Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

alexis_tsipras_tayiip_erdogan
«Κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθούν την Πέμπτη στις 14:30 (ώρα Βρυξελλών), ήτοι στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Την συνάντηση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για το μεταναστευτικό. Χθες, ο πρωθυπουργός δεν παρέστη στην ορκωμοσία του Ερντογάν ως νέου προέδρου της Τουρκίας κατ' επιλογή, λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Μάλιστα, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους στο θέμα των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, το οποίο θα φέρει και στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και κατά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν.

Ανακοίνωση της ΝΔ

«Αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, “ακατανόητη και επιζήμια” η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν; Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Απάντηση Τζανακόπουλου

"Η ΝΔ έμπλεξε τα προσωπικά παιχνίδια και τις δημόσιες σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής" σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ.

Κλείσιμο
"Είτε είναι ανόητοι είτε τους παριστάνουν, για να μην την αδειάσουν. Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο" τονίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης