Μήνυμα συμπαράστασης του Τζουζέπε Κόντε για την τραγωδία στην Αττική: Η Ιταλία αγκαλιάζει την Ελλάδα

Giusepe-Conte

«Ήδη κινητοποιηθήκαμε διαθέτοντας δύο Καναντέρ», γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός στο Twitter

Με μήνυμά του στο διαδίκτυο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρεται στις τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Αττική.

"Βαθιά σοκαρισμένη από τον θάνατο τόσων ανθρώπων, η Ιταλία αγκαλιάζει τους Έλληνες και ήδη κινητοποιήθηκε, διαθέτοντας δύο Καναντέρ", γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός επανήλθε στο θέμα και με δεύτερη ανάρτησή του: «Είμαι στο Παρίσι στην UNESCO όπου έμαθα για τις τρομερές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που προκάλεσαν πολλά θύματα. Έχουμε εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη μας και θα είμαστε κοντά στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση. #Greecefires #atene»
"Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να απομακρυνθούν από τη φωτιά. Και ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός", αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera. H La Repubblica σημειώνει ότι "το Μάτι δεν υπάρχει πια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι σώθηκαν μπαίνοντας στην θάλασσα ή ανεβαίνοντας σε βάρκες και πλοιάρια". Το δε πρακτορείο ειδήσεων Αnsa αναφέρει ότι η Ελλάδα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι ζητήθηκε βοήθεια από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενημερώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρώμης προσπαθεί να εξακρίβωσει αν υπάρχουν Ιταλοί στα θύματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papbros0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Φώφης Γεννηματά - Έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον αδερφό του, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία είναι θετική

8