Σκοπιανό: Θύελλα για τη μυστική διπλωματία και την προτεραιότητα «εξημέρωσης» της Εκκλησίας

Σκοπιανό: Θύελλα για τη μυστική διπλωματία και την προτεραιότητα «εξημέρωσης» της Εκκλησίας

Για μικροκομματικές επιδιώξεις κατηγορεί η ΝΔ τον Τσίπρα - Καμία επίσημη αντίδραση για τη διαρροή των πέντε ονομάτων του Νίμιτς - ΓΓ ΝΑΤΟ σε Σκόπια: Χωρίς λύση για το όνομα ξεχάστε την ένταξη

Η Πέμπτη σημαδεύτηκε από πυρετό διεργασιών, συναντήσεων και διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Ο διαπραγματευτής των Σκοπίων Βάσκο Ναουμόφσκι, μάλιστα, υπερέβη κατά πολλούς τον ρόλο του, προχωρώντας σε αρνητικές δηλώσεις σχετικά με τις προτάσεις. Το ίδιο το ΥΠΕΞ της χώρας έσπευσε να αδειάσει τον πρέσβη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς συνομίλησαν για περισσότερο από μία ώρα, ενώ ο δεύτερος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση εξερχόμενος από το Μαξίμου. Σε μία απρόσμενη κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογία, αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς την Αρχιεπισκοπή, όπου και ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τις εξελίξεις. Να υπενθυμίσουμε πως κυβέρνηση και Εκκλησία βρέθηκαν σε μία είδους «σύγκρουση», ειδικά μετά από μία ιδιαίτερα σκληρή επιστολή του Νίκου Κοτζιά για την επίσημη θέσης της Εκκλησίας που επέμενε να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο νέο όνομα των Σκοπίων.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι κατεύνασε κατά πολύ τα πνεύματα. «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Οι παραπάνω κινήσεις προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το υπουργείο των Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή….»

Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας αποκάλυπταν τις πέντε προτάσεις που φέρεται να έκανε στο ραντεβού της Νέας Υόρκης ο Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, και στις πέντε προτάσεις υπάρχει ο όρος Μακεδονία, αλλά στα σλαβικά, ενώ σε ορισμένες από αυτές δεν υπάρχει γεωγραφικός αλλά χρονικός προσδιορισμός.

1. Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας),
2. Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
3. Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
4. Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
5. Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]. Η σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται αντιστοίχως να είναι Nova Makedonija, Severna Makedonija, Gorna Makedonija, Vardarska Makedonija και και Makedonija (Skopje). 

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νέο κύκλο συναντήσεων. Έχει, άλλωστε, ήδη κλείσει το ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ στο περιθώριο του Νταβός στις 24 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή, κινητικότητα υπάρχει και ανάμεσα στα δύο υπουργεία Εξωτερικών, καθώς αναμένονται διμερείς συναντήσεις με ομάδες εργασίας παράλληλα με την επίσημη διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Όπως και να έχει, όμως, ενώ η όλη διαδικασία ξεκίνησε με μία άκρατη αισιοδοξία, στο κυβερνητικό πεδίο έχουν επανέλθει σ’ έναν προβληματισμό ως προς τον χειρισμό της κατάστασης. Εξάλλου, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι περίπλοκα και στα Σκόπια, όπου υπάρχουν δύο γραμμές: η πρώτη εκφράζεται από τους φιλο Ρώσους διπλωμάτες (και ο εν λόγω διπλωμάτης Βάσκο Ναουμόφσκι ανήκει στην πλευρά του Γκρουέφσκι). Η δεύτερη, πιο διαλλακτική είναι αυτή που πρεσβεύει η κυβέρνηση της χώρας, η βούληση των Ζόραν Ζάεφ και των Αλβανών για άμεση επίλυση. Κανείς δεν ξέρει ποια θα επικρατήσει τελικά, καθώς η πλειονότητα της κοινωνίας δεν φαίνεται να συντάσσεται με κάτι τέτοιο. Και ο πρόεδρος της χώρας Ιβανόφ συμβάλει με την αποπομπή του διατάγματος της Κυβέρνησης για τη γλώσσα στη δημιουργία πολιτικής κρίσης και δημιουργίας τετελεσμένου για να εγκλωβίσει τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων.

ΣΧΟΛΙΑ (168)

ftemp

Ξεφτίλα. Μεσαίωνας. Να τον χαίρεστε οι αριστεροί τον ηγέτη σας...

Νίκος

Γιατί είναι "Μεσαίωνας" εκ μέρους του Τσίπρα;___________'Εχει τον ..."ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ" ο παπάς!..____________Ποιός θα τον καναλιζάρει (νησιώτικη έκφραση του "Επίτιμου") αυτόν τον κόσμο;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΑΒΟΥΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΦΑΝΗΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ ,ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ Ο Λ Ο Ι ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 2ΜΜ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΦΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ, ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΕΣΕΙΣ ΠΛΟΥΤΗ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ:ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ:ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΝ ΤΡΕΞΩΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ,ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ,ΟΛΑ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ!!

Εδω και τωρα

Εξω οι αιρετικοι απο την ελλαδα Π Α Π Α Σ -Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ - Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ!!

ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ 2050

Είναι απλό το θέμα Νίμιτς-Καμίνης-Μπουτάρης-ΓΑΠ(Υπόψιν ο g.Sorros είχε μπεί στην Ελληνόφωνη Βουλή επί ΓΑΠ...)-Ουράνιο Τόξο(αυτή η Ομάδα Ατόμων στα Βόρεια που λυσάει κάθε φορά με το Ζήτημα των Μειονοτήτων...βλέπε Ονομασία Μακεδονία στα Σκόπια κτλ.)Χρυσόγονοι-Τρεμόπουλοι-Βαρουφάκηδες και ο Γνωστός Ανθελληνικός Συρφετός είναι Μαριονέτες-Υποχείρια του Sorros και των Ιδρυμάτων του Open Society Foundation,απο εκεί Χρηματοδοτούνται. Προώθηση των gay parade-ομοφυλοφιλίας σαν Στάση Ζωής-η Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων/Ατομικών Ελευθεριών των Μειονοτήτων (βλέπε Μετανάστες-Πρόσφυγες-Λάθρο-Gay κτλ.).Όλο το πακέτο της Παγκοσμιοποιήσης μαζί με την Οικονομική Καταστροφή-έχουμε Πολυεπίπεδη Παρακμή Πολιτισμική-Πνευματική-Έκπτωση Αρχών&Αξιών. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;; ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ;; ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ;; Ελληνόφωνοι-Εθνοπροδότες-Μισέλληνες!!!!!!!!! θα τα πούμε στα Συλλαλητήρια

...

Απλά αποδεικνύεται ότι ο Αλέξης θα συμμαχούσε κ με τον 'διάβολο' για να παραμείνει στην εξουσία. Βάζουμε 'κύκλους' του ΥΠΕΞ να κατηγορήσουν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το όχι όνομα που να περιέχει 'Μακεδονία' για να ικανοποιήσουμε το 'αριστερό' ακροατήριο (μαζί με δημοσιογραφάκους της Αυγής που δηλώνουν ότι δεν τους πέφτει λόγος), αλλά επειδή ξέρουμε την επιρροή της Εκκλησίας σπεύδουμε στον Ιερώνυμο για να μην συμμετέχει στην οργανώση συλλαλητήριων, που τρέμουνε!!!

ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ και τι λενε οι συριζαιοι και ο πουλημενος αχρηστος Ιερωνυμος λιγο ενδιαφερει. Η μεγαλη πλειοψηφια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ θα μιλησει..και οχι οι ξεφτιλισμενοι!

ΦΟΒΑΤΑΙ

Οταν εμφανιστηκε στους μωαμεθανους εβγαλε το σταυρο! Ο Τσιπρας τον αποκαλει χρυσαυγιτη και αυτος τον δεχεται με χαμογελα. Ειναι προφανες οτι ο Ιερωνυμος ΦΟΒΑΤΑΙ ! Αρχιεπισκοπος που φοβαται δεν κανει για αρχηγος της εκκλησιας. Λυπαμαι πολυ που η Ελλαδα της κρισης, εχει εναν κιοτη για Αρχιεπισκοπο. Με ολο το.... σεβασμο...

Μανώλης Μαρκάκης

Ο πρωθυπουργός πάει στον αρχιεπίσκοπο να τον καθησυχάσει ότι η δουλειά με την αυτοδιοίκητη εκκλησία των κουζουλών θα γίνει. Ο αρχιεπισκοπος του υπόσχεται να κρατήσει το λαό μεσα.Ο αλλος τρέμει μην τυχόν και τον πουν δεξιό και κρατάει την ανάσα του (Κυριάκος).Το κάποτε πατριωτικό πασοκ και οι ποταμισοι έτοιμοι για 'ναι σε ολα'.Οι κουκουεδες βλέπουν την πρόταση του Ζαχαριάδη κάποτες να παίρνει σάρκα και οστά. ... Οι ομογενείς τσ'Αμερικης και Καναδά) έχουν χαζέψει από τους προδότες πολιτικούς στην Ελλάδα που κανουν πολιτική με την ιστορία του λαού της .Και το πόπολο καλείται να σώσει την αξιοπρέπεια του φωνάζοντας μεθαύριο την αλήθεια τσι καρδιάς του . Εγώ θα ανεβω ρε ακαθάρατα από και ας είμαι και τόσο μακρά.

..................

Πολυ σωστα τα γραφεις,ετσι ειναι,μπραβο φιλε!

@16:23. Μανώλη

χύθηκε πολύ αίμα Κρητών , εθελοντικά, κατά τους απελευθερωτικούς Αγώνες τού Έθνους να 'ναι Λεύτερη και Μεγάλη Ελλάδα μας με Μακεδονία μας, την Ήπειρος μας, τη Θράκη μας, τη Κρήτη μας και πιο πέρα ακόμα... Η λεβεντιά, η αφοβία, η αντρειοσύνη των συμπατριωτών σου Κρητικών στις άγριες και φονικές μάχες έγινε θρύλος και τραγούδι στα χείλη των Μακεδόνων. Να ένας στίχος που τα λέει όλα: Σήκω λεβέντη μας Μελά και Κρητικέ Βολάνη για να λουφάξουν οι εχθροί οι ψεύτες και οι νάνοι!! Ο Βολάνης άφησε μαζί με άλλους Κρήτες και Συνέλληνες τα νιάτα του, τα όνειρά του, τα κόκαλά του στα μακεδονίτικα άγια χώματα!..Ο γράφων βρίσκεται κάπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακρά αλλά οι σκέψεις μου και η καρδιά μου θαναι μαζί σου στη μεγάλη γιορτή τής Θεσσαλονίκης μας. Ώρες μείνανε ως τη γιγάντια Σύναξη των Ελλήνων/Ελληνίδων Πατριωτών στην Πρωτεύουσα τής Μακεδονίας μας υπό το βλέμμα τού αήττητου Στρατηλάτη μας Αλεξάνδρου τού Μέγα... (Ο.Ε.)

Κυνικός

Συγγνώμη, αλλά γενικότερα μιλώντας, μήπως ο αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σε διαρκή καταστολή;

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

Αλλά ετσι ήταν πάντα. Και ο Π.Πατρών Γερμανός με το καρυοφύλι στο κεφάλι απο τον Κολοκοτρώνη σήκωσε τα λάβαρο (αλλά δεν τα λένε αυτά όπως και το τι Ζαίμης τι Μπραίμης=Ιμπραήμ).Λοιπόν ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα γίνουν τέτοιες κινητοποίσεις που θα χεστήτε πάνω σας βρωμοπροδοταριά -πουλημένοι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

175