Ηχηρή απάντηση του πολιτικού κόσμου για την παραχάραξη της ιστορίας από τον Ερντογάν

pavlo29-2

Παυλόπουλος: Ίδιον των μεγάλων πολιτικών να μετρούν τα λόγια τους - ΝΔ: Η προκλητική παραχάραξη της ιστορίας υπονομεύει τις σχέσεις των δύο κρατών - Κίνημα Αλλαγής: Ο Ερντογάν διαστρέφει ξανά την ιστορία

Τις οργισμένες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεγάλη πυρκαγιά στη Σμύρνη, το 1922, προκλήθηκε από Έλληνες στρατιώτες που υποχωρούσαν μετά την ήττα του ελληνικού στρατού.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και τα κόμματα, κάνουν λόγο για παραχάραξη της ιστορίας από τον Τούρκο πρόεδρο και για υπονόμευση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Παυλόπουλος: Ίδιον των μεγάλων πολιτικών να μετρούν τα λόγια τους

«Οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος, θέλουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας ειρηνικά. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, αλλά δεν πρόκειται να παραδώσουμε και τίποτα απολύτως», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του στον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο μετά την επιμνημόσυνη ακολουθία για τη συμπλήρωση 25 ετών από την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιου Καραμπίνη και πρόσθεσε «διακηρύσσουμε ότι είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης. Αλλά είμαστε λαός και έθνος, ο οποίος δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να απεμπόλησει, έστω και κατ΄ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του».

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, υπογράμμισε ότι «ίδιον των πολιτικών που θέλουν να λέγονται «μεγάλοι πολιτικοί» είναι να μετράνε τα λόγια τους. Και, κυρίως, να ξέρουν ότι το δημοκρατικό τους ήθος, η δημοκρατική τους οντότητα, άρα και η πολιτειακή τους οντότητα, εξαρτάται από τον σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας» και συμπλήρωσε: «αν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός τότε από εκεί και πέρα κανένα μέγεθος δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλο. Τουλάχιστον, δεν μπορεί να απαιτεί τον σεβασμό μας. Ούτε ημών των Ελλήνων ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της διεθνούς κοινότητας. Και είναι απολύτως σαφής αυτή η θέση. Που είναι θέση η οποία συμβαδίζει με τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό και τον εν γένει δυτικό πολιτισμό».

Αναφερόμενος στο έργο του μακαριστού μητροπολίτη Γαλλίας, τον οποίο χαρακτήρισε Ιεράρχη των νοσοκομείων και των φυλακών, διότι ήταν δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη βοήθειας, σημείωσε ότι μας άφησε παρακαταθήκη την αγάπη προς τον πλησίον που «στηρίζει τον πυλώνα του κοινωνικού κράτους, ο οποίος στις μέρες μας έχει υποστεί τεράστια ρήγματα ιδίως μέσα στην κρίση». «Κι εάν δεν έχει καταρρεύσει, κι εάν αποφύγαμε την κοινωνική έκρηξη, αυτό οφείλεται στην οικογένεια, στην εκκλησία, στην αλληλεγγύη που εμείς οι Έλληνες φροντίζουμε να έχουμε μεταξύ μας στις δύσκολες στιγμές», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΝΔ: Η προκλητική παραχάραξη της ιστορίας υπονομεύει τις σχέσεις των δύο κρατών

Για «προκλητική παραχάραξη της ιστορίας» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία «υπονομεύει τις σχέσεις των δύο κρατών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέας Δημοκρατία, με αφορμή όσα είπε ο ηγέτης της γειτονικής χώρας σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Η προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας από τον Ταγίπ Ερντογάν δεν υπηρετεί αλλά υπονομεύει τις σχέσεις των δυο κρατών και των λαών μας.

Η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία δεν είναι ούτε μπορεί να θεωρηθεί άλλοθι για τέτοιες απολύτως απαράδεκτες θέσεις.

Άλλωστε η Ιστορία έχει καταγράψει ανεξίτηλα τη διαχρονική πορεία και τη συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας. Και αυτό δεν αλλάζει».

Κίνημα Αλλαγής: Ο Ερντογάν διαστρέφει ξανά την ιστορία

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «διαστρέφει ξανά την ιστορία», εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σε προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε από το βήμα του ομιλητή ότι τη Σμύρνη έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες κατά την υποχώρησή τους το 1922.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Κινήματος Αλλαγής:

«O κ. Eρντογάν διαστρέφει ξανά την ιστορία, για να τη φέρει στα μέτρα της φανατικής προεκλογικής ρητορικής του.

H καταστροφή της Σμύρνης και όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων είναι από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Το λιγότερο που περίμενε κάποιος λοιπόν είναι σεβασμός».

Ποτάμι: «Το δίκαιο και το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος των Ελλήνων

Στην επιθετική στάση που έχει υιοθετήσει ο Ερντογάν η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κρήτη όπου βρίσκεται. Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για αυτά που θεωρεί εκκρεμότητες, καθώς «το δίκαιο και το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος των Ελλήνων»

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόρασης της Νέας Κρήτης
για την προκλητική στάση της Τουρκίας και την επιθετικότητα Ερντογάν έχει ως εξής:

Η συμπεριφορά του Ερντογάν τους τελευταίους μήνες δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. Θέλω να θυμίσω ότι ο Ερντογάν στην αρχή της πολιτικής του καριέρας είχε μιλήσει για την ελληνοτουρκική φιλία και είχε πει ότι θα κάνει προσπάθειες, έτσι ώστε να γκρεμιστούν τα τείχη και να έχουμε μια σχέση, η οποία θα μας επιτρέψει όλοι μας Έλληνες και Τούρκοι να ζούμε ειρηνικά σε αυτή τη μεριά του πλανήτη. Δυστυχώς, μάλλον από εσωτερικές ανάγκες ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό. Εμείς θα πρέπει από τη μια να είμαστε αυστηροί στην τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου για τη θάλασσά μας, για τα νησιά μας. Από την άλλη να προσπαθούμε συνέχεια, έτσι ώστε ο στρατός μας να είναι αξιόμαχος, ετοιμοπόλεμος, να μπορεί να απαντήσει σε μια απρόβλεπτη κίνηση. Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τείνουμε χέρι φιλίας προς τους Τούρκους. Είμαστε καταδικασμένοι, Έλληνες και Τούρκοι, να ζούμε μαζί σε αυτή την περιοχή του πλανήτη. Άρα θα πρέπει και ενισχύουμε σε ότι μας αφορά τις προσπάθειες των δημάρχων μας στα ακριτικά νησιά για συνεννόηση με τους δημάρχους των μικρασιατικών παραλιών έτσι ώστε να υπάρχει και ένα κλίμα εμπιστοσύνης τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Kοινή λογική

Η ιστορία, ως αποτέλεσμα ιστορικής κι επιστημονικής έρευνας, ούτε παραχαράσσεται ούτε επηρεάζεται από δημαγωγούς πολιτικάντηδες. Σιγά μην άλλαζε το τί διδάσκουν τα πανεπιστήμια ως ιστορία, ανάλογα με το τί λένε οι λαϊκιστές από τα μπαλκόνια τους.

ΑΠΟΡΙΑ

Τελικα δεν καταλαβα, ο Ερντογαν απογονος αρχαιων ελληνων ειναι?

Καλα , δεν το ηξερες ????

Απογονος του Μ. Αλεξανδρου , δεν τον βλεπεις ????? φτυστος .

Ένα σχολικό βιβλίο

Στο βιβλίο της ιστορίας της Γ Γυμνασίου υπάρχουν ελάχιστες αναφορές στη σφαγή των Ελλήνων και των Αρμενίων της Σμύρνης. Μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να συμψιφηστούν τα λάθη κάθε πλευράς. Με τη γνωστή ισοπεδωτική άποψη πως στον πόλεμο όλοι κάνουν λάθη, οι έφηβοι δεν μαθαίνουν αυτά που πραγματικά έγιναν εκεί σε βάρος των Ελλήνων και των Αρμενίων (μαζικές εκτελέσεις, βιασμοί, πλιάτσικο, εξαναγκασμός σε αυτοκτονίες και πνιγμούς, πείνα, εξάντληση).

Ξερεις καποιον

πολεμο που να μην ειχε βιασμους , πλιατσικο , εκτελεσεις , πεινα ....κτλ κτλ ....???? Εξαιρουμενου του Μ.Αλεξανδρου , που πηγαινε ΠΑΝΤΑ με ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ....στα χερια , στις εκστρατειες του ....?????

Οι Τουρκοι ειναι οι μετρ

Οι Τουρκοι ειναι οι κατεξοχην "μετρ" του ειδους. 1.000 χρονια βαρβαροι μογγολοι εγκληματιες κατα της ανθρωποτητας.

nikos

και που μίλησε ο Πάκης τι έγινε ακριβώς? Φερέφωνο είναι δεν έχει καμιά εξουσία. Απλά υπάρχει εκεί που υπάρχει. Μας έχετε κουράσει με τις "ηχηρές" σας αντιδράσεις και σχόλια. Δε νομίζετε κύριοι που μας "εκπροσωπείτε" ότι ήρθε επιτέλους ο καιρός των πράξεων?

George six

Λύγισε ο Ερντογάν και άμεσα πήρε τηλ στον ανεπροκοπο να ζητήσει συγνώμη

Σουλτάν μερεμέτ

Κουραστήκαμε από τα αυστηρά μηνύματα, τις ηχηρές απαντήσεις και όλο το ατελείωτο μπλα, μπλα για τις ευρωπαϊκές αξίες και σύνορα, τις αναφορές σε δημοκρατικά ιδεώδη (που βλέπουμε πόσο τα εκτιμά ο Σουλτάνος) και όλους τους βερμπαλισμούς που λες και απευθύνονται σε υποψηφίους των πανελληνίων στο μάθημα της έκθεσης. Σταματήστε πια , αν είστε αδύναμοι να αντιδράσετε αποτελεσματικά, τουλάχιστον απαξιώστε τον λόγο του μίσους του άλλου με την σιωπή σας !!!

Aγύριγο κεφάλι

Σμύρνη:______Ο Ελληνικός Στρατός ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ την Σμύρνη το 1919.________Οι Τούρκοι την έλεγαν “Γκιαούρ Ισμίρ” δηλαδή “Πόλη των Ελλήνων των Απίστων”. Ή “Άπιστη Σμύρνη”!..___ Η Σμύρνη ήταν Πόλη-Σύμβολο!______Οι Τούρκοι πίστευαν ότι η πόλη έπρεπε να ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ, να ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΕΙ._________Η Σμύρνη καταστράφηκε βάσει ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΥ σχεδίου των Τούρκων!______Ο το 1922 Αμερικανός Πρόξενος της Σμύρνης George Ηοrton, που ήταν ο ΜΟΝΟΣ πρόξενος που βοήθησε τους δυστυχείς Σμυρνιώτες Έλληνες γράφει ως ΑΥΤΟΠΤΗΣ μάρτυς ότι οι Τούρκοι ΕΚΑΨΑΝ την Σμύρνη γιά να δείξουν στους Έλληνες κατοίκους της ότι ΔΕΝ πρέπει Ποτέ να ΞΑΝΑ-πατήσουν στην Μικρά Ασία!__________(Άντε ρε Ερντογάν, με αυτά και με εκείνα μας κάνεις να επαναφέρουμε στην μνήμη μας τα ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ “κατορθώματα” της Φυλής σου!..).

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΣΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΡΕΕΠΟΥΣΣΣΗ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΕΙ------ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ------Σ Υ Ν Ω Σ Τ Ι Σ Μ Ο Σ

Οργανωθείτε

Στην Ιστορία πολλοί πόλεμοι κερδίθηκαν πρώτα επικοινωνιακά και μετά με τα όπλα, αν χρειάστηκαν, άρα θα πρέπει να οργανωθούν όλοι οι ικανοί επικοινωνιακά και ψυχικά Έλληνες, και, αφού προσδιορίσουμε τις μεθοδολογικές παραμέτρους και στόχους, να Εφορμήσουν πιο Θαρραλέα εναντίον της Τουρκιάς, μιας που εδώ και 2 σχεδόν χρόνια, μας έχει δώσει Απίστευτες (κι ιστορικές) Ευκαιρίες να την καταγγείλουμε και καταεξευτελίσουμε παγκοσμίως, για επωφελείς μελλοντικές ενέργειες και δράσεις μας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, μέσα από κάθε μας δράση και συμπεριφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αλλά και αλλού), να Ενημερώνουμε τη διεθνή κοινή γνώμη, τονίζοντας : - 1. Τις Γενοκτονίες που αυτός ο Βάρβαρος κι Απολιτιστος λαός έχει διαπράξει, σε επίπεδο εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας - 2. Το γεγονός ότι όποια μέρη κατέκτησαν οι Οθωμανοί (Τούρκοι) υποχώρησε η Γνώση, η Επιστήμη και ο Πολιτισμός, όπου και κατέστρεψαν πολλές Αραβικές πόλεις και τα πολιτιστικά τους αποτυπώματα, και όπου κατέκτησαν περιοχές αυτές έμεινα ή έγιναν υπανάπτυκτες - 3. Ότι η Τουρκία δεν έχει να επιδείξει κανένα πολιτιστικό δημιούργημα ούτε έχει πολιτισμικό υπόβαθρο. - 4. Ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών, ότι απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση και οι δημοκρατικές αρχές, - 5. Ότι αυτή η Χώρα με το ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό Παρανοϊκών πολιτών, που η χαρά και το όνειρό τους είνα να σκοτώσουνε και εξαφανίσουν τους γειτονικούς τους λαούς, είναι ένας Διαρκής Κίνδυνος για την Ανθρωπότητα, που πρέπει να Εξαλειφθεί - 6. Καλούμε να πάρουν το μέρος του Καλού και του Δικαίου (Ελλάδα-Κύπρος) εναντίον του Κακού, του Απάνθρωπου, του Βάρβαρου και του Άδικου (Τουρκία). - 7. Επιχειρηματολογούμε πάντα, με σχετικές έγκριτες κι έγκυρες αναρτήσεις μελετών, άρθρων, αποσπασμάτων από διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιστορικών έργων, κ.λ.π.. Δεν καθόμαστε, πάντα Επαγρυπνούμε, συνεχώς Εφορμούμε !

κωστας αιρετικος

Ολα οσα περιγραφεις στο σχολιο αγαπητε μου μονο το κρατος του ισραηλ μπορει να πραξει.....Γι αυτο το λογο και δεν τους μπαινει στο ρουθουνι κανενας.Εμεις ειμαστε ικανοι για μαστερ σεφ σκυλαδικα ψοφαιβορ και παουερ οφ λοβ.Φυσικα η ποιοτητα της κοινωνιας μας αντανακλαται αμεσα στην ανυπαρξια των δομων που θα εκαναν πραξη το οσα ορθως αναφερεις!!!!!!!!!!!

Προχωρα....και ερχομαστε

και εμεις ....Τουτη τη φορα , ας πανε μπροστα τα απομειναρια των κοτσαμπασηδων που μας κυβερνανε μετα το 1821 και οι ρασοφοροι ....που αφορισαν την επανασταση . Η εποχη του μλκα εχει παρελθει .... το ελατε να ΠΑΜΕ να ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ εχει τελειωσει ....Ολοι οι Ελληνες υπερασπιστες της πατριδας του 1821 , τιμηθηκαν απο την πατριδα ....με φυλακησεις βασανηστηρια ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ... και δολοφονιες . 1940 - 44 οι αγωνιστες πατρωτες Ελληνες , τιμηθηκαν απο την πατριδα το 1947-48 με διακοπες διαρκειας .....στη Μακρονησο και σε αλλα ξερονησια ....1974 , οι υπερασπιστες της πατριδας απαντες ....στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ..... ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ...για να παρουν τα ΦΑΡΜΑΚΑ τους ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΝΕ .... Οργανωθειτε.............Οργανωσου πρωτα εσυ ....και καθαρησε την πατριδα , απο τους κοτσαμπασηδες , εβραιους και παπαδαριο , που σε κυβερνανε , κοιταξε τον ορθοδοξο σκοταδισμο....... και αφησε τον πολιτισμο των αλλων. Ποσο δικιο ειχε ο Μακρυγιαννης ....!!!!!! Ελευθερωθηκαμε απο τους τουρκους και σκλαβωθηκαμε σε ανθρωπους ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΥΣ .Και μην αποδιδεις καθε κακο στους αλλους .... και οτι καλο δικο μας . Υπηρχαν και υπαρχουν και στην τουρκια .... ανθρωποι επιφανεις , εξυπνοι και καλλιεργημενοι Η εξυπναδα δεν ειναι πλεονεκτημα των Ελληνων και μειονεκτημα των αλλων λαων .

Meltemakis

Τι χολή βγάζεις...Που πρωτοπόρησαν οι Τούρκοι και τους αδικήσαμε; Φυσικά έχει η Τουρκία και έξυπνους έχει όμως περισσότερους παμπόνηρους που εκμεταλλεύονται τα πάντα με το γάντι. Βγάζουν λεφτά δείχνοντας τα μνημεία μας. Μόνο τζαμιά έχουν να επιδείξουν. Άντε τραβάτε προς τα κει που σας ενοχλεί κιόλας η Ελλάδα. Άμα δεν θέλετε να αγωνιστείτε αδειάστε μας τον τόπο, αλλά μη μας πρήζετε... Η ιστορία μας σας φταίει ενώ η ιστορία της Τουρκίας είναι η επιτομή των ανθρώπινων δικαιωμάτων... Όλοι οι αδικημένοι εκεί βρίσκουν το δίκιο τους,

@Προχωρα...

Ένας πατριάρχης αφόρησε την επανάσταση, κάτω από την πίεση των Τούρκων και όχι η ορθόδοξη εκκλησία. Στα κρυφά σχολειά επί Τουρκοκρατίας οι ορθόδοξοι μοναχοί δίδασκαν και τέσσερις αιώνες βοήθησαν να μη σβήσει η αγάπη για την πατρίδα και Τον Θεό από τη συνείδηση των Ελλήνων. Ο Μακρυγιάννης που αναφέρεις, ήταν βαθιά θρησκευόμενος αγωνιστής. Ελληνισμός και Ορθοδοξία πήγαιναν και θα πηγαίνουν πάντα μαζί.

Μετα την ηχηρη .....!!!

απαντηση του Πακη , οι τουρκοι το βαλανε στα ποδια , στη Μογγολια φτασανε .

protaprilias

τις σφαγες στην σμυρνη τις εκαναν κουρδοι που τοτε τους ονομαζαν τσετες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsiprasmarinakis_02

Tο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση, έβγαλε non paper και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δημόσια αναφορά από την Καλαμάτα, αλλά δεν δόθηκε καμία απάντηση για τις καταγγελίες που φορούν τον επιχειρηματία Καλογρίτσα - Προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει το θέμα και τις καταγγελίες Μαρινάκη με τη ΝΔ - «Απαντήστε για τον Καλογρίτσα» λέει η αξιωματική αντιπολίτευση

6
zaev_skopia

Οι δυνατότητες θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

1
poll0

Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 10,2 μονάδες στο σενάριο της αναλογικής κατανομής της αδιευκρίνιστης ψήφου  στα κόμματα για τις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  της Metron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha  - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής

57