Διευκρινίσεις της Μάρκου για το «όχι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έγινε «ναι»

Διευκρινίσεις της Μάρκου για το «όχι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έγινε «ναι»

Η κυρία Μάρκου που πρόσφατα προσχώρησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η εισήγησή της ήταν αντιπροσωπευτική της «μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ», τονίζει ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες»

katerina-markou
Διευκρινήσεις για την στάση της στην ψηφοφορία για την διάταξη που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς δίνει η κυρία Κατερίνα Μάρκου μετά το πολιτικό ζήτημα που δημιουργήθηκε καθώς ως εκπρόσωπος της ΝΔ εισηγήθηκε το «όχι» αλλά η ίδια ψήφισε «ναι».

Η κυρία Μάρκου που πρόσφατα προσχώρησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η εισήγησή της ήταν αντιπροσωπευτική της «μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ», τονίζει ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της εχει ως εξής:

Ως εισηγήτρια στο νομοσχέδιο για την Αναδοχή και τη Υιοθεσία προσπάθησα να εκφράσω όλες τις πλευρές ενός πολύ δύσκολου και ευαίσθητου θέματος που προβληματίζει την ελληνική κοινωνία αλλά και το κόμμα μου. Η εισήγησή μου, με απόλυτη λογική και συνέπεια, θεωρώ ότι ήταν αντιπροσωπευτική τελικώς της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ, εισήγησή όμως ‘ανοικτή’, χωρίς φανατισμούς και κυρίως με λεπτομερείς προτάσεις για βελτιωτικές αλλαγές. Ακόμη και για μετά την ψήφισή του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες. Λειτουργώντας στο πλαίσιο της επιλογής του κόμματός μου για ψήφο κατά συνείδηση, ως βουλευτής, και το τονίζω αυτό, ως βουλευτής που λαμβάνει την ατομική ευθύνη των αποφάσεών του, και σταθμίζοντας τελικώς το συμφέρον του ανυπεράσπιστου, χωρίς οικογένεια παιδιού, αποφάσισα να ψηφίσω επιπροσθέτως θετικώς στο άρθρο 8. Έτσι μπορώ να προσπαθήσω να ξεπεραστούν όλα τα προβληματικά σημεία του νόμου που επεσήμανα, αλλά και να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, στους όρους της καλύτερης δυνατής λειτουργίας του.

Ο κ. Τσίπρας, αδίστακτα και με το γνωστό του κυνισμό, αποφάσισε να κάνει τα παιδιά βορά στη στρατηγική του να διχάσει και να διαιρέσει τους πολίτες για ακόμη μια φορά. Επί ματαίω.

Κατερίνα Μάρκου

Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης