Ο Τσακαλώτος στη Βουλή απήγγειλε Κίπλινγκ αλλά νόμιζε ότι διαβάζει στίχο του William Blake

Ο Τσακαλώτος στη Βουλή απήγγειλε Κίπλινγκ αλλά νόμιζε ότι διαβάζει στίχο του William Blake

«Τι ξέρουν για την Αγγλία όσοι μόνο την Αγγλία ξέρουν;»: είπε ο υπουργός των Οικονομικών σημειώνοντας ότι είναι στίχος του... Blake και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Μίλησε Αγγλικά, για το αρχαίο θέατρο και τη σκωτσέζικη κουλτούρα!

4485298
Νέο σόου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, ο οποίος σήμερα είχε ποιητική διάθεση, ενώ ξεκίνησε την ομιλία του στα αγγλικά. Στη συνέχεια πέρασε στο Brexit, ανέλυσε το αρχαίο θέατρο και τη σκωτσέζικη κουλτούρα, όπου στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι ξέρουν για την Αγγλία όσοι μόνο την Αγγλία ξέρουν;»: Με το στίχο στα αγγλικά ξεκίνησε ο υπουργός Οικονομικών την τοποθέτησή του στη Βουλή χρησιμοποιώντας από τους πιο διασημους στίχους στη Βρετανία του ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Το λάθος του κ. Τσακαλώτου είναι  πως ο στίχος «what should they know of England who only England know?» δεν ανήκει στον Μπλέικ αλλά στον Κίπλινγκ... Τελούντες εν αγνοία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τον υπουργό Οικονομικών!

Εξήγησε στη συνέχεια ότι για να ξέρεις τη χώρα σου πρέπει να ξέρεις και άλλες χώρες και συμπλήρωσε ότι η… τραγωδία είναι ότι οι σύγχρονοι Βρετανοί ξέχασαν αυτόν το στίχο και ήρθε το Brexit και πως η Βρετανία αντιμετωπίζει μία κρίση περιφερειακή.

tsakalotos omilia vouli

Στη συνέχεια ο υπουργός δήλωσε ότι από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη σκέψη μέχρι και τη σκωτσέζικη κουλτούρα, αλλά και στο αρχαίο θέατρο όπου πήγαιναν και έβλεπαν τους Πέρσες του Αισχύλου.

Σχετικά με το θέμα της συμφωνίας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η γλώσσα η μακεδονική που προέρχεται από τη σλαβική τη δεκαετία του ‘50 υπάρχει, μετά να μην υπάρχει , μετά το ‘70 να υπάρχει και μετά δεν υπάρχει. Δηλαδή, αναρωτήθηκε, τα διαστήματα που δεν υπάρχει αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν; Πάνε σε κανα μοναστήρι που έχουν πάρει όρκο σιωπής.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβληματος. Ανέφερε ότι επικεφαλής του ESM K. Ρέγκλινγκ είπαν ότι δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, «το ακούσατε από επίσημα χείλη» 

Κλείσιμο
Τέλος, ανέφερε ότι ότι η συμφωνία δεν είναι επιβολή και έκλεισε με παράφραση του ποιήματος «τι ξέρουν για την Ελλάδα όσοι μόνο την Ελλάδα ξέρουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης