Τσίπρας: Η πλειοψηφία του κόσμου προφανώς περνά δυσκολίες αλλά καταλαβαίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης

ALEXISSPHOTOS

Στόχος μας οι εκλογές το φθινόπωρο του '19, ούτε καν οι ευρωεκλογές - Η επόμενη ημέρα πρέπει να περιλαμβάνει και θεσμικές αλλαγές

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που μας έφερε στη διακυβέρνηση της χώρας, στην έξοδο από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός,
Αλέξης Τσίπρας, μέσα από την τοποθέτησή του προς το υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική αλλά και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και στην κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.Την ίδια ώρα, να εγκαταλείψει «την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωσης της έντασης που δεν οδηγεί πουθενά» κάλεσε την Άγκυρα ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής, με ισχυρές συμμαχίες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, προβληματισμού βεβαίως, αλλά όχι ανησυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε επίσης από την τουρκική πλευρά να αφήσει τις επιθέσεις και να προχωρήσει σε μία κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο στρατιωτικών.

«Βασικό ορόσημο ο ερχόμενος Αύγουστος»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «βασικό ορόσημο για το κυβερνητικό έργο είναι ο ερχόμενος Αύγουστος, η έξοδος από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων», χαρακτηρίζοντας όλα τα παραπάνω «μεγάλη τομή στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας».

«Η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα χωρίς παράλογες απαιτήσεις από πλευράς των δανειστών. Η Ελλάδα έχει αλλάξει, δεν είναι πια μια χώρα που συσσωρεύει ελλείμματα», υπογράμμισε. 

Όπως επισήμανε στη συνέχεια, «για να κλείσει τον φαύλο κύκλο της επιτροπείας η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά και κυρίως εξασφάλισε τρεις βασικές προϋποθέσεις:

- Αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας

- Δημιούργησε τις κατάλληλες ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να σπάσει το ταμπού της λιτότητας

- Πέτυχε μία μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στόχος της κυβέρνησης είναι «αυτή η περίοδος να διευρυνθεί». Στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της το φθινόπωρο του 2019, ανέφερε.Οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν, παταγωδώς μάλιστα, όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς, μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες που διαμορφώνουν μια πλαστή εικόνα, όχι μόνο τώρα - αλλά και παλιότερα - σε σχέση με την κρίση του ελληνικού λαού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφερναν αποφάσεις στο τραπέζι ερήμην του ελληνικού λαού, είπε σε αιχμηρό τόνο, ενώ σημείωσε: «κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων».

Έχουν μείνει 80 ημέρες μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, διαμηνύοντας πως δεν θα ανεχτεί κωλυσιεργίες από κανέναν, όσον αφορά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων.

«Η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα και χωρίς νέες απαιτήσεις»

Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έκλεισε «έγκαιρα και χωρίς νέες απαιτήσεις» καθώς, όπως είπε, «όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει».

«Αυτή η εξέλιξη ούτε δεδομένη ήταν, ούτε προφανές ήταν ότι θα συμβεί. Για να καταφέρουμε να κλείσουμε τον φαύλο κύκλο της επιτροπείας, δουλέψαμε σκληρά και κυρίως εξασφαλίσαμε τρεις βασικές προϋποθέσεις: πρώτον, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, δεύτερον, δημιουργήσαμε τις κατάλληλες ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να σπάσουμε σιγά σιγά το ταμπού της λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τώρα στο τραπέζι είναι η ατζέντα της ανάπτυξης, και τρίτον εξασφαλίσαμε – παρά τις επίμονες και διαρκείς προσπάθειες της αντιπολίτευσης – μία μακρά περίοδο της πολιτικής σταθερότητας» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα και αυτό συνέβη γιατί είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Παλέψαμε έντιμα και με όλες μας τις δυνάμεις και με τις αδυναμίες μας την πρώτη περίοδο. Το αποτέλεσμα όμως δεν το κρύψαμε».

Για την ανεργία τοποθετήθηκε ως εξής: 

Η ανεργία έχει μειωθεί σταθερά στις 7 μονάδες, σήμερα είμαστε κοντά στο 20%. Δεν πανηγυρίζουμε για αυτό, αλλά δεν είναι μικρό το κατόρθωμα αυτό για εμάς. Μέσα σε μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν τρεις επενδύσεις. Άλλη μια προϋποθεση για την μείωση της ανεργίας είναι η σταθερή πρόσβαση της χώρας στις αγορές. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, αλλά είναι ώρα για να επιταχύνουμε και να υλοποιήσουμε τα τελευταία κουραστικά μέτρα. Αυτό είναι για εμάς ο τερματισμός του μαραθωνίου. Εξοδος σημαίνει και περισσότερη ελευθερία. Βρισκόμαστε σε συζήτηση με τους Θεσμούς για τη μεταμνημονιακή πολιτική. Θα αποστείλουμε λοιπόν, στους Θεσμούς το στρατηγικό μας σχέδιο για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις. Μέσα σε αυτό το πλάνο είναι σίγουρα η δημοσιονομική σταθερότητα. Η σύμπραξη αυτού του σχεδίου γίνεται με δική μας πρωτοβουλία, και όχι επειδή μας το ζήτησαν οι δανειστές. Είμαστε σε θέση να καταθέσουμε αυτό το πλάνο, λοιπόν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Κανείς στην Ευρώπη δε μιλά σήμερα για προληπτική γραμμή στήριξης. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε αυτός ο ευσεβής πόθος να μείνει απραγματοποίητος. 

Καλούμε τους γείτονες να αποφύγουν την κλιμάκωση και να επιστρέψουν τους Ελληνες στρατιωτικούς

«Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα εντείνει την προκλητικότητά της και οξύνει την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα», σχολίασε αρχικά ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «η στάση της αυτή σχετίζεται και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αλλά και με ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, ειδικότερα γύρω από το Συριακό που αποτελεί και τον βασικότερο αποσταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής.

«Παρατηρούμε όλοι ότι η γείτονα χώρα εντείνει την προκλητικότητά της. Αξιοποιούμε κάθε διπλωματικό δίαυλο. Σημαντική θετική εξέλιξη για τις διπλωματικές σχεσεις. Δεν υπήρξε ποτέ τόσο ξεκάθαρη θέση από την Ευρώπη. Επιδικώκουμε να λύσουμε τα περισσότερα μέτωπα με τους γείτονες για ένα περιβάλλον καλής γειτονίας. Συμφωνούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Θα θέλαμε μια θετική στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, κάτι που δυστυχώς, δεν βλέπω. Παρατηρώ άκριτη και στείρα στάση που πλήττει κυρίως τη χώρα. Αναφέρομαι σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αρνείται να συναντηθεί με υπουργούς. Δεν βοηθά αυτή η στάση. Είμαστε στη διάθεση όλων, δεν υπάρχουν κλειστά θέματα σε ζητήματα εξωτερικης πολιτικης. Η χώρα έιναι ασφαλής και ισχυρή. Δεν απειλούμε κανέναν και δεν φοβόμαστε. Καλούμε τους γείτονες να αποφυγουν την κλιμάκωση που δεν οδηγεί πουθενά. Ας αφησουν τις επιθέσεις και να προχωρήσουν σε μια κίνηση καλής θέσης για τους στρατιωτικούς. Είναι άδικο να κρατούνται. Περιμένω από τον τούρκο προεδρο να επισπευστούν οι διαδικασίες και να επιστραφούν οι στρατιωτικοί, όπως κάναμε κι εμεις στο παρελθον. Κρίνονται όλοι απο τις πράξεις και από την διεθνή κοινότητα. Έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατέληξε με τη φράση: «Η Ελλαδα από το καλοκαίρι γυρίζει σελίδα».

ΣΧΟΛΙΑ (17)

εσύ δεν καταλαβαίνεις

το μίσος που ο κόσμος έχει για το μούτρο σου Τσιπράκο

OXI AΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΡΕ

ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΜΟΥ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΕΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΜΟΥ 1/4/18 ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ 70ΕΥΡΩ??? ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑ'Ι'ΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΑΝΕ ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!!!!!!!!!!

ΝΡΖΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΊΑΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΈΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΈΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΆ ΛΕΤΕ ΌΤΙ ΠΕΤΥΧΑΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΏΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

ηνιοχος 2018

πρωτον ονειροπαρμενε τσιπρα η πλειοψηφια του κοσμου ειναι οι ψηφοφοροι σας οι συριζαιοι και η ερτ που σας υμνει απο το πρωι μεχρι το βραδυ.που καταλαβαινει οτι κανετε. εξω υπαρχουν αγανακτισμενοι που οι αυταπατες σου σε κανουν και κοιμασαι ορθιος.εκλογες θα κανεις και θα πεις και ενα τραγουδι. ξερεις οτι δεν θα ξαναβγεις ποτε την εξουσια θα την χασεις δεν γλιτωνεις.προβλεπω το 2018 να κανεις εκλογες. ευχομαι να εισαι μια κακια αναμνηση.

Γνωμικολόγος

"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."Αβραάμ Λίνκολν "Βρε ενα 20% να ξεγελάω όλο τον καιρό εμένα μου φτάνει,ότι τσιμπάω παραπάνω κέρδος είναι" Τσίπρας

Ξένη

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ο,τι πρέπει να τραφεί με τους φόρους μας, το συγγενολόι σας, το γκομενολόι σας και όλοι οι κομματικοί εγκάθετοι. Κατανοούμε ο,τι πρέπει να μοιράσετε και στην εκλογική σας πελατεία. Δεν κατανοούμε γιατι είστε τόσο πολύ άχρηστοι, σε σημείο που να διαλύσετε οικονομία και χώρα. Δεν φταίνε τα μνημόνια εσείς είστε υπεύθυνοι για τα δεινά μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ. ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ.ΠΑΛΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΧΕΙΣ.

Στυλιανός

Ο τύπος μας κάνει πλάκα, αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά τα λεγόμενα του !!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τσιμπλα ξερεις πλεον οτι ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ Τι σου εχει μεινει; ενα 18% στη καλυτερη..Οι δημοσιοι κηφηνες που χωσατε στο σαπιο δημοσιο..κατι λαμογια που δεν θελουν αξιολογηση ( οι σωστοι και αξιπρεπεις δ.υ δεν σε ψηφιζουν φυσικα) κατι μεγαλοσυνταξιουχοι επισης του σαπιου δημοσιου και κατι σαβουρες που προσπαθουν να ζησουν σαν παρασιτα εις βαρος της κοινωνιας με τα επιδοματα..στις μεθεπομενες εκλογες πατε καρφι για 3% φθανει ο Κυριακος να κανει πραξη αυτα που λεει..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mirage2000-5

Για να αποκρούσει την κριτική για σπατάλη δημοσίου χρήματος, το υπουργείο Άμυνας απαντά ότι οι διελεύσεις των δύο Mirage 2000-5 το πρωί της Τρίτης έγιναν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης

8
psarianos

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός κατήγγειλε τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές - «Βγαίνουν αφίσες για τη Μακεδονία, είναι ένα αισχρό φαινόμενο. Να το σταματήσουμε γιατί είμαστε σε έναν ακήρυχτο εμφύλιο»

11
galop_main01

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών 7 στους 10 Έλληνες - Πιο αρνητικοί οι μικρότεροι σε ηλικία Έλληνες - Το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου ήταν προσυμφωνημένο, πιστεύει το 68,3% - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

97