ΝΔ: Προανακριτική για την υπόθεση Novartis – Εξεταστική για Σαουδική Αραβία

ΝΔ: Προανακριτική για την υπόθεση Novartis – Εξεταστική για Σαουδική Αραβία

«Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» τονίζει η Μαρία Σπυράκη – «Ναι» για προανακριτική στην υπόθεση Novartis – Πρόταση για εξεταστική για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία 

Πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία καταθέτει η Νέα Δημοκρατία. σύμφωνα με το άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. 

«Όλα στο φως» δηλώνει η κυρία Σπυράκη, που εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους». Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση ρίχνει «λάσπη στον ανεμιστήρα». 

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής δεν περιγράφει αδικήματα, ούτε αναφέρεται σε ποινικές διώξεις, αλλά θέτει νομικά ερωτήματα «λες και η Βουλή είναι ερευνητικό ινστιτούτο». Επίσης, έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

«Η κυβερνητική παρέμβαση είναι το σκάνδαλο»

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε οτι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση και αυτο είναι το σκάνδαλο. 

«Σήμερα καταθέτουν μια πρόταση με βάση το 154 του κανονισμού της Βουλής», δήλωσε και συνέχισε οτι « η πρόταση είναι να ασκηθεί ποινική δίωξη. Για να ασκηθεί ποινική δίωξη θα πρεπει να υπάρχουν συγκεκριμένα  αδικήματα. Στην πρόταση δεν υπάρχουν αδικήματα. Αν δεν θες να κινηθεί η ποινική δίωξη δεν χρειάζεται να καταθέσεις πρόταση». 

Παράλληλα, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια παράδοξα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα οτι ενας μάρτυρας καταθέτει εννέα φορές. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν μπορούν να υφίσταται ανώνυμοι μάρτυρες για τέτοιες κατηγορίες, υπογραμμίζοντας οτι ειναι η κρίσιμη η ταυτότητα των μαρτύρων και θέτει το ερώτημα γιατι δεν αναφέρεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και πως η εφημερίδα Documento δημοσίευσε μέρος της δικογραφίας. Επίσης, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «παράδοξο» το γεγονός ότι δεν έχουν καλέσει τον κ. Φρουζή να καταθέσει ως μάρτυρας.

Πιο αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αττικής, κ. Μάκη Βορίδη και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών για την υπόθεση Novartis.

Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε: 
«Το πολιτικά ενδιαφέρον μέρος είναι ποιο; Από εκεί που υποτίθεται ότι έχουμε τη συγκλονιστική αποκάλυψη σκανδάλου κατά Παπαγγελόπουλο και το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπάρχει στην κυβερνητική πρόταση έχουμε μια αποτύπωση στην οποία δεν υπάρχει περιγραφή αδικημάτων. Και κατά την οποία το μόνο που θα κάνει η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι να πάρει θέση επί του νομικού αυτού ερωτήματος. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτε άλλο. Αυτό μας λέει η κυβερνητική πλειοψηφία. Από το όλα στο φως, έχουμε πάει στο όλα έχουν εξαλειφθεί τα αξιόποινα ή όλα στη Δικαιοσύνη. Εκεί βρισκόμαστε. Εμείς, λοιπόν, γι’ αυτό επιμένουμε στο όλα στο φως.

Υπάρχει μια ωμότατη και αθλιότατη κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό είναι το σκάνδαλο. Το σκάνδαλο είναι η κυβερνητική παρέμβαση. Διότι η ουσία την οποία πρέπει να αρχίσει να ψηλαφεί κανένας ποια είναι; Θα σας θέσω ορισμένα, να τα σκεφτείτε και να τα σκεφτούν και οι πολίτες. Οποία τύχη λαμπρή και συγκυρία μετά το συλλαλητήριο του «γνωστού όχλου». Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό Ετερόκλητοι, ήμασταν. Διάφοροι ετερόκλητοι εκεί, «ετερόκλητοι οχλοκρατούντες». Τα είπε όλα αυτά ο κ. πρωθυπουργός. Όποια, λοιπόν, τύχη, την επομένη ημέρα του συλλαλητηρίου, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει μια βόλτα στον Άρειο Πάγο. Κοίτα να δεις μια σύμπτωση! Και μάλιστα υπάρχει και μια αρχική διαρροή. Πως έγινε αυτό; Κάποιος τον είδε. Σκέφτηκε να πει για προσωπική του υπόθεση. Έτσι ξεκινάει η διαρροή. Έκανε μετά και μια δεύτερη σκέψη. «Μήπως με ρωτήσουν ποια είναι η προσωπική μου υπόθεση και δεν θα ξέρω να πω;». Και μετά παραδέχθηκε ότι δεν ήταν προσωπική του υπόθεση, αλλά πήγε – λέει - να ενημερωθεί. Απλή ερώτηση προς απλούς πολίτες: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπό ποια ιδιότητα ενημερώνεται για μια δικογραφία; Και γιατί του παρέχεται, αν του παρεσχέθη, ενημέρωση; Και γιατί την εζήτησε; Δηλαδή τώρα, άμα κάνει κάποιος πιο περίπλοκες σκέψεις, έχει άδικο; Δεν του δίνει πάτημα ο κ. Τζανακόπουλος; Πρώτον αυτό. Δεύτερον, ποια είναι η διαδικασία όταν έχουμε μια δικογραφία; Η διαδικασία όταν έχουμε μια δικογραφία είναι: Τι λέει το Σύνταγμα; Και έρχεται η δικογραφία αυτή στη Βουλή, η συγκλονιστική. Με τι στοιχεία έρχεται; Με καταθέσεις τριών μαρτύρων. Με αυτό έρχεται. Από όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν και δημοσιεύματα του Documento. Αλήθεια. Άρα, λοιπόν, με αυτά έρχεται στη Βουλή. Με τους τρεις μάρτυρες. Έχω κάνει στη ζωή μου πάρα πολλές δίκες και έχω ανοίξει και πάρα πολλές δικογραφίες. Μάρτυρα που να καταθέτει εννέα φορές δεν βρήκα. Και μου έκανε εντύπωση και ένα άλλο, στις καταθέσεις. Λέει: Καταθέτει ο μάρτυρας επί τρίωρον. Τρεις ώρες κατάθεση, τρεισήμισι ώρες κατάθεση, τέσσερις. Τι εισφέρει; Δυόμιση δακτυλογραφημένες σελίδες τη φορά. Τι λέγανε τέσσερις ώρες για να βγάλουν δυόμιση σελίδες; Τι κουβέντα γινόταν εκεί; Για να βγάλουν δυόμιση σελίδες φάγανε τέσσερις ώρες και του έλεγε «να ξανάρθουμε και την άλλη βδομάδα να το συνεχίσουμε». Και μετά από πέντε μέρες «να το συνεχίσουμε». Και μετά άλλες πέντε μέρες «να το συνεχίσουμε». Μέχρι να το ταιριάξουμε, να το φέρουμε. «Και δεν μου είπες για το Σαμαρά». Το είπαν μετά από ένα μήνα. Έχεις να καταθέσεις για τη δήθεν δωροδοκία του πρωθυπουργού και δεν πας στην εισαγγελέα να το πεις; Τώρα τι συζητάμε; Εδώ έχω τον πρωθυπουργό που τα πήρε!

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι - για να καταλάβετε - στην πρόταση που κάνει η πλειοψηφία, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, δεν βρίσκεται πουθενά. Το όνομά του δεν υπάρχει στην κατηγορία. Υπάρχει Α.Λ., που αν μπείτε στον κόπο να το συσχετίσετε με τα στοιχεία της δικογραφίας, δηλαδή, να κάνετε τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία και δεν έκανε, αν μπείτε, λοιπόν, σε αυτόν τον κόπο, θα διαπιστώσετε ότι οι αποδιδόμενες στον Α.Λ. πράξεις δεν είναι οι πράξεις που αποδίδονται στον Ανδρέα. Εδώ, λοιπόν, αυτός έχει εξαφανιστεί από τη δικογραφία. Δικαίωμά τους, πολύ σωστά κάνουν, ορθά το κρίνουν, απλώς το σφάλμα είναι ότι το κρίνουμε μόνο για τον Ανδρέα και δεν το κρίνουμε για όλους τους υπόλοιπους».

Ν. Παναγιωτόπουλος: Πολλά τα λογικά παράδοξα

Θέλω να κάνω λόγο για μια σειρά λογικών, δικονομικών και θεσμικών παραδόξων, που έχουμε εντοπίσει κατά τη μελέτη τόσο της κυβερνητικής πρότασης, όσο και του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας.

Πρώτο λογικό παράδοξο: Η παράλειψη από την κυβερνητική πρόταση του Υπουργού Υγείας από τον Ιανουάριο του ’15 και για κάποιο χρονικό διάστημα κ. Π. Κουρουμπλή, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που ήρθε για να την εκτιμήσουμε. Δεν κατονομάστηκε ο κ. Κουρουμπλής από την κυρία Τ. Χριστοδουλοπούλου, όταν με πανηγυρικό τρόπο ανακοινώθηκε η έλευση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Όλοι κατονομάστηκαν εκτός από τον κ. Π. Κουρουμπλή. Υποθέτω ότι επρόκειτο για άλλη μια περίεργη σύμπτωση. Η αιτιολογία για το ότι δεν περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Κουρουμπλή στην κυβερνητική πρόταση είναι ότι η καθυστέρηση στην έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων του ’15 για την οποία εγκαλείται, οφείλεται στην επιμήκυνση του χρόνου διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που δημιούργησε κάποια καθυστέρηση λίγων μηνών.

Αυτό που έχω να πω σε μια πρώτη ανάγνωση είναι ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν είναι ο μόνος που διαπραγματευόταν με ενδεχομένως κάποια καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν σε αποτέλεσμα με τους θεσμούς. Και άλλοι διατελέσαντες Υπουργοί Υγείας διαπραγματεύονταν για μακρό χρονικό διάστημα με τους θεσμούς. Πλην όμως μόνο ο κ. Κουρουμπλής τυγχάνει αυτής της εύνοιας, να εξαιρεθεί από την έρευνα επειδή δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων λόγω καθυστέρησης. Προφανώς ο λόγος είναι διότι, όπως είχαμε συζητήσει και στην Ολομέλεια της Βουλής, για την Εξεταστική για τη διερεύνηση των ζητημάτων περί την Υγεία, τα στελέχη της Κυβέρνησης τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και γι’ αυτό εξαιρέθηκε ο κ. Κουρουμπλής και τότε.

Δεύτερο λογικό παράδοξο. Η δυνατότητα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Documento να έχει στοιχεία της δικογραφίας – της υποτίθεται μυστικής δικογραφίας – δεδομένου ότι η προανακριτική διαδικασία διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Και τα έχει μάλιστα πριν ακόμα αυτά προκύψουν. Αναφερόμαστε στη γνωστή κατάθεση του μάρτυρα που συνέπεσε με την Κυριακή του συλλαλητηρίου. Η τελευταία κατάθεση των προστατευομένων μαρτύρων, στην εισαγγελέα διαφθοράς, δόθηκε όταν ήδη η εφημερίδα αυτή είχε εκδώσει το κυριακάτικο φύλλο της.

Άλλο παράδοξο: Το κεντρικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης είναι ο κ. Φρουζής. Ο διευθύνων Σύμβουλος Novartis. Όμως, οι ερευνητικές Αρχές δεν έκαναν τον κόπο ούτε καν να τον καλέσουν να καταθέσει ως μάρτυρας. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση. Θυμίζω ότι η μόνη δημόσια παρέμβασή του ήταν σε συνέντευξη προ ημερών όταν είπε αυτά που είπε, ότι δεν έχει δει κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Έτερο παράδοξο: Ένα αποδεικτικό υλικό που στηρίζεται σε μια σειρά από εικασίες, εκτιμήσεις, θεωρίες, φημολογίες. Εμείς υποστηρίζουμε ότι, εκτός από τις καταθέσεις με δόσεις, προφανώς γιατί υπάρχουν «κενά μνήμης» που επανέρχονται σιγά σιγά, υποστηρίζουμε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, πολλώ δε μάλλον κατά δύο διατελεσάντων πρωθυπουργών, με αποδείξεις του τύπου: «άκουσα», «θεωρώ», «εκτιμώ», «νομίζω», «η πιάτσα λέει ότι» κτλ. Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση έχει θεσπιστεί και το άρθρο 9 παρ. 4 του νόμου 2928 του 2001, σχετικά με το καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι μόνη η κατάθεση των προστατευομένων μαρτύρων δεν αρκεί για την καταδίκη του κατηγορουμένου.

Στο ζήτημα των προστατευομένων μαρτύρων, το καθεστώς των οποίων διέπεται από το νόμο του 2001, αλλά και τη βελτίωση του νομικού πλαισίου με τον 4524 του ’14, έτσι ώστε να εισάγεται η έννοια του μάρτυρα δημοσίου ενδιαφέροντος: Για να υπαχθεί κάποιο πρόσωπο φυσικό στην κατηγορία του μάρτυρα δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως τροποποιείται αντιστοίχως το 45β του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, πρέπει να υπάρχει προηγούμενη έγκριση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που εποπτεύει την αρμόδια να κάνει την έρευνα εισαγγελέα διαφθοράς. Εδώ δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει στη δικογραφία που μας έχει διαβιβαστεί, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει ούτε κάπου αλλού. Δεν έχει δοθεί αυτή η έγκριση από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την εισαγγελέα διαφθοράς, προκειμένου να υπαχθούν τα φυσικά αυτά πρόσωπα σε αυτό το καθεστώς. Άρα θα μπορούσε να προκύψει και ζήτημα ακυρότητας όλου αυτού του αποδεικτικού υλικού. Είναι μια δικονομική λεπτομέρεια η οποία εκτιμώ ότι έχει τη σημασία της γιατί η τήρηση απαρεγκλίτως της διαδικασίας έχει και συνέπειες ως προς την ουσιαστική εξέλιξη της υπόθεσης, όταν αυτή περνάει μέσα από τους διαύλους της Δικαιοσύνης. Το «κάνουμε ό,τι θέλουμε, κάμπτουμε κάθε δικονομικό κανόνα», αν έχουμε Κράτος Δικαίου, δεν πρέπει να ισχύει.

Έτερο δικονομικό παράδοξο, αν θέλετε με διασταλτική ερμηνεία. Η επίκληση του εγγράφου του FBI στην κυβερνητική πρόταση, όπου περιλαμβάνονται και επτά ονόματα πολιτικών προσώπων. Ξέρετε αυτά τα επτά ονόματα πολιτικών προσώπων, δεν προκύπτουν επειδή το σχετικό υλικό υπάρχει ως αποδεικτικό υλικό στα έγγραφα του FBI. Προκύπτει επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη δια της εισαγγελέως διαφθοράς, το ζήτησε. Άρα τα επτά πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, δεν προκύπτουν από την έρευνα του FBI. Πάλι γίνεται η σχετική εκμετάλλευση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Κακώς, λοιπόν, γίνεται επίκληση αυτού του εγγράφου, και απ’ ό,τι καταλαβαίνω σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχει και η δυσαρέσκεια του οργάνου αυτού σχετικά με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να το περιλάβει, μάλλον να κάνει γνωστό δημόσια το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου.

Άλλο ένα σημείο. Η πρώτη αναφορά μάρτυρα προστατευόμενου σε πολιτικά πρόσωπα γίνεται στις 6 Νοεμβρίου 2017. Άρα, όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Βορίδης, τότε ήταν η πρώτη στιγμή και η μόνη στιγμή κατά την οποία η αρμόδια εισαγγελέας διαφθοράς, θα έπρεπε να κλείσει το φάκελο, κατά το «αμελλητί» του αρθ. 86, και να αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά για τέσσερις ακόμα μήνες λαμβάνονταν καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

Τέλος, τα θεσμικά παράδοξα έχουν να κάνουν προφανώς με την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση και όλη αυτή την κεντρική μεθόδευση, κατά παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, που αποτελεί βασικό πυλώνα του Κράτους Δικαίου για την ύπαρξη του οποίου έχουμε πλέον πάρα πολλές επιφυλάξεις εμείς στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και όχι μόνο. Θυμίζω ότι το Φεβρουάριο του 2017, σε ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού του κ. Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απάντησε στη Βουλή προαναγγέλλοντας στην ουσία για πρώτη φορά την υπόθεση Novartis. Φεβρουάριο του 2017. Ή αυτό είναι μια εκπληκτική επίδειξη προφητικών ικανοτήτων ή αποτελεί πρωθύστερη γνώση αυτής της κατά τα άλλα μυστικής δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνεστε το θεσμικό παράδοξο.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Mike

Κάθε φορά τα ίδια από διαφορετική κυβέρνηση προανακριτική Εξεταστική και παραγραφή λόγο πενταετίας ίδια πατέντα από όλους

Στημένη σκευωρία για εκλογικά ωφέλη

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφεραν capital control, κατέστρεψαν την οικονομία, διέλυσαν την αγορά και τώρα κάνουν τη χειρότερη ζημιά απ' όλες διιχάζουν τον τόπο με τον πιο βρώμικο τρόπο, στήνοντας μια σκευωρία για να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους στη πορεία προς τις εκλογές που έρχονται πολύ σύντομα. Ο κόσμος δεν τσίμπησε. Η κατάρευσή του άθλιου ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα από βέβαιη.

Αχ αυτοί οι κομμουνιστές σκευωροί του FBI

και μετά ξύπνησες καταϊδρωμένος

GAS

Αυτοί (οι συμμορίτες) κατηγορούσαν συντρόφους τους και τους εξόντωναν στέλνοντάς τους στη Σιβηρία! Τώρα, θα διστάσουν να κατηγορήσουν (συκοφαντήσουν) πολιτικούς τους αντιπάλους, για να τους εξοντώσουν;

προδικασες

το αν ειναι σκευωρια η οχι θα το κρινει το δικαστηριο και οχι εσυ και εγω φιλε μου!ο νομος αγαπα και τον κλεφτη και τον νοικοκυρη....σε καθε περιπτωση καποιος πρεπει να πληρωσει και δεν εχουμε παρα να δουμε ποιος,φιλικα!

χανος

Όχι μη , οχι μη , οχι αλλες εξεταστικες , φυλακες ,καταδικες και αιμα στους δρομους ! Δεν αντεχει άλλο ο τοπος ! Εθνικη ενοτητα κλ !Αχαχαχουχαχα ! Αχαχαχουχαχα! Καλα σας κανουν κουτορνιθια και σας δουλευουν ψιλο γαζι κρατικοδιαιτοι ( κεντροδεξιοι ) και ( κεντροαριστεροι ) μαζι με ( φιλeλευθερους ) απoφοιτους των διαφορων LSE ,τεως και νυν δραστες του μεγαλου ριφιφι. Ακομη και η πρασινη αλεπουδιτσα του μεγαμπομπολα που μας φορεσε καπελο το μπλε πασοκ !

ΝΔ: Αμύνεσθαι περί Novartis

Τι ήθελες καλή μου; Να πέρναμε το σκάνδαλο της Novartis στο μαξιλάρι μας;

wtf

Αντε μωρε και σεις βλαμμενα μας εχετε πρηξει με την λασπη στον ανεμιστηρα! Εχετε δει ποτε κατι τετοιο και το τσαμπουνατε? Σκατα μας εχουν γεμισει και εσεις μενετε ακομα στη λασπη? Βαθεια νυχτωμενοι ειστε και εσεις εκει στη ΝΔ γιαυτο σας γλενταει το αδερφατο του Συριζα. Συνεχιστε να λετε για λασπες και αηδιες παρωχημενες επικοινωνιακα και να μην κανετε τιποτα και ουτε την ψηφο σας δεν θα βρειτε οταν γινουν εκλογες!

Μαλιστα

Παιδια σταματηστε να κανετε αντιπολιτευση στη αντιπολητευση.Κυβερνηση απο το Γενναρη του 2015 ειναι οι Συριζανελ.Δεν σας το εχουν πει?

ημαρτον

εσενα δεν σου παν οτι αντιπολιτευση με λασπες στον ανεμιστηρα και σπιτι αδωνι στην ΤV δεν γινεται... αυτη η αντιπολιτευση κανει ευκολη την ζωη του αλεξ και οχι δυσκολη! μαθανε οι ΝΔκρατες την λασπη και βρηκαν αντιπολιτευτικο εργο να κανουν,αντι να μιλαν καθαρα και ξαστερα...

*/*/*

ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ TON ΑΔΩΝΙΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΑΜΑ

αδων

αντιπολιτευση απο τα παραθυρα της TV και "ξαφνικες" επισκεψεις απο ιδιωτικους τηλ. σταθμους στο σπιτι δεν γινεται!

ggggg

ΟΣΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ...ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ...ΤΗΝ<< ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ>> ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ..ΜΟΥΡΧΕΤΕ ΑΙΜΑΙΤΟΣ.

Ερωτών

ΤΕΙ ΜΑΣ ΛΑΙΣ ΜΟΡΑΙ!!!! ΚΩΡΙΦΑΙΑ ΔΕΙΛΟΣΙ!!!!

κουτοπονηριές

Συμψηφισμός ;;!! Κουτοπονηρούληδες !!

epic

δεν βλεπω να γινεται καμια απο τις 2

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

004465144

«Το εμβληματικό έργο της Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και η Έκθεση Προηγμένης Τεχνολογίας που αναδεικνύει, ουσιαστικά παγκοσμίως, το έργο} είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας 

0000kot21

«Είπαμε ότι είναι απαράδεκτο ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να κρατάει δύο αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, αλλά όπως ξέρετε η Τουρκία κρατάει στις φυλακές σειρά και σειρά από Αμερικανούς πολίτες», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

2
0000ndr21

«Δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης για την επίθεση από ομάδα ατόμων στο ΣτΕ

3
syriza-grafeia

Απάντηση του κυβερνώνοντος κόμματος στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αιτιάσεις Τσίπρα ότι υπεύθυνο για την επίθεση κατά Μπουτάρη είναι «ένα συμπαγές, σκοτεινό τμήμα  της ΝΔ»

4
0000lae21

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη χαιρέτισε την επιτυχία του προέδρου της Βενεζουέλας, «παρά τον απερίγραπτο και αδίστακτο πόλεμο που είχε εξαπολύσει η ιμπεριαλιστική Δύση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση»

6
zoran_zaev_arthro

«Η Ελλάδα παίρνει ένα νέο όνομα, χρονικό σημείο αναφοράς και συνταγματικές αλλαγές» επιχειρηματολογεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ - Η νέα πρόταση περιλαμβάνει την αναγνώριση του «μακεδονικού έθνους και της γλώσσας», τονίζει ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

11
0000the21

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε τη βία από την ελληνική κοινωνία και σ' αυτή την πράξη πρέπει με σοβαρότητα να 'σκύψουν' όλες οι πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

1