Τσίπρας: Οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα

Τσίπρας: Οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα

Είναι η αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για «οριστικό τέλος» των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup, παρ΄ότι θέλησε να εμφανιστεί μετρημένος και ξεκίνησε λέγοντας πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια». 

«Αυτό που αφορά και τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί με ιώβεια υπομονή και ψυχραιμία μεγάλες θυσίες, δόθηκε μία σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων, των μνημονίων, με το τέλος του τρίτου προγράμματος, σε ένα χρόνο από σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε», ενώ ανέφερε πως «χθες δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές».

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και «στην εικόνα που διαμορφώνεται». «Η Ελλάδα, όχι μόνο από την χθεσινή εξέλιξη, αλλά από την πορεία του τελευταίου διαστήματος, βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές περιβάλλον. Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και πλέον όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας και έχουμε να διεκδικήσουμε κρίσιμα αιτήματα πολλών δεκαετιών, όπως στην Γενεύη σε δέκα μέρες», είπε.

Ο κύριος Παυλόπουλος επισήμανε πως «την χθεσινή απόφαση πρέπει να την εκλάβουμε ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες».

Θέλω να σας τονίσω ότι είμαι εδώ, παρών, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος, στο πλαίσιο του θεματικού μου ρόλου, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «χθες αποδείχθηκε, με αφορμή την Ελλάδα, η αρχή της αλληλεγγύης με όλα τα προβλήματα λειτουργεί στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα...

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 875 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 504 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 700 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 819 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!

και μετα

ξυπνησες τσιπροτσιχλα. ληγμενα πηρες παλι ρε ονειροπαρμενε; και οι συνταξεις που τεμαχισες τι θα γινουν βλακα;

Ορέστης

Νομίζω ότι ένας τόσο αξιόπιστος άνθρωπος όπως ο Αλέξης της Καρδιάς μας, που κάθε του λόγος είναι συνώνυμος με την αλήθεια, είναι ξεκάθαρο ότι η δήλωση του για ολοκλήρωση των μνημονίων σε ένα χρόνο είναι πλέον βάλσαμο στις ψυχές όλων των συνελλήνων καθώς θα γίνει πραγματικότητα.Επειδή βέβαια μπορεί να υπάρξουν κακόπιστοι υπενθυμίζω κάποιες υποσχέσεις του Τιτάνα της πολιτικής Αλέξη που έγιναν πράξη: Δεν θα ψηφίσω νέα μνημόνια- Ο Καμμένος είχε μάλιστα προσθέσει ότι καλύτερα να πεθάνει από το να υπογράψει μνημόνιο, άρα αφού ζει ακόμα, δεν έχει ψηφίσει-, θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τις 9000ε, οι πλειστηριασμοί θα περιοριστούν στο ελάχιστο, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, ούτε οι μισθοί, δεν θα γίνουν ομαδικές απολύσεις, δεν θα πουληθούν λιμάνια, αεροδρόμια ούτε βεβαίως οι εταιρείες κοινής ωφελείας-ΔΕΗ-, δεν θα αυξηθούν τα διόδια ούτε θα γίνουν νέοι σταθμοί διοδίων,και ασφαλώς δεν υπάρχει κίνδυνος επιβολής capital controls ούτε δήμευσης της Δημόσιας Περιουσίας!!!! Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν από εκείνους τους λίγους δύσπιστους που το 2015 δεν τάχθηκα με τον Τσίπρα καθώς θεωρούσα τα λεγόμενα του επικίνδυνες ψευτομαγκιές και τον ίδιο ολίγον φασιστάκο και άνθρωπο των Δανειστών που θα ισοπεδώσει ό,τι είχε μείνει όρθιο στη χώρα. Όμως τώρα βλέποντας τον Παράδεισο στον οποίο ο μεγάλος τιμονιέρης μας οδήγησε δεν μπορώ παρά να υποβάλλω την ευγνωμοσύνη μου για την σωτηρία της χώρας. Όσο κάποια στοιχεία του παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν από το 2015 όπως και οι περιπτώσεις υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία, πρόκειται σαφώς για συνωμοσία δεξιών, κεντρώων και διαφωνούντων αριστερών που επιλέγουν να αυτοκτονούν και αφήνουν επίτηδες τα παιδιά τους να πεινάνε για να αμαυρώσουν το θεάρεστο έργο του Αλέξη του Τρισμέγιστου και την ευτοπία στην οποία μας επέτρεψε να ζούμε!! Τέλος είναι συγκινητικό να βλέπεις στην ίδια φωτογρ. τον Αλέξη και τον Πάκη μας που όταν το 2008 καίγονταν η Ελλάδα για τον θάνατο του Γρηγορόπουλου, ο Αλέξης πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις κι ο Πάκης ήταν Υπουρ.Εσωτερ κι αυτός που εμπνεύστηκε τον υπέροχο εκλογικό νόμο να παίρνει μπόνους 50 έδρες το πρώτο κόμμα έστω κι αν έχει ποσοστό ούτε καν 30%. Τώρα ο ένας πρωθυπουργός ο άλλος ΠτΔ, μόνο που και οι δύο ξέχασαν να πουν κάτι για το παιδάκι που σκοτώθηκε στο Μενίδι. Αλλά θα μου πείτε έχουν τόση δουλειά να διοικούν με περίσσια αποφασιστικότητα την χώρα και να φέρνουν ωραίες συμφωνίες όπως η χθεσινή!!! Όνειρα γλυκά ραγιάδες, όνειρα γλυκά!!!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΣΙΠΡΟΨΕΥΤΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ,? ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΩΣ 2060 ΑΥΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

red

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ 2019 ΕΠΕΤΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ .

utsos

Μία εικόνα χίλιες λέξεις Τσίπρας και Προκόπης Πού να πάει η καϊμενη η Χώρα με αυτούς

123

ΑΔΥΝΑΤΟΝ

Άγγελος

Σόιμπλε: Να μην δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως όλα έχουν τελειώσει.

"Πουλάω τρέλα και όποιος θέλει αγοράζει".

Το ζουμί της δήλωσης είναι ακριβώς αυτό : "ελληνικέ λαέ,πουλάω τρέλα και όποιος θέλει αγοράζει".

GT-R

αν εχετε συγγενεις στο εξωτερικο ΚΑΝΤΕ την οσο πιο γρηγορα μπορειτε,εγω την εκανα απο τελη του 2010 μολις καταλαβα πως θα ειμαστε ΠΑΛΙ υπο γερμανικη κατοχη και ηρεμησα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skop0

Νέο αδιέξοδο για το όνομα, ενώ υπήρχε κλίμα για το αντίθετο- Ανατροπή στις συνομιλίες με το όνομα Βόρεια Μακεδονία που επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ- Στις Βρυξέλλες θα συνεχισθούν οι συνομιλίες Κοτζιά- Ντιμιτρόφ

7
kotzias_dimitrov_arthro

Σε εξέλιξη στη Ν. Υόρκη ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Κοτζιά- Ντιμιτρόφ- Το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία) έριξε στη διαπραγμάτευση ο ΟΗΕ- Απορρίπτει το Nova  Makedonija η ελληνική πλευρά - Aπό λεπτό σε λεπτό αναμένονται δηλώσεις Νίμιτς

29