Τσίπρας: Απολογισμός πεπραγμένων με επίθεση στη ΝΔ και νέες βολές προς τη Δικαιοσύνη

Τσίπρας: Απολογισμός πεπραγμένων με επίθεση στη ΝΔ και νέες βολές προς τη Δικαιοσύνη

«Παρά την απειρία μας, είχαμε τη σοφία να τραβήξουμε το σκοινί χωρίς να σπάσει», είπε για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πανηγυρικός τόνος για τα «επιτεύγματα της κυβέρνησης»

Σε απολογισμό πεπραγμένων κατά τη διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αφού προσέδωσε ιδιαίτερα πανηγυρικό τόνο για τα όσα, όπως είπε, έχει επιτύχει η κυβέρνηση στον τομέα της Οικονομίας, ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ επιφύλασσε και νέες βολές για το Δικαιοσύνη. Μιλώντας για την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι «παρά την απειρία της, η κυβέρνηση είχε τη σοφία να τραβήξει, αλλά να μη σπάσει στο σχοινί». Επανέλαβε αυτό που είχε πει και στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha ότι το 2018 είναι το οριστικό και αμετάκλητο τέλος των μνημονίων, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε το περίγραμμα των κυβερνητικών στόχων για την επόμενη διετία, έως τις εκλογές του 2019, όπως σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο Αίθριο των Μουσών, στο Μέγαρο Μουσικής, και με την ομιλία του ξεκίνησαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με  θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο απολογισμός

Με αναφορές στα σημερινά του γενέθλια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός: «Είναι η πρώτη φορά που περνάω τα γενέθλια μου σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο για τη χώρα, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα πρέπει να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησης για να βγει η χώρα σε ένα χρόνο από τώρα από τη λάσπη». Συνέχισε λέγοντας: «Θεώρησα σκόπιμο να κάνουμε απολογισμό και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ιστορικά και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. περάσαμε δύσκολο κάβο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την κοινωνία και πετύχαμε σημαντική απόφαση στις 15 του Ιούνη. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελλάδα έγινε θετική είδηση. Ανοίγει ο δρόμος εξόδου από τη θλιβερή για τη χώρα περιπέτεια των μνημονίων. Κι όποιος πιστεύει ότι ήρθε η ώρα της χαλάρωσης, εγώ θα πω το αντίθετο. Βάζουμε θεμέλιο για καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας». 

Συνεχίζοντας, ο κ.Τσίπρας είπε: «Ο λαός μας έδωσε εντολή να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βρισκόμαστε στα μισά της θητείας, μιας θητείας που ο λαός μας εμπιστεύτηκε. Δώσαμε μάχη για να διεκδικήσουμε καλύτερη συμφωνία και πλαίσιο. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε και για κάτι ακόμη: για την προοπτική να υπάρξει κυβέρνηση θεμελιωμένη στην κοινωνική ευαισθησία. Ακόμη κι αν μας βομβαρδίζουν με σχήματα περί αριστείας, αυτοί που θεωρούν περίπου κληρονομικό τους δικαίωμα την εξουσία, αυτοί που βρέθηκαν με αμύθητες περιουσίες, οι τεχνοκράτες που μαγείρευαν νούμερα για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, οι τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με αέρα, όλος αυτός ο εσμός έχει τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση του λαού μας».Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άλλαξε την εικόνα της χώρας στην Ευρώπη, έκανε εκ νέου αναφορά στη συγκρότηση της συμμαχίας των χωρών του Νότου και υποστήριξε ότι πλέον ο λαός μας δεν αναφέρεται ως "τεμπέλης" αλλά ως λαός που υπέφερε δυσανάλογα. «Η κυβέρνηση είχε παρά την απειρία της, τη σοφία μέχρι που να τεντώσει το σχοινί ώστε αυτό να μη σπάσει», είπε. «Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία στον τομέα της οικονομίας, επιτύχαμε τους στόχους του προγράμματος, επαναφέραμε την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης. Όλα αυτά έγιναν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους κοινωνικά αδύναμους. Το πολιτικό σύστημα, λίγο πριν τα μνημόνια, κατάφερε να βάλει τη χώρα στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Εμείς επιστρέψαμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Είμαστε εμείς που επί των ημερών μας είδαμε τους οίκους αξιολόγησης να αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Είμαστε εμείς που είδαμε την Ελλάδα να επιστρέφει στις αγορές χρήματος»


Πανηγυρισμοί για την ανεργία

Προχωρώντας πέρα από τον τομέα της οικονομίας, ο κ.Τσίπρας «πανηγύρισε» στη συνέχεια για τον περιορισμό, όπως είπε, της ανεργίας κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες- χωρίς βεβαίως να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας αφορούν ελαστικές μορφές απασχόλησης. «Καλύψαμε το ένα τρίτο της καταστροφής, Μένει πολύς δρόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό το δρόμο. Εύκολα χάνονται οι θέσεις εργασίας, δύσκολα κερδίζονται. Εθνικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της εργασίας», είπε.Για την Υγεία
«Διαμορφώνεται θετική τάση που επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία του Απριλίου που δείχνουν ανάκαμψη των θέσεων πλήρους απασχόλησης. Εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας στον τομέα της αδήλωτης εργασίας. Ενας δεύτερος σημαντικός άξονας της δουλειάς μας είναι στον τομέα της Υγείας. Θέλω να αναφερθώ σε παρέμβαση που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει- την πρόσβαση στην περίθαλψη για 2,5 εκατ. ανασφάλιστων, που δεν ήταν εύκολη μάχη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των βεβαιωμένων χρεών πολιτών στην υγεία», είπε ο πρωθυπουργός.Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορά στις προσλήψεις στην Υγεία, αλλά και στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Επανέλαβε ότι αυξήθηκαν οι θέσεις παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στον κυβερνητικό στόχο να καλύπτονται 500.000 παιδιά με γεύματα στα σχολεία. 
Συνεχίζοντας το απολογισμό πεπραγμένων ανά τομέα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης καθιστά την Ελλάδα αναγνωρισμένο πόλο σταθερότητας και ειρήνης. «Δεν κάνουμε πίσω στα εθνικά θέματα και τις κόκκινες γραμμές», πρόσθεσε.

Για το προσφυγικό

Κάνοντας ειδική αναφορά στο προσφυγικό, ο κ.Τσίπρας είπε ότι κληθήκαμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε μια ακραία κατάσταση, στη βάση του ανθρωπισμού, που δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Είχαμε τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών. Γίναμε αντικείμενο επαίνων από τη διεθνή κοινότητα, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Λέσβο και να αναφέρω και την παρουσία του προέδρου Ομπάμα. Η Ελλάδα έδωσε δύσκολη μάχη απέναντι σε ξενοφοβικές αντιλήψεις»Ως μεγάλη παρέμβαση χαρακτήρισε το νόμο για την ιθαγένεια, που όπως είπε, αποκατέστησε μια μεγάλη αδικία απέναντι στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ. 

Νέες βολές για τη Δικαιοσύνη

Απομένουν, είπε ο κ.Τσίπρας, δύο χρόνια έως τις εκλογές του 2019, πράγμα που επιβάλλει το σχεδιασμό της Ελλάδας του μέλλοντος. «Ποιά θα είναι η Ελλάδα τότε και ποια θα είναι η Ελλάδα για την οποία θα διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού; Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα δίκαιη, προοδευτική, έξω από τα μνημόνια και τη λιτότητα που έφερε την κοινωνία στα όριά της. Χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο, βασισμένο στην καινοτομία που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα. Είναι μια Ελλάδα που θα έχει κερδίσει τη μάχη, περιορίζοντας την ανεργία σε ευρωπαϊκά επίπεδα- ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε την ανεργία κατά 10 μονάδες από τη στιγμή που αναλάβαμε και είναι στόχος ρεαλιστικός. Η Ελλάδα το 2019 όταν θα ζητάμε την ψήφο του λαού, θα είναι μια Ελλάδα με γερό σύστημα υγείας, με νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που το σχολείο δεν θα είναι εξεταστικός προθάλαμος. Θα είναι μια Ελλάδα με περισσότερη δημοκρατία και σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής, τόσο για το κοινοβούλιο, όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα είναι μια Ελλάδα που θα προστατεύει αυτούς που θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Θα έχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που δεν θα λαμβάνει αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών, που δεν θα αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι έμποροι ναρκωτικών και όσοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα».

Επίθεση στη ΝΔ
Ο πρωθυπουργός συνέχισε με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ.Μητσοτάκης επιδιώκει τον ταξικό διχασμό στην κοινωνία. Το δικό μας όραμα θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους νέους ν εργασθούν, εδώ στη χώρα μας. Η ΝΔ θέλει να απαξιώσει τα πανεπιστήμια. Θέλουμε να μπει τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μέσων ενημέρωσης. Το σχέδιο της ΝΔ δεν είναι τίποτ΄άλλο από επιστροφή στο παρελθόν. Η αντιπολίτευση βρίσκεται διαρκώς σε μανιασμένη στάση, αντιπολιτευτικό αμόκ. Εμείς ασκούσαμε σκληρή αντιπολίτευση προτρέποντας την τότε κυβέρνηση να αντισταθεί σθεναρά στους εταίρους και τους δανειστές μας. Αυτοί ζητούν από τους εταίρους και τους δανειστές να αντισταθούν στην ελληνική κυβέρνηση. Εμείς δεν ζητήσαμε από τους πολίτες να βγάλουν τα λεφτά τους από το πολιτικό σύστημα. Η σύγκρουση με τους ακραίους φιλελεύθερους θα είναι διαρκής. Είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε πολιτικά, δεν θα ανεχθούμε χυδαιότητα και λαϊκισμό. 


Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με τις τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του για το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα γίνουν στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας σημείωσε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖΑ πέτυχε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την εξόδο στις αγορές και την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί το σχέδιο μας για τη μεταμνημονιακή εποχή».

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Αχ

Από όλους αυτούς εκεί μέσα αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος φτωχουλης αριστερός!!!! Όλοι άνετοι, ωραίοι, μοιραίοι και ο λαός ας πεινάει . ΑΛΉΤΕΣ, ΛΑΜΌΓΙΑ ΔΉΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ!!

χαζο παιδι

χαρα γεματο εισαι αναισθητε αλεξη. αλε αλε και ξεκουμπιδιαα.

οι αναισθητοι

συριζαιοι γελανε κιολας. χαρες η μουμια η τασια. παναγια μου σκιαχτηκα μολις την ειδα. μπρρρρρρ. η αναισθησια των ανθελληνων και η γαιδουρια τους. σε ολο της το μεγαλειο.

Μ.ΠΑΣΟΚ

Α ΡΕ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ .ΕΙΠΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΙΖΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΑΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΧΑΛΑΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ανεργος πτυχιουχος

ο κοσμος στηριζει τον συριζα και δινει πιστωση χρονου στον τσιπρα,στα 2,5 χρονια αλλαξαν πολλα,και θα δουμε να καλυτερευουν τα πραγματα και αλλο οσο σταθεροποιειται ο συριζα στην εξουσια,ο τσιπρας πρεπει να κερδισει πασει θυσια τις εκλογες του 2019,μονο ο τσιπρας και ο συριζα μπορουν να σωσουν και να αναγεννησουν τη χωρα,χρειαζεται απλα ανανεωση της εμπιστοσυνης του λαου στην κυβερνηση,και ειναι σιγουρο οτι ολα θα φτιαξουν ηδη ειναι εμφανες οτι ξεχναμε την 40ετια και θαβουμε τα φαντασματα του κακου παρελθοντος,η νεα γενια αδιαφορει πληρως για την 40ετια τους..

Βαγγελης

Στα τεσσερα, στα τεσσεεεεραααα κραταμε τις καρεκλεεεες, με Δουρου και Τασιααα με Βουτση αρχηγο και Μπουουουουουουουλη στρατηλατη οεοεεεεεοοοο στα τεσσερααα σερνομαστεεεεε, την Μερκελ γλειφουμε,τον Σοιμπλε προσκυναμεεεεεεε. Καλυτερα μια τετραετια καρεκλες και εξουσιαααααα παρα μια ζωη Ελληνες και με τιμηηηηηη, σκουλικια κιαν μας λετε εμας δεν ιδρωνει το αυτι

Ρενα Δ.

Ευτυχως συντροφε που η νεα γενια εχει αποβλακωθει τελειως και ξεχναει την 40ετια.Αλλιως θα θυμοτανε ότι εγω ημουν ιδιαιτερα του Ακη (ναι ,ναι του κλεφτη αυτουνου) μαζι με Κουρουμπλη, Κοτσακα, Ραυτόπουλο,Χωραφά,Αγραφιωτη,Χρυσογονο,Καμτσιδου,Κοτζια,Πανουση..που να στους λεω τωρα ολους.Απλως σου λεω ότι ολο το κλεφτοΠασοκ μετακομισε σε μας στον Συριζα.Αν πεις δε για τους Ανθελαλητες (Καμμενος ψεκασμενος,Κουικ,Χρυσοβελωνη..)ΟΛΟΙ τους ηταν στην διεφθαρμενη δεξια αλλα όταν τους καναμε συγκυβερνηση εξιλεωθηκανε.Ευτυχως που ξεχνατε γρηγορα..ο ληγμενος σανος (από εποχης Πασοκ.αφου ειδαμε ότι δουλευει με αυτόν σας ταιζωμε και εμεις..)κανει καλη δουλεια.

0xa0x0a0xa0x0ax0a0x0a

τραβηξαμε το σχοινι χωρις να σπασει = αυξηση κρατικων δαπανων (μετακλητοι,νεοι ΔΥ, αυξηση μισθων/επιδοματων τους), αυξηση βασικου ΦΠΑ, αυξηση ΦΠΑ εστιασης, μεταφορα προϊόντων απο χαμηλο σε μεσαιο ή απο μεσαιο σε υψηλο ΦΠΑ, καταργηση μειωμενου νησιωτικου ΦΠΑ, νεο τελος σταθερη τηλεφωνια, φορος στον καφε, φορος στο κρασι,αυξηση τιμολογιων ΔΕΗ, αυξηση φορου πετρελαιου, αυξηση φορου τσιγαρων, αυξηση φορου ποτων,νεος φορος στη συνδρομητικη τηλεοραση,νεος φορος ηλεκτρονικο τσιγαρο,νεος φορος σε tablet/smartphones, αυξηση εισφορων-κρατησεων, αυξηση φορου επιχειρησεις, αυξηση φορου αλληλεγγυης, μειωση-καταργηση εκας, μειωση συνταξεων, μειωση αφορολογητου, μειωση επιδοματος πετρελαιου θερμανσης, μειωση οικογενειακου επιδοματος..... ΚΕΡΔΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ !!!!!!!!!!

Βαγγελης

Στα τεσσερα,στα τεσσεεεεερααααα κραταμε τις καρεκλεεεεεες με Δουρου και Τασιιιιιιαααα, με Βουτση αρχηγοοοοοο και Μπουουουουυουλη Στρατηλατηηηηηηηηηη.....

O megaliteros

prodotis meta ton Iouda Iskarioti!

Μάνος

Ο τυπάκος είτε είναι ηλίθιος, είτε νομίζει οτι απευθύνεται σε ηλίθιους (για τους παρόντες στη ΚΕ δεν το συζητώ-αυτοί είδαν το φως τους)

Φωφω

ΑΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΟΠΡΙΤΗ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

spirtzis_xristos_main

Με εσωτερικό «memo», το οποίο εστάλη από την γραμματεία του προέδρου της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, καλούνται ουσιαστικά όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας να δώσουν το «παρών», προκειμένου, προφανώς, να φανεί... πολύς ο κόσμος στην εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

3