Σόου «επιχειρηματικότητας» Τσίπρα στην Apivita με απρόοπτα

Σόου «επιχειρηματικότητας» Τσίπρα στην Apivita με απρόοπτα

Του κόλλησε κερήθρα στο στόμα - Έκανε αστεία ότι η εταιρεία, που πουλήθηκε σε ισπανική εταιρεία, είναι σαν την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο - «Δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι» απάντησε στην προτροπή του προέδρου της εταιρείας να λειτουργήσει ως πολύτροπος Οδυσσέας για να προχωρήσει η οικονομία

Τους ελιγμούς με την επιχειρηματικότητα συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας
, ο οποίος προσπαθεί να υιοθετήσει την ιδεολογίας της ελεύθερης αγοράς αν και ήταν ο ίδιος που μέχρι το 2014 έως και απειλούσε επιχειρηματίες να μην τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός κίνηθηκε και πιο... ευρωπαϊκά αφού επέλεξε να επισκεφθεί την εταιρεία Apivita, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις με σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών, κατέληξε τον Μάρτιο του 2017 σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρία Puig, που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Η... εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε για τον Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψη στην εταιρεία Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, όπου αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν μέχρι πρόσφατα καθώς θυμήθηκε τι είχε πει στον Δημήτρη Τζανακόπουλο όταν ο εν λόγω επιχειρηματίας τον είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ.
«Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;» ήταν η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στον τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους Έλληνες και ξένους εκπροσώπους της Apivita ενώ δοκίμασε προϊόντα όπως τσάι και κερήθρα. Το τελευταίο προϊόν, μάλιστα, προκάλεσε και ένα πρόβλημα στον πρωθυπουργό καθώς κόλλησε στα δόντια του με τον ίδιο να προσπαθεί για αρκετά δευτερόλεπτα να «απελευθερωθεί».

Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαστάσεις της εταιρείας και ενημερώθηκε για τα βότανα ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει και έναν αστεϊσμό με την παρουσία της Apivita λέγοντας, κατά πληροφορίες, πως «ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα για το ποδόσφαιρο είναι για η Apivita γι τα προϊόντα».
«Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό»

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita.. 
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για την κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κατέστρεψε τις ζωές μας, την ψυχολογία μας, την ελπίδα μας για το μέλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η «Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα. Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία. Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό». 

Απαντώντας, δε, στην προτροπή του προέδρου της εταιρείας να λειτουργήσει ως πολύτροπος Οδυσσέας για να επιτευχθεί ένα σχέδιο εθνικής συνεννόησης  ώστε να προχωρήσει η Ελληνική Οικονομία και να έλθουν επενδύσεις στη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι».
 
 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Puig απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό της Apivita έναντι ποσού 40 εκατ. ευρώ, τα οποία κατευθύνθηκαν σε επενδύσεις, ωστόσο οι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, διατηρούν καταστατική μειοψηφία και ρόλο στη συνέχεια της εταιρίας.
H επίσημη ανακοίνωση της πώλησης της εταιρείας ανέφερε:

«Σε μια σημαντική συμφωνία για την πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά κατέληξε η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για την Apivita.

Το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην Apivita έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία.
Εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της Apivita – η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρίας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της Apivita θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, όπως οι συνεργασίες με μια ολόκληρη κοινότητα από παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της εταιρείας.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή της από πλευράς της οικογένειας Κουτσιανά αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της και την παγκόσμια παρουσία της, η PUIG παραμένει κατά βάση μια οικογενειακού χαρακτήρα και ιδιοκτησίας εταιρεία.Η ιστορία και η φιλοσοφία της Apivita, η μοναδική έρευνα και ανάπτυξη, η συμμετοχή σε πρωτοπόρα επιστημονικά προγράμματα με τους πλέον αναγνωρισμένους εταίρους, το εκπληκτικό προϊόν της που από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, το διαφορετικό μοντέλο επιχειρηματικότητας που προάγει την αειφορία και το ανώτερο κοινό καλό οδήγησαν την PUIG να συνεργαστεί με την Apivita.

Σημαντική για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν η κατανόηση ότι η Apivita παραμένει μία ελληνική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες, και στο διαφορετικό, αειφόρο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που την ανέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Νίκος Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita».

ΣΧΟΛΙΑ (168)

Γ Ι Ω Ρ Γ Η Σ

Η ευκολια με την οποια ο Τσιπρας τα ιδια προσωπα τα βριζει και τα γλυφει, σκιζει και υπογραφει μνημονια,λεει αλλα το πρωι,αλλα το μεσημερι και αλλα το βραδυ,χρησιμοποιει και αποδομει τους συντροφους και συνεργατες του,ειναι και η βασικη αιτια που δεν μπορει να ξεκολλησει και να παρει μπροστα η ελληνικη Οικονομια, οπως εχει παρει μπροστα η οικονομια ολων των αλλων ευρωπαικων Χωρων.Κανενας σοβαρος επενδυτης δε θα πονταρει τα χρηματα του σε μια χωρα που εχει τοσο αναξιοπιστο και κ.λοτουμπα Πρωθυπουργο! Ειναι για να διασκεδαζεις και οχι για να κανεις σοβαρες δουλειες (επενδυσεις), μαζι του!Εχουμε σοβαρο πολιτικο για σοβαρες επενδυσεις,το Μ η τ σ ο τ α κ η !

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ

Μιά εταιρεία με 30εκ τζίρο και 50 εκ δάνεια και υποχρεώσεις. 300 χιλ (αμφισβητούμενα) κέρδη και 2 εκ τόκους ετησίως. Αντιλαμβάνεστε πόσες εταιρείες θα στήνονταν με 50 εκ ; Για πόσο παραλογισμό μιλάμε επιτέλους ; Ολοι μαζί έχουμε πέσει στο σανό ;;;

εχεις δικιο

συριζαιος επιχειρηματιας ειναι τι αλλο περιμενες ? ολα με τα ξενα λεφτα και με δανεια ,παλι καλα που βρεθηκε καποιος και την αγορασε .. αλλα με ξεπερναει που ο τσιπρας εφερε σαν παραδειγμα μια τετοια επιχειρηση με τετοια οικονομικα στοιχεια και μαλιστα ξεπουλημενη .

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Ούτε το βασιλικό δεν ξέρει και ρωτάει τι φυτό είναι !!!

manolis

πως δεν ρωτησε και ποιο δεν τρο κανει τα στραγαλια.......

@@

το μπερδεψε με την φουντα

@ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Το 1942 οι κατακτητές τρώγαν το φλούδι του καρπουζιού και πέταγαν τη κόκκινη σάρκα ...

$$$

Ελπίζω να πήρε και αυτά τα δυναμωτικά που πουλά η Apivita να συνέλθει επιτέλους' μας έχει μουρλάνει στη κοτσάνα

SOS:ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ?

Μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να τον κλεισω για εμφανιση στην δικη μου επειχηρηση που σε σχεση με την apivita δεν μου εχουν εγκρινει ουτε ενα ευρω ΕΣΠΑ ,δεν εχω αγορασει ουτε σπορο,ουτε μηχανηματα με δανειο, ουτε εχω χτισει μισο μετρο γης αλλα και εργαστηρια με επιδοτησεις (εκτος εσπα),φορολογουμε περαν του φπα αλλα και για το συνολικο εισοδημα και για τα κερδη και για τις ασφαλιστικες εισφορες στην Ελλαδα,και τα εκχυλισματα που βαζω στα προϊόντα ειναι απο βοτανα ελληνικα?

Μαρκος

Εδω παππάς , εκει παππάς, που ειναι ο παππατζης;

Κώστας

Μπραβο Αλέξη. Σε στηρίζει όλη η Ελλάδα

Μπρρρ

Σκάστε από την λύσσα σας! Ουστ εξωθφαλμο! Πρωθυπουργία ούτε με κυάλια θα δεις!

Ενω

Ο τσιπρας με το στραβο το στομα εχει κολλησει την καρεκλα στον ποπο του με ξυλοκολα...

DC

Αφού κόντεψε να τους καταστρέψει με τα capital controls του καρπουζοκεφάλου Βαρουφακη αναγκάζοντας τους να πουληθούν στους Ισπανούς προκειμένου να βρουν ρευστότητα τώρα πάει και τους κάνει επίσκεψη

Καμμενος ψηφοφορος

Αλλη μια ελληνική επιχείρηση που πουλήθηκε σε ξενους. Για ποια ανάπτυξη μας μιλάει η αριστερα που εχει ξεπουλησει μεχρι τα ηθη και την θρησκεία μας..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17