«Τη λύση θα τη δώσει η Ρώμη» λέει ο Κύπριος ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

«Τη λύση θα τη δώσει η Ρώμη» λέει ο Κύπριος ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι αυτό που συμβαίνει στην ΑΟΖ αποτελεί κλιμάκωση με ένα βήμα παραπάνω, της αντίδρασης της Τουρκίας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Η κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ιταλική κυβέρνηση και την εταιρεία ΕΝΙ για το θέμα που προέκυψε με τα τουρκικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ
, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. 

Μιλώντας πριν λίγο στο ΡΙΚ ο κ. Κασουλίδης είπε ότι αυτό που συμβαίνει στην ΑΟΖ αποτελεί κλιμάκωση με ένα βήμα παραπάνω, της αντίδρασης της Τουρκίας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Κασουλίδης ξεκαθάρισε ότι τα τουρκικά πλοία εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι πραγματοποιούν άσκηση στην περιοχή και πως το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 παραμένει καθηλωμένο με τον καπετάνιο του να περιμένει οδηγίες για να συνεχίσει την πορεία του προς τον γεωτρητικό στόχο «Σουπιά» στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 στα ανοικτά της Αμμοχώστου. 

Ο κ. Κασουλίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΕΝΙ έδωσε εντολή στον καπετάνιο του Saipem 12000 να μην επιστρέψει στην Ιταλία και να αναμένει οδηγίες. Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι την λύση στο θέμα θα την δώσει η Ρώμη. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία όσο περισσότερα προσκόμματα δημιουργήσει τόσο πιο εκτεθειμένη θα μείνει στον διεθνή παράγοντα.

Τέλος ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα αποκλιμάκωση και συνέστησε ψυχραιμία σημειώνοντας ότι οι εταιρείες όπως η ENI είναι συνηθισμένες σε τέτοια περιστατικά. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ηλίας

Παναή στείλε για δοκιμή κανένα 214!

Νίκος

Βασικά την λύση θα έπρεπε ήδη να την έχει δώσει η Ε.Ε. αν υπήρχε βέβαια Ε.Ε.

ΗΠ

Δυστυχώς από τις εξελίξεις φαίνεται ότι την λύση θα την δώσει η ρώμη και όχι η Ρώμη ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4807332

Από το  «Ρολόι» στο Πασαλιμάνι ο πρωθυπουργός έκανε  λόγο για αποτυχημένο πείραμα  «μετα-δημοκρατίας» - «Πανηγύρισε» το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έβγαλε την οικονομία σε ξέφωτο - Άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις - Εξύμνησε τον Πειραιά του «Φύσσα και του Λαμπράκη»

83
mitskr0

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες, μαζί θα πάμε και πάλι μπροστά», τόνισε από το Ενετικό Λιμάνι ο πρόεδρος της ΝΔ - Επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τις παροχές αντίδωρα για να μαζέψει  ψήφους - Μήνυμα στη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα άκρα

109