Τι αλλάζει με τις δηλώσεις Κατσίκη για το Σκοπιανό

Τι αλλάζει με τις δηλώσεις Κατσίκη για το Σκοπιανό

Κατσίκης για Σκοπιανό: Οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν ο Τσίπρας φέρει στη Βουλή τη συμφωνία - Ενα από τα σενάρια είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που τελικά θα ψηφίσουν υπερ της συμφωνίας των Πρεσπών θα διαγραφούν

katsikis-anel
Σε νέα περίοδο εσωτερικών κλυδωνισμών εισέρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιβεβαιώνοντας ότι το «Σκοπιανό» - που τους έχει ήδη αποδεκατίσει – απειλεί να γίνει η πολιτική τους ταφόπλακα.

Οι πολιτικοί λεονταρισμοί του Πάνου Καμμένου πως θα ρίξει την κυβέρνηση προκαλεί για την ώρα περισσότερα προβλήματα στο δικό του κόμμα παρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη, οι κ.κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις ξεκαθάρισαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι δεν προτίθενται να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Πως θα διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα ψηφίσουν υπερ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται σύμφωνα με πληροφορίες και η κυρία Ελενα Κουντουρά. Υπο αυτά τα δεδομένα, τον πρόεδρο του κόμματος αναμένεται να ακολουθήσει μόνο ο Κώστας Κατσίκης και ίσως η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Υπο αυτά τα δεδομένα, τουλάχιστον μαθηματικά οι απειλές του κ. Καμμένου μοιάζουν κενό γράμμα καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι έχει εξασφαλισμένη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών, έστω και οριακά. Ειδικότερα, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν 2-3 των ΑΝΕΛ, άλλοι τόσοι από τους Ανεξάρτητους και το Ποτάμι και η κυρία Κατερίνα Παπακώστα.

Εκτός των μαθηματικών υπολογισμών, οι λεονταρισμοί του προέδρου των ΑΝΕΛ φαίνεται πως δεν προκαλούν ούτε ουσιαστικά πολιτικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία θα κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο για κύρωση τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Αυτό σημαίνει πως η όποια ενδοκυβερνητική αναταραχή δεν ανατρέπει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου για εκλογές τον Μάιο.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα σε συνδυασμό με το ιστορικό της κυβέρνησης που δείχνει πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν αρμονική συνεργασία ακόμα και σε ζητήματα που δημιουργούταν η εντύπωση πως διαφωνούν, οδηγούν αρκετούς στο συμπέρασμα πως το «ξέσπασμα» του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν ήταν αυθόρμητο.

Κλείσιμο
Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις ενισχύονται και από το γεγονός ότι η απειλή Καμμένου πως θα ρίξει την κυβέρνηση δεν προκάλεσε άμεσα πολιτικά αποτελέσματα, ενώ και ο ίδιος ο κ. Καμμένος απέφυγε να λάβει δραστικά μέτρα κατά των βουλευτών του που δημόσια των άδειασαν για ένα θέμα που υποτίθεται πως αποτελεί των «ιερό» αγώνα των ΑΝΕΛ.

Είναι δε ενδεικτικό πως ενα από τα σενάρια που διακινείται τις τελευταίες ώρες αναφέρει πως εκείνοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που τελικά θα ψηφίσουν υπερ της συμφωνίας των Πρεσπών θα διαγραφούν μεν από το κόμμα αλλά λίγο πριν τις εκλογές ίσως οι δρόμοι με τον Πάνο Καμμένο να ξανασμίξουν. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται πως στελέχη όπως ο κ. Παπαχριστόπουλος που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φιλοξενηθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεργαστούν με το κόμμα της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα η οποία ωστόσο θα ενώσει προεκλογικά τις δυνάμεις της με τους ΑΝΕΛ με το πρόσχημα της δημιουργίας ενός νέου φορέα που θα εκφράζει την λαϊκή δεξιά και τον «καραμανλισμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης