜΙΖΟκρατία!!!

Bαρέθηκα 44 χρόνια τους ψεύτες και τους κλέφτες με το ίδιο τροπάρι

@21:56: Avαφoρικά με την εκλoγή Πρoέδρου της Δnμοκρατiας ο ίδιος ο υποψήφιος της ΝΔ, Σταύρoς Δήμας είχε δηλώσει πως δεν θέλει να εκλεγεί και δεν δέxεται τις ψήφoυς της Χ.A. Επιπλέον, ο Koύλns τον Δεκέμβριο του 2014 είχε δηλώσει: "Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλoγή Προέδρoυ με τη Χ.A. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη voμιμoπoinση της Χ.A., μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρώv" και δεν θα το κάνω μόvο εγώ, εκτιμώ". Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάvvn, υποστήριξε πως αν οι βoυλευτές της ΝΔ διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή πρoτίθεται να ψηφiσει τον Σταύρo Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε "πολλοί" νεoδημοκράτες βoυλευτές θα ψnφίσουν "παρών" στην τρίτη και κρίσιμη ψηφoφορiα. "H ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει έvα τέτοιο φαινόμενο τόvισε χαρακτnριστικά η Μπακογιάνvn. Και στην τελική στην ΝΔ είχαν την απαίτηση και το θράσος να ψηφίσουv για ΠτΔ τον υπoψήφιό τους, από την στιγμή που ήταν οι υπεύθυvoι της σκευωρίας και της παράvoμης φυλάκισης του Αρxnγού και των Βουλευτών της Xρυσής Aυγής; _______________ ΥΓ: Οι δυο βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και ήταν εκτός φυλακής ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα. Τυxαίο;;;

geopota

Εύχομαι να μην βγει αληθινή αυτή η δημοσκόπηση(και υπάρχει ελπίδα για αυτό καθώς παλιότερες ανάλογες δημοσκοπήσεις είχαν πέσει έξω θεαματικά). Αν βγει αληθινή η Ελλάδα θα γυρίσει 50 χρόνια πίσω σε όλους τους τομείς.

@

Φαντάζομαι ότι αν βγει πάλι ο Συριζα η Ελλάδα θα εκτοξευθεί 50 χρόνια μπροστά σε όλους τους τομείς ε; Α χα χα χα χα χα !!!! 0.60 κι από μένα... άξιος

sp

20% ψηφίζουν Syriza . Τι άλλο θα δούμε. Δεν υπάρχει σωτηρία ...!!!

Ζήτω η Ελλαδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω και καήκαμε

Τα χρυσαυγουλα με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και την γλωσσα των μπραβων πηγε στη γωνίτσα της και ακομα παρακάτω μεχρι τις εκλογες, τι να της κανω δεν μπορούσε να κρατήσει τα προσχήματα … προέκυψε και η φυλακα και ετσι ολοι ειναι φυλακοβιοι βουλευτες. Τωρα η ΝΔ θα παρει απο τα τρια το μακρυτερο μεχρι να ερθουν οι εκλογες γιατι πολυ απλα τον κλεφτη και τον ψευτη τον παίρνει πρεφα ακομα η γερόντισσά και οι γεμάτοι όνειρα να εισελθουν στη μεσαία τάξη οι ταλαίπωροι αυτου του τοπου που και στους οποιους προσβλέπουν τα λαοπλανα δεξια κομματα των επιχειρηματιών και των μονοφαγαδων

Αριστερή κυβέρνηση όπως στη Γαλλία

Ξέχασες να πείς οτι εκτός απο όλους αυτούς η ΝΔ, το είπε και ο Μιστερ Μπίν στη ΔΕΘ, κόπτεται και για τον ντελιβερά, για τα γάντια του και το κράνος του, να μην τα ξεχνάμε αυτά σε παρακαλώ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΟΞΩ!!!!

Με τις μαζικές ελληνοποιήσεις των ναζί στη Χρυσή Αυγή τι θα γίνει, θα έχουμε κάποια ενημέρωση

gio

Με τόσους μπετόστοκους χαμηλής ποιότητας ανθρώπους που υπάρχουν στην Ελλάδα καθεστώτα τύπου συριζανελ παίρνουν > 5%. Ο τσίπρας επένδυσε στην ανικανότητα, την τεμπελιά, την αμορφωσιά. επανέφερε την τακτική του βολέματος ανάξιων τύπου καρανίκα και βρήκε ακροατήριο. Τα γίδια εξακολουθούν και πιστεύουν έναν άεργο άνθρωπο που παραδέχτηκε ότι είχε αυταπάτες!!!!!!!!!!!!!!

κωστας

Τους αναποφασιστους να προσεχετε. Εχουν αρχισει οι κατσαριδες να βγαινουν απ'τις φωλιες τους και ανεβαινουν τα ποσοστα του Τσιριζα. 3-4% θα μεινουν αναποφασιστοι, 1-2% παει στη ΝΔ και το υπολοιπο ειναι η αριστεριλα που απο παλια φοβαται να μιλησει, η επιτηδες αποπροσανατολιζει. Αλλα χρειαζεται η Ελλαδα αλλα δυο χρονια αριστεριλα γιατι δεν εχει μαθει το μαθημα. Να σκασουν τα κανονια που εντεχνα το Μαξιμου σπρωχνει για μετα το 19. Και μετα ανετα να ερθουν τα ειδικα δικαστηρια και να ξεφορτωθουμε και τον Πακη.

!!!!!!!!!

Ντροπή μας ! Η χειρότερη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ να έχει κοστίσει τόσα πολλα , να δρα με βορειοκορεατικη στρατηγική , να λέει ψέματα σαν να μιλάει σε 9χρονα ( το πολύ ) , να μη σέβεται κανέναν νόμο και να έχει 22% ;;; γίνεται ;;; υπάρχει σωτηρία ;;; Η απάντηση είναι δεν υπάρχει σωτηρία ! Δεν φταίει ο Τσίπρας.. πάντα θα υπάρχουν Τσιπρακια πρόθυμα να πουλήσουν παραμύθι αλλά λαός μετά από Γεώργιο Παπανδρέου να την Ξαναπατα ΚΑΤ εξακολούθηση δεν έχει σωτηρία και με αυτά τα μυαλά για την ακρίβεια με αυτήν την παιδεία θα την ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ (αν οχι τωρα σε λιγεσ τριετιεσ) !

Κρητικός

Προβλέπω πολλά εγκεφαλικά το 2019 !! Μπεεεεε !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4901547

Οι εμπλεκόμενοι στην οικονομία πρέπει να αντιληφθούν τα προβλήματα που έρχονται και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, είπε ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης της εϕημερίδας "Μακεδονία" 

4928703

Έξι εμβληματικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης επεσήμανε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης - Την πόλη επισκέπτεται αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εποπτεύσει την πορεία υλοποίησης όσων εξήγγειλε στη ΔΕΘ 

papaggelopoulos-0

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόσωπο-«κλειδί», του οποίου η κατάθεση θα προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα κληθεί να καταθέσει άμεσα ή θα προσκληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις - Τα ονόματα που θα προτείνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

4
mits0

Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου και πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

6