Πριν από 19 μέρες ο Πολάκης κατήγγειλε την Ξενογιαννακοπούλου για σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ

polakis

Σε ποιες offshore, σε ποιες βίλες, σε ποια κότερα, σε ποιες «διαφημιστικές» εκστρατείες, σε ποιους λογαριασμούς μαύρου προεκλογικού πολιτικού χρήματος κρύφτηκαν αυτά τα 90.000.000€, ρωτούσε για την περίοδο που από το υπουργείο Υγείας πέρασε και η νυν συνεργάτης του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Στις 10-08-2018 ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εκδίδει ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι φαγώθηκαν 90 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014.

Λέει συγκεκριμένα:

«Μετά και από την κατάθεση της έκθεσης ορκωτών λογιστών για την αποτίμηση των απολογισμών των οικονομικών χρήσεων της περιόδου 2007-2014, στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας αποδεικνύεται και με την συνεισφορά των ανεξάρτητων ελεγκτών το μέγεθος της διαφθοράς που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι ορκωτοί λογιστές λοιπόν διαπίστωσαν πέραν κάθε αμφιβολίας την μαύρη τρύπα στα χρηματικά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία δεν είναι ούτε 1, ούτε 10 εκατομμύρια, αλλά 90 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε 594 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση και δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μόνο για την περίοδο 2007-2014 (δηλ. φόρους και καταθέσεις των ελλήνων φορολογουμένων) και κατέγραψε επίσημα ότι ξόδεψε 504 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31/12/2014 το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μόλις 3,5 εκατομμύρια €. Δηλαδή, 90 εκατομμύρια € «έκαναν φτερά» χωρίς να υπάρχει καμία αποτύπωση τους πως και που χρησιμοποιήθηκαν. Εννοείται ότι και για τα υπόλοιπα χρήματα της «επίσημης» λογιστικής αποτύπωσης έχει γίνει όργιο διασπάθισης υπερτιμολογήσεων, χαριστικών απ’ ευθείας αναθέσεων, «χορηγιών», παράνομων προσλήψεων ημετέρων κλπ.

Συνεπώς ρωτάμε πλέον και επισήμως:

Πού πήγαν τα λεφτά κ.κ. Υπουργοί Υγείας της περιόδου 2007-2014;

Πού πήγαν τα λεφτά κ.κ. διευθυντές και μέλη ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου;

Σε ποιες offshore, σε ποιες βίλες, σε ποια κότερα, σε ποιες «διαφημιστικές» εκστρατείες, σε ποιους λογαριασμούς μαύρου προεκλογικού πολιτικού χρήματος κρύφτηκαν αυτά τα 90.000.000€;

Το λόγο για την υπόθεση της «Μαύρης Τρύπας» έχει πλέον η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες τόσο στη συμμορία του διοικητικού μηχανισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και στους πολιτικούς της προϊσταμένους.

Το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας»

Τώρα ο κ. Πολάκης μπορεί να μάθει που πήγαν τουλάχιστον 44 εκατ. ευρώ, η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Κέντρου την περίοδο όπου στο υπουργείο Υγείας ήταν και η… Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η αρμόδια επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, οφείλει να καλέσει τη νέα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να δώσει εξηγήσεις.

Κι αν δεν το ζητήσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Πολάκης οφείλουν να το κάνουν οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή. Ο κ. Πολάκης μπορεί να ρωτήσει την συνάδελφο του  στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο όπου θα κάθονται πιθανότατα δίπλα – δίπλα.

Εκτός και αν η υπουργοποίηση της πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, την «αθωώνει» για την «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ οπότε θα κλείσει η έρευνα της επιτροπής χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όχι μόνο για την κ. Ξενογιαννακοπούλου αλλά και για τους υπόλοιπους υπουργούς που κατηγορούνται από τον κ. Πολάκη.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Χαχα

Σε αυτή την κυβέρνηση οι μισοί έχουν κατά καιρούς βρίσει τους άλλους μισούς. Αλλά άμα έρθει η ώρα της καρέκλας όλοι κολλητοί. Η ακάθαρτη και ηθική αριστερά. Χαχα.

Χ@σμένο σ’ έχουνε !

Χ@σμένο σ’ έχουνε ρε Παμπολάκη , στο ΣΥΡΙΖΑ! Ο Τσίπρας σ’ έβαλε υπουργό για χαβαλέ αντιπερισπασμό κι εσύ κόντεψες να ρίξεις τη κυβέρνηση με την πρεζού ξαδέλφη ! Ένα κινούμενο πρόβλημα είσαι ! Τώρα το ‘μαθε κι ο χαζοχαρούμενος Τσίπρας , αλλά είναι αργά !

Βαλεντίνη

Και τί έγινε ρε συντροφια ; Αυτό βρήκαμε στη λαϊκή, αυτό πήραμε. Άμα πια..... θα κάτσουμε να σκάσουμε; Να περνάει ο καιρός μέχρι τις εκλογές και βλέπουμε... Σιγά τα ωα τώρα !!!!!! Τη δουλειά μας να κάνουμε ........

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΧΑΧΧΑΧΑΧΑ .ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ Κ.Ο ,,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΣΕΙΣ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Περασμένα ξεχασμένα... Πως κάνετε έτσι, δηλαδή???

Ilias

Μην περνετε σοβαρά αυτό το,,,,,,,,,,,,,!!!!! Η τιμωρία του πολύ σύντομα θα έρθει!!!!!

αιντε

ΕΕΕ.....ΚΑΙ....ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Anastasiades

Τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν απογοήτευση, και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί το γιατί κάποιοι αναμασούν ένα τέτοιο ζήτημα, ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

4738007

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού» τόνισε ο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το θέμα της Βασιλικής  Θάνου– Αναλυτικά η επιστολή της στον Δημήτρη Παπαδημούλη

12
kiriakos-mitsotakis

Κρίσιμες για την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρούνται οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μακρόν - Μέρκελ - Η προετοιμασία του Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ

21