Άδωνις: Εγώ έδωσα €19 εκατ. και ο ΣΥΡΙΖΑ €60 εκατ. στη Novartis

Άδωνις: Εγώ έδωσα €19 εκατ. και ο ΣΥΡΙΖΑ €60 εκατ. στη Novartis

«Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε» απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για την 4χρονη Μελίνα που έσβησε στην Κρήτη στις 29 Δεκεμβρίου 2015

«Το σύνολο των πολιτών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί όλοι τα παίρνουν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis
.

«Διαφωνώ με την πρότασή σας για παραγραφή της απιστίας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό,ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: Κύριε υπουργέ, σας θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Πείτε μου, απαντήστε, ο υπουργός κανονίζει τις τιμές;

«Θέλω να μιλήσω επί των συγκεκριμένων κατηγορών και μετά θα πω τα γενικά» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Πήρα 2 εκατ. εγώ και 1 εκατ. ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά έσοδα της εταιρείας Novartis;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις κατηγορίες όπως έχουν κατατεθεί από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

«Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ.ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα. 

«Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας Novartis την τελευταία 15ετία είναι επί δικής μου θητείας» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας.

«Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι. Και γι' αυτό δεν υπογράφω εγώ την απόφαση. Το ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν έχε τίποτα κακό το δελτίο τιμών που υπογράφει ο κ. Μπέζας» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ξαναλέω: Τι είναι αυτό που έκανα, εγώ ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργάδης και υπερασπίστηκε τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας τη Λίνα Νικολοπούλου ένα τεράστιο θύμα αυτής της ιστορίας.

«Ο κ. Βαξεβάνης μπορεί να είναι καλός στη λάσπη, στη μελέτη όμως είναι εντελώς αγράμματος» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Δεν έκανα καμιά διαφωνία με την τρόικα για το δελτίο φαρμάκων, εφάρμοζα το μνημόνιο και ξέρετε εσείς πια τι είναι η εφαρμογή των μνημονίων» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στο συγκεκριμένο δελτίο, η Νοβάρτις έχει τη θέση 71 στη λίστα των νέων φαρμάκων. Εσείς δεν βάζετε νέα φάρμακα της Νοβάρτις στη λίστα; Ο κ. Ξανθός έχει βάλει 14 νέα φάρμακα, δεν τα βλέπετε αυτά;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Έβαζε ο υπουργός τα φάρμακα; Υπήρχε μια επιτροπή τιμών στο υπουργείο και μετά μια δεύτερη επιτροπή και μετά μια τρίτη επιτροπή, συνολικά 33 άτομα έπρεπε να υπογράψει πριν υπογράψει ο υπουργός. Δηλαδή εγώ, τον πρώτο μήνα που έγινα υπουργός, έπιασα 33 άτομα και τους είπα τι να κάνουν;» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Με κατηγορούν ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ και βάλανε μέσα και τη γραμματέα μου για να μπαίνουν στο σπίτι της να της κάνουν bullying. Αυτό είναι άνω ποταμών».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας μειώθηκαν οι τιμές σε 7.599 φάρμακα στα συνολικά 9.000 φάρμακα. «Και ενώ μειώθηκαν οι τιμές, εσείς με τον κ. Τσίπρα τα καταψηφίσατε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε».
Ο Παπαγγελόπουλος μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την Τουλουπάκη!

«Τώρα πρέπει να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Για να γίνει γνωστό πόσες φορές μιλάει με την εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Ξέρετε πόσες φορές μιλούσαν την ημέρα; 25 φορές την ημέρα! Έτσι μάθαινε για τις καταθέσεις, αν δεν τις έστηνε κιόλας».

Κλειδωμένα στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα
  
«Τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα είναι κλειδωμένα στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου!» είπε αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 κατά τη διάρκεια επέμβασης για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια του μικρού κοριτσιού στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. «Επιτρέπετε στην κυρία Παπασπύρου (σσ πρόκειται για την γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης και στον κ.Πολάκη» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπέρανε: «Άρα λοιπόν Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει την ιστορία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Μετά τη δημόσια παραδοχή του κ. Παπαγγελόπουλου ότι μιλούσε με την κυρία Τουλουπάκη, απαιτώ από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξει τα τηλεφωνήματα του κ. Παπαγγελόπουλου». 

«Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ» έκλεισε την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Παπαγγελόπουλος: Να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου

«Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να παραποιεί και να περικόπτει τα λόγια μου. Αναζητήστε στα πρακτικά αν παραδέχτηκα ότι μιλούσα με την κυρία Τουλουπάκη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε, απαντώντας στο αίτημα του κ. Γεωργιάδη: «Να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου, λοιπόν». 

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Είπα ότι είχαμε ειδική ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό. Δεν απαγορεύεται από πουθενά. Η δικογραφία στον υπουργό Δικαιοσύνης παραδίδεται ανοιχτή».

«Προηγούμενος υπουργός Δικαιοσύνης κράτησε δικογραφία επί τρεις μήνες και εξέφρασε και νομική άποψη» τόνισε ακόμη, δίχως να αναφέρει συγκεκριμένο όνομα.

Και κατέληξε: «Το σόου του κ. Γεωργιάδη είναι μόνο για τηλεόραση, δεν θα συμμετέχω σε σόου στη Βουλή».ΣΧΟΛΙΑ (171)

bruidsjonker

Επειδή μαζεύτηκαν πολλά ΣυριζοTroll κάποιος θα ξέρει να μας εξηγήσει πως εισπράττουν τα 0 ,60 . Εκτός αν το κάνουν τζάμπα , οπότε ............... ηλίθιοι (πρόσθεσε μια λέξη).

user

Για όσους γνωρίζουν το θέμα των φαρμάκων είναι ντροπή το πως παρουσιάζονται τα πράγματα από τους πρώην υπουργούς..... Λένε οι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι μείωσαν την δαπάνη -ξεχνώντας- ότι ήταν οι ίδιοι-πολιτικά όχι τα ίδια πρόσωπα- που την είχαν αυξήσει... Εντέχνως ξεχνούν να αναφέρουν ότι έγινε μεν μείωση των τιμών, αυξήθηκε δε το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων. Ότι έχασαν δηλαδή οι εταιρείες από την πόρτα τους το επέστρεψαν από το παράθυρο και το πληρώσαμε και το πληρώνουμε όλοι.... Ο δε μπουμπούκος αλλά και ο λαλίστατος Λοβέρδος είναι υπόλογοι σε χιλιάδες ασθενείς που τους έκοψαν την δυνατότητα πρόσβασης στα φάρμακα υψηλών τιμών- για καρκίνους, ηπατίτιδες κλπ- δημιουργώντας νέα κριτήρια ή και κλείνοντας εντελώς κάποια τέτοια δυνατότητα όπως στην περίπτωση ασθενών ηπατίτιδας που έκανε ο βιβλιοπώλης...

Ενεός

Σε προηγούμενη τηλεοπτική εκπομπή ο ίδιος ο Άδωνης κυκλοφορούσε χαρτί απο το οποίο διάβαζε τα ποσά που εκταμιεύθηκαν υπέρ Novartis (διευκρινίζω τα χρωστούσε το Δημόσιο) επι υπουργίας του στο Υγείας και τα ποσά αυτά ανέρχονταν σε 64,8 εκ. . Μάλιστα κυκλοφόρησε αυτο το βίντεο και στα social media γιατι ισχυριζόταν οτι δεν εδωσε 65 εκ. όπως έλεγε ο ανώνυμος μάρτυς αλλά πολυ λιγότερα και απαρριθμούσε τηλεοπτικά τα ποσά και το σύνολο τους απο Ιούνιο μεχρι Δεκέμβριο (επι υπουργίας του) ανερχόταν σε 64,8 εκ. . Τώρα στη συζητηση της Βουλής τα έβγαλε 19 τα εκ.. Να το προσέξει αυτό γιατι το πολύ μπλα μπλα στο τέλος τον εκθέτει.

Παλι συνετριψε ο Αδωνις τον Τσίπρα

Ο Αδωνις πάλι γλεντησε άγρια τον Τσίπρα. Η χθεσινη Βουλή ήταν ακατάλληλη για ανηλίκους. Πανωλεθρια του Τσίπρα. Τελικά ο Αδωνις ειναι ανίκητος!

Κασιδιάρης

Σαμαράς-Άδωνις να πάρουν ταξί κατευθείαν για Κορυδαλλό ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δεξιός

Θα ήταν πιθανό εάν προλάβαιναν να τους κλείσουν φυλακή πριν τις εκλογές πράγμα αδύνατο!! Μπορεί να τους χώσουν μέσα μετά τις εκλογές εάν τις κερδίσει ο Σύριζα, πράγμα πιθανό κατά 20-30%, όπως δίνουν οι ΗΠΑ. Εάν όμως ο Σύριζα χάσει τις εκλογές, όπως δέχονται οι περισσότεροι, ποιοι λέτε να πάνε μέσα; Βλέπω ο Αντώνης που έχει γίνει τούρμπο με τη σκευωρία, να πιάσει κάθε Αεκάκια και Ολυμπιακάκια, και μετά...

Μεστός και περιεκτικός

Ωραίος ο Ηλίας!

Nεoδnμoκράτns που με γλεvτάει ο Aλέξns

@00:54: Aπαπααα καλέ, τι είναι αυτά που λες στο μουμπούκι μας;;

Panos

Άδωνης: Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει

ο,τι να ναι...

Όπως καταλαβαινουν όλοι Αδωνη, αυτά που λες είναι άσχετα και δεν αποτελούν απάντηση. Δεν μας νοιάζει πόσα έδωσες στην Νοβαρτις. Ποσα πήρες μας νοιάζει. Ας ψαξουν τους λογαριασμούς και βλεπουμε τότε.

@ό,τι να ναι...

Θέλω να πιστεύω, ότι μέσα στο "όλοι" συμπεριλαμβάνεις μόνο τους Συριζόπληκτους! Για εμάς τους Νεοδημοκράτες, αυτά που είπε δεν είναι καθόλου άσχετα και επι πλέον ξεβράκωσαν την συμμορία! Όσο για την απορία σου, να μάθεις πόσα πήρε... ήδη έχει καταθέσει τους λογαριασμούς του στην Εξεταστική της Βουλής για να ψάξουν! Ας ψάξουν λοιπόν... Μου προξενεί όμως μεγάλη εντύπωση το γεγονός που δεν έχετε καταλάβει μερικοί (ακόμα) ότι η δουλειά είναι στημένη.

Ο Αδωνις έκανε σκόνη τον Τσίπρα

Μπραβο στον Αδωνι που συνετριψε την συμμορία Τσίπρα. Χθες διαλύθηκαν οι συριζαίοι εθνομηδενιστές και αριστερερόστροφοι φασίστες. Και το καλό ήταν ότι το ειδε επιτέλους όλη η Ελλάδα και ξύπνησε. Ο Τσίπρας απο χθές ειναι ζόμπι, συντηρείται με φάρμακα νοβαρτις.

Το θέμα δεν είναι μόνο τι δίνεις,

αλλά τι παίρνουμε με αυτά που δίνεις ...........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dendias

«Στόχος η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του Κυπριακού λαού, στο σύνολό του, χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

6
vouli_main

Οικονομία, φοροελαφρύνσεις, παιδεία, πολιτισμός, υγεία, περιβάλλον και επενδύσεις στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου - Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, στις 7 το απόγευμα, αναμένεται να πάρει το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 

5
mits555

Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός, έπειτα από την επίσκεψή του στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής

65
ozersai1

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους ζητά συνεταιρισμό αντί για ομοσπονδία – Διαμηνύει ότι το ψευδοκράτος δεν θα συζητήσει για τα Βαρώσια εάν η Κύπρος δεν συζητήσει το θέμα του φυσικού αερίου

2
mitsotakis_maximou2

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους συναρμόδιους υπουργούς - Στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς

2