Σπυράκη για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ενημερώσει νωρίτερα - Έχει όλη την ευθύνη

Σπυράκη για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ενημερώσει νωρίτερα - Έχει όλη την ευθύνη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το κρίσιμο θέμα του ονόματος των Σκοπίων με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης

Σπυράκη για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ενημερώσει νωρίτερα - Έχει όλη την ευθύνη
Στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, το Σκοπιανό
και τη θέση της
Νέας Δημοκρατίας επί του θέματος, αλλά και στην ευθύνη που έχει η κυβέρνηση αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 
Κλείσιμο

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το κρίσιμο θέμα του ονόματος των Σκοπίων με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Όπως υποστήριξε, σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών έπρεπε να γίνει στην αρχή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει μόνο αν υπάρξει «καθαρή και ενιαία θέση της κυβέρνησης».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Μαρία Σπυράκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι χειρίζεται την υπόθεση με ανεύθυνο τρόπο.

«Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση».

Μεταξύ άλλων είπε ότι εάν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, τότε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα προσέλθει για να ρωτήσει αν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης.

Όπως επισήμανε, «δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε καμία άλλη περίπτωση» και επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφής για το ζήτημα της ΠΓΔΜ: «Το ελάχιστο για την κυβέρνηση είναι το Βουκουρέστι και η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει το όνομα, το εύρος της χρήσης -έναντι όλων- και τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων».

Αναφερόμενη στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Είπε πως οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση της κυρίας Σπυράκη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης