Ο Ζάεφ μιλά για λογαριασμό της Ελλάδας: Στις αρχές του 2019 η επικύρωση της συμφωνίας από την Αθήνα

tsipraszaev

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα έχει γίνει το δημοψήφισμα στο Σκόπια


Βέβαιος ότι η ελληνική Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του χρόνου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. «Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία», δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ ανέφερε ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι επιτυχές.

Η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία θα αποφασιστεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, σημείωσε ο Ζάεφ. Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα αφορά τη συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Ζάεφ.

Επειτα από το δημοψήφισμα, θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών, δήλωσε.

Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα έχουμε συνάντηση στη Βουλή, όλα τα πολιτικά κόμματα, για να καθορίσουμε τα στοιχεία για το δημοψήφισμα, τις λεπτομέρειες της ερώτησης που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, και τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ –ΜΠΕ για το ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αυτό μάλλον θα γίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ή αρχές Οκτωβρίου. Οπότε η προοπτική είναι 23 Σεπτεμβρίου, ή 30 Σεπτεμβρίου, ή 7 Οκτωβρίου, αλλά (για) να έχουμε αρκετό χρόνο να οριστικοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το δημοψήφισμα, ξέρουμε ότι θα στεφθεί με επιτυχία, και ελπίζουμε ότι όλοι θα παρακινηθούν να συνεισφέρουν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος ώστε να έχει την μέγιστη επιτυχία , διότι είναι επίσης και πολύ σημαντικό για τη χώρα μας» ανέφερε ο Ζάεφ.

Όσον αφορά τις αλλαγές του συντάγματος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ πως «έχοντας όμως αυτά υπ’ όψιν, θα πρέπει να έχουμε στη συνέχεια αλλαγή του συντάγματος – αυτό που χρειάζεται είναι περίπου από 90 (ενενήντα) έως 110 (εκατόν δέκα) μέρες. Οπότε, η 15η Ιανουαρίου (είναι) μπροστά μας. Εάν η διαδικασία αποδειχθεί επιτυχής, τότε απομένει να ψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και να επικυρώσει το πρωτόκολλο για τη μελλοντική μας ένταξη ως μέλη του ΝΑΤΟ».

Η συμφωνία των Πρεσπών μοντέλο για την επίλυση των πιο πολύπλοκων διμερών θεμάτων

Οι ηγέτες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων υπογράμμισαν ομόφωνα στο Σύνοδο του Λονδίνου πως η συμφωνία των Πρεσπών και το θάρρος που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας αποτελούν μοντέλο για την επίλυση των πιο πολύπλοκων διμερών θεμάτων και πως θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλη υποστήριξη για την εφαρμογή της συμφωνίας, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ μετά τη Σύνοδο.

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέξαμε λύσεις, οι οποίες θα είναι ικανοποιητικές για τους πολίτες και για τις κοινωνίες μας, και όχι για εμάς τους ίδιους και τα πολιτικά μας κόμματα, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ και υπογράμμισε στην Σύνοδο ότι η συμφωνία μεταξύ ΠΓΔΜ και της Ελλάδος, στην πραγματικότητα, είναι η καλύτερη συμβολή στην νέα πρότυπα συμπεριφοράς και τη δημιουργία νέων σχέσεων φιλίας και σχέσεων μεταξύ κρατών και πολιτικών.

Επεσήμανε, ότι με τη συμφωνία αυτή έληξε μια μακρόχρονη διαφορά η οποία είχε υψώσει ένα τοίχο και παρεμπόδιζε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ γειτόνων, και δημιουργούσε αβεβαιότητα για το μέλλον μας.

Τόνισε ότι ο ίδιος , ο πρωθυπουργός Τσίπρας , οι υπουργοί Εξωτερικών Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, και τα μέλη των κυβερνήσεων των δύο χωρών, μαζί με τους συνεργάτες τους και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη κοινών φίλων που έχουν στρατηγική θέση , έκαναν τα αποφασιστικά βήματα για την επίλυση αυτού του ζητήματος, το οποίο είναι αξιοπρεπές και αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Τα Βαλκάνια μπορούν, τα Βαλκάνια είναι η νέα ελπίδα της Ευρώπης, τα Βαλκάνια είναι η Ευρώπη, ανέφερε ο Ζάεφ τονίζοντας πως σήμερα μπορούμε ελεύθερα να πούμε ότι αυτό είναι απολύτως σωστό . «Αντί για διαφορές και διαιρέσεις, προτάσσουμε τα κοινά συμφέροντα και τις αξίες που μας ενώνουν . Οι σχέσεις καλής γειτονίας και η περιφερειακή συνεργασία παραμένουν η κοινή μας προτεραιότητα και ο στρατηγικός στόχος και προχωράμε ακολουθώντας τις φιλοδοξίες μας για ενσωμάτωση στην ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ προέτρεψε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενωθούν γύρω από την περιφερειακή συνεργασία έχοντας υπόψη ότι η ιστορία είναι μεν ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητάς μας, αλλά ποτέ δεν μπορεί να πάρει τη θέση του μέλλοντός μας.

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Χ.Π.

Η επιτομή του συχαμερού προδότη και εθνομηδενιστή τσίπρα και της πολιτικής συμμορίας του, συριζοανελ. Ο Μελανσόν χτές μιλώντας εξ ονόματος ουσιαστικά ολόκληρης της ευρωπαικής κεντροαριστεράς τον έβρισε και δικαίως, με τέτοιους χαρακτηρισμούς που ποτέ δεν έχουν ακουστεί δημόσια για πολιτικό πρωθυπουργό κράτους. Γιά τον πουλημένο όμως απάτρηδα τσίπρα και τους ομοίους του πέρα βρέχει.. Οι άνθρωποι αυτοί πέρα από ατομικό τους συμφέρον δεν έχουν τίποτα. Ούτε ιδανικά ούτε στόχους ούτε ιδέες.. Μόνο ξεπούλημα ,ότι φάμε και ότι "αρπάξει ο κώ...ος μας" Αυτά είναι τα "ιδανικά" της ...αριστεράς του τσίπρα, γιού εργολάβου της χούντας, του καθοδηγητή του φλαμπουράρη, και τών άλλων αγωνιστών (sic)του κολωνακίου...!!Η τιμωρία όλης αυτής της πολιτικής συμμορίας συριζοανέλ, πρέπει να είναι παραδειγματική, ενώ είναι κορυφαία η ευθύνη της αντιπολίτευσης (έστω και αυτής του μικρού Κούλη) αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας εκτός και εντός βουλής να καταστήσει γνωστό παγκοσμίως ότι οι αποφάσεις της παράνομης και κατοχικής αυτής κυβέρνησης παίρνονται με την πλήρη και καθολική αντίθεση του Ελληνικού λαού και δεν δεσμεύουν σε καμιά περίπτωση την χώρα... Όσο για τον θλιβερό και αποτυχημένο ως πολιτικό αλλά και ως Π.τ.Δ. Πάκη, αλλά και τον ανύπαρκτο και αρνητή του Χριστού μητροπολίτη Αθηνών Ιερώνυμο, το μόνο που έχω να πώ είναι ότι ώς Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος πολίτης , τους λυπάμαι.. Είναι αξιολύπητοι και η ιστορία ( και η δικαιοσύνη για τον Πάκη), θα είναι καταπέλτης απεναντή τους... Τους συχαίνομαι και τους δύο.. Ελπίζω με την βοήθεια του θεού να πάρουμε ξανά την χώρα στα χέρια μας, στα χέρια των Ελλήνων πολιτών, και να την ξεβρωμήσουμε από τους πουλημένους και ελεινούς προδότες και τους εισβολείς βρωμερούς λαθρομουσουλμάνους εγκληματίες.

τσιπρας και ζαεφ

κανονιζουν για λογαριασμο της Ελλαδας και των Ελληνων χωρις να υπολογιζουν καθολου τους Ελληνες. Συμφωνια χωρις τη συμφωνη γνωμη των Ελληνων δεν υπαρχει. Τη συμφωνια τους την γελοιοποιησαν και οι ιδιοι. Απο την πρωτη στιγμη των υπογραφων, την ακυρωσαν και οι ιδιοι. Βορεια Μακεδονια ελεγε ο ενας, Μακεδονια σκετο ο αλλος. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Πως θα το παρουν? Με το ετσι θελω? Επειδη το θελουν τα φιλαρακια τσιπρας και ζαεφ?? Ο ζαεφ με αυτη τη γελοια συμφωνια νομιζει, οτι πηρε την εγκριση της Ελλαδας, οπως πηρε την αναγνωριση απο αλλα κρατη για να λεγεται Μακεδονας. ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο Τσιπρας πνεει τα πολιτικα του λοισθια ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ο υπογραφιομανης ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΛΑΟ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Να αποδεχτουν την σλαβικη τους ταυτοτητα και να παψουν να οικιοποιουνται αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και ιστορια. Ειναι ευκαιρια να δωσουν τα χερια οι λαοι και να σεβαστουν ο ενας την πραγματικη καταγωγη του αλλου. Ο ελληνικος λαος δεν εχει καμμια αντιρρηση να μπουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με δικο τους ονομα. ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ. Ο Ζαεφ ομως μιλα αυθαιρετα για λογαριασμο της Ελλαδας και δεν πραττει καθολου φιλικα προς τον ελληνικο λαο.

Άλλος

Οι Έλληνες δεν ήθελαν κανένα μνημόνιο και τελικά αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε 4... Γιατί? Γιατί η άρνηση τους αυτή και η αλλαγή τριών διαφορετικών κομμάτων επιδείνωνε συνεχώς την κατάσταση.. Οι Έλληνες ήθελαν διαγραφή του χρέους (επειδή έτσι γουστάρανε) αλλά λόγω των αποφάσεων τους και την πίστη τους συνεχώς σε καινούριους λαϊκιστές, το χρέος αυξανόταν συνεχώς για σχεδόν 8 χρόνια.. Είσαι εσύ σίγουρος ότι η αδιάλλακτη στάση που προτείνεις στο Μακεδονικό, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα ή μήπως τελικά είναι χειρότερα? Θα συμφωνούσατε εσείς οι "αρνητες" της συμφωνίας, να κυνηγάμε εσάς σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η συμφωνία αλλά τα αποτελέσματα είναι χειρότερα (δηλαδή σκέτο Μακεδονία παντού?), ή θα μιλάτε και εσείς για αυταπάτες μετά?? Απλές ερωτήσεις για απλούς ανθρώπους....

...

Δυστυχώς για εσένα, όμως, η συμφωνία θα τηρηθεί και από τις επόμενες κυβερνήσεις. Το κράτος έχει συνέχεια και αν επικυρωθεί, το θέμα θεωρείται λήξαν. Όποιος σου λέει το αντίθετο σε κοροιδεύει για να πάρει την ψήφο σου και μετά θα σου τα γυρίσει.

...

Δυστυχώς για εσένα, όμως, η συμφωνία θα τηρηθεί και από τις επόμενες κυβερνήσεις. Το κράτος έχει συνέχεια και αν επικυρωθεί, το θέμα θεωρείται λήξαν. Όποιος σου λέει το αντίθετο σε κοροιδεύει για να πάρει την ψήφο σου και μετά θα σου τα γυρίσει.

@Γιάννης κ @Εμετικός τίτλος

πολύ αργά για κλάματα, Συριζαίοι και συνοδοιπόροι. Τη διχόνοια και το μίσος τα σπείρατε απλόχερα 10 χρόνια τώρα. Ηρθε η ώρα να γευτείτε τους καρπούς της σποράς σας. Περιφρονήσατε βαθύτατα τον Ελληνικό Λαό στο θέμα των Σκοπίων. Μας αγνοήσατε. μας εξυβρίσατε, μας λοιδορήσατε. Τώρα έρχεται η ώρα για το ταμείο . Θα εισπράξετε αυτό ακριβώς που μας προσφέρατε. Μην περιμένετε κανένα σκόντο

Αντιρατσιστης

Για γραφεις σε χρονο αοριστο? Συνεχιζουν να λοιδορουν και να φτυνουν το λαο συκοφαντωντας τον ως εθνικι, ρατσιστη και ακροδεξιο η ετεροκλητο οχλο καθε φορα που διαμαρτυρεται για την προδοτικη συμπεριφορα τους. Ποιοι? Τα φασισταρια που γλυφουν τα αφεντικα που εφτυναν, οι αλητες που καταντησαν την ελλαδα χωρα της καρπαζιας, που μεχρι και ο σκοπιανος ζαεφ τους εχει στο φτυσιμο. Οι γελοιοι που νομιζουν οτι κανουν επανασταση με το να μην φορουν γραβατα.

ο τσιπρας πρωθυπουργός κοινώς ο καραγκιόζης δήμαρχος

Για σερβιτόροι καλοί είναι, θα τους δοκίμαζα, πρώτα στη λάντζα και μετά θα έβλεπα. Δυστυχώς κάποιοι ψηφίσαν το δικό μας για πρωθυπουργό οπότε χάσαμε τη μπάλα

Νυχτοφυλακας

Σε ολους εσάς τους απλούς εργαζόμενους του πρώτου θέματος, εύχομαι κάποια στιγμή να βρειτε μια ΤΙΜΙΑ δουλειά...! Και να μη ντρέπεστε να πείτε που εργάζεστε....

Ναι, ναι

Ναι σουργολογύφτα, θα μάθεις και άλλα χρήσιμα εργαλεία, τσάπα, σκεπάρνι ή σφυρί στο μέτωπο. Μην φοβάσαι θα σου αρέσουν!

Οκ με πεισατε Δεξιο θεμα!

ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ! 😡

CALLIOPE

ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ!

οφμμμμ

προς εμετικο σχολιο. καλα τους κανουμε. ολοι που τους κραζουμε. πουλησαν την μακεδονια ειναι προδοτες. παει τελειωσε. η μακεδονια δεν ειναι ιδιοκτησια των μπολσεβικων κατσαπλιαδων. η μακεδονια ειναι ελληνικη.

οφμμμμ

και ο φιλαρακος σου γυφτοσκοπιανε γιατι δεν βγαινει να το πει ο ιδιος ο π προδοτης; φοβαται μη τον κανουμε ντα; φοβαται το κραξιμο ε; αφου ειναι χ ς φυσικο ειναι να φοβαται. μαυρο που τον περιμενει στις εκλογες. τι τον περιμενει τις εκλογες δεν τις γλιτωνει θα φαει μαυρο απο παντου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

11