«Πονοκέφαλος» το άσυλο των Τούρκων αξιωματικών: Στο Εφετείο η αίτηση αναστολής για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου

«Πονοκέφαλος» το άσυλο των Τούρκων αξιωματικών: Στο Εφετείο η αίτηση αναστολής για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου

Πανικόβλητο το Μαξίμου αλλάζει θέσεις για να δικαιολογήσει τις κινήσεις που ακολούθησαν την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό - Την αγωνία επιτείνει η αίσθηση ότι η απόφαση θα είναι παρόμοια και για τους άλλους επτά

«Πονοκέφαλος» το άσυλο των Τούρκων αξιωματικών: Στο Εφετείο η αίτηση αναστολής για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου
Σε περιδίνηση εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση που υποβλήθηκε άρον-άρον σε αστυνομικό τμήμα το Σάββατο
λίγες ώρες μετά την σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που απειλούσε με επιπτώσεις αφού κατηγορούσε την Ελλάδα ότι «προστατεύει εγκληματίες».

Κλείσιμο
Ενδεικτικό του πανικού στον οποίο βρέθηκε η κυβέρνηση ήταν το γεγονός ότι την απάντηση στην ανακοίνωση με τις χοντρές απειλές από την Άγκυρα δεν εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπως παγίως συμβαίνει αλλά το Μέγαρο Μαξίμου που έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι η αίτηση αναστολή της απόφασης χορήγησης ασύλου κατατέθηκε από το Σάββατο.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήρθε ένα 24ωρο αργότερα σε πολύ χαμηλότερους τόνους σε σχέση με την τουρκική ανακοίνωση φανερώνοντας έλλειψη συντονισμού. 

Η σύγχυση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση που αναζητά τρόπους απεμπλοκής από το ζήτημα αυτό έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου το βράδυ της Κυριακής στην οποία επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι κανείς από τους Τούρκους που θεωρούνται πραξικοπηματίες από τον Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Τουρκία «ανεξάρτητα από την έκβαση των αιτήσεων ασύλου τους».

Η ανησυχία της κυβέρνησης γίνεται, δε, ακόμα μεγαλύτερη για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν αφού στο Μαξίμου θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η απόφαση και για τους άλλους επτά Τούρκους αξιωματικούς θα είναι παρόμοια με αυτή που αφορούσε τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης