Γιώργος Παπανδρέου: Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια δεν αποτελεί λόγο για εορτασμούς

paap_09

«Τώρα είναι η ώρα για νέες πρωτοβουλίες, επενδύσεις και κοινωνικές πολιτικές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενισχύσει τις δικές της δυνατότητες, να ενδυναμώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Η σημερινή έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης που εισήχθησαν πριν από οκτώ χρόνια για να αποφευχθεί μια οικονομική κατάρρευση και να αποκατασταθεί η ανάπτυξη της υπερχρεωμένης οικονομίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, στο πρακτορείο Xinhua.

«Είναι καλοδεχούμενο το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές χρήματος σε λογικά επιτόκια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει λόγος για εορτασμούς», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε γραπτή δήλωσή του προς το Xinhua.

Η Ελλάδα έχει τώρα έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ωστόσο έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ, η λιτότητα συχνά έπληξε το πιο αδύναμο στρώμα της κοινωνίας και η ανεργία είναι υψηλή με πολλούς νέους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τώρα είναι η ώρα για νέες πρωτοβουλίες, επενδύσεις και κοινωνικές πολιτικές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενισχύσει τις δικές της δυνατότητες, να ενδυναμώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε.

Είναι επίσης ευθύνη των Ελλήνων να αποφύγουν τα λάθη στο μέλλον, όπως αυτά που εκτροχίασαν τον προϋπολογισμό και εκτίναξαν το χρέος το 2009, λάθη που υπονόμευσαν την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς, τόνισε.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο χρειάζεται να αναπτύξουμε μια ευρύτερη συναίνεση στη χώρα μας, που θα οδηγήσει τη χώρα μας σε περαιτέρω θεσμικές και οικονομικές αλλαγές», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, την επιτάχυνση της οικονομικής σύγκλισης με άλλες χώρες της ΕΕ και θα δημιουργήσουν κίνητρα για να επιστρέψουν πίσω πολλοί Έλληνες, εξήγησε.

«Μετά από πολλά χρόνια θυσιών, ο ελληνικός λαός απαιτεί, και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει την ικανότητα να το καταφέρει, μια μετάβαση σε μια πιο σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, διατηρώντας τα ελλείμματα και το χρέος υπό έλεγχο, προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και ελπίδα για τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Ηi George

Since you are talking about investments we welcome any amount larger than a million euro from you, to begin with. Αφου μιλάς για επενδυσεις θα ηταν καλοδεχούμενο όποιο ποσόν απο σένα μεγαλύτερο του ενος εκατ. Ευρω, γι αρχή. This would have multiple benefits, you would show people that you mean what you say and you would demonstrate your love for Greece. Αυτο θα ειχε πολλαπλά οφέλη, θα έδειχνες στο λαό οτι εννοείς αυτά που λες και θα αποδεικνυες την αγαπη σου για την Ελλάδα, χαxaxaxaζουλη (silly).

Ακόμα έξω είναι αυτός;

Η προδοσία έχει ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

chris

Ξέχασε τις ατάκες για "πράσινη ανάπτυξη" και "να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου" τις οποίες είχαν κάνει τότε καραμέλα οι πασόκοι (τώρα είναι το παίζουν ζαίοι βέβαια)... Φάτε "πράσινη ανάπτυξη" τώρα!

OM

Kinezika milai o Kos?

Δεν υπάρχει φιλότιμο ?

Τράβα κάνε καμιά άλλη δουλειά .... !

@ΓΑΠάκη

Εσύ ξέρεις από εορτασμούς για την είσοδο στα μνημόνια, Καστελόριζο δηλαδή..... Καλύτερα να σιωπάς λοιπόν......

σακις

Αιτία για εορτασμούς αποτελεί η είσοδος στο μνημόνιο. Αυτό διέταξαν αυτό πράξαμε σαν καλά παιδιά. Βοηθήσαμε και το φιλαράκι μας με μερικά εκατομμύρια να κάνει το χόμπι του να μαζέψει νάρκες. Κάναμε και δεκάδες ταξίδια το καιρώ εκείνο που χρεώσαμε στα συνήθη κορόιδα. Και πως το είχε πει ο Βενιζέλος; Κοσμήσαμε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα πόσο μπορεί να κοσμήσει η κοπριά τον βόθρο είναι ένα ερώτημα. Άντε στο διάολο άθλια τίποτα.

Πάνος

Βγήκαν τα ζόμπι, ο Γιωργάκης o φίλος του Σόρρος. Ο άνθρωπος που μόνος αυτός άνευ κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και βουλής πρόδωσε τη χώρα στο Καστελόριζο. Η θέση του ειναι στη φυλακή, έκανε τρομακτική ζημιά στη χώρα.

Βρυκόλακας των πεζοδρομίων

Γειά σου Ελλάδα προδοτογέννα......!!!!

Καβουρακιας

Δεν εχουμε νοσοκομεια δεν εχουμε παιδεια δεν εχουμε αμυνα δεν εχουμε πολιτισμο δεν εχουμε κ.τ. λ. Και εχεις εσυ λομογιο ακλονιτη ακινητη περιουσια και ρευστο απο που; κλεφτρονη φερτε πισω τα κλεμμενα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polakis_vouli-2_large

Τι είπε ο πρώην υφυπουργός Υγείας για τις φωτογραφίες που τον έδειχναν να καπνίζει στο υπουργείο - «Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; » αναρωτήθηκε

1
keramews3

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε στη Βουλή τις δύο τροπολογίες για τον διπλασιασμό των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και τους σημαιοφόρους - «Δίνουμε έναν αγώνα της προσπάθειας έναντι της ισοπέδωσης»

1