Συντάξεις: Ομολογία Κατρούγκαλου στον «Θέμα 104,6»- H περικοπή δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά...

Συντάξεις: Ομολογία Κατρούγκαλου στον «Θέμα 104,6»- H περικοπή δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά...

«Δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», ξεκαθάρισε μιλώντας για τις μειώσεις στις συντάξεις

kas
«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Ελένη Στεργίου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά.

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, χωρίς να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Όπως είπε «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται να προβούν «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο».

Κλείσιμο
«Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε.

«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατροούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης