Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή τη χειροδικία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή τη χειροδικία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια

Σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου στην ερμηνεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το επεισόδιο που προκάλεσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής εξυπηρετεί επικοινωνιακά την κυβέρνηση 

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή τη χειροδικία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια
Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εξελίσσεται με φόντο το πρωτοφανές επεισόδιο και τη χειροδικία Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια.


Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τις οποίες η Χρυσή Αυγή προσέφερε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τη συζήτηση για τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία σε αρχική της ανακοίνωση καταδίκαζε αφενός τις πράξεις του χρυσαυγίτη βουλευτή, αφετέρου επιτίθετο στον κ.Γεωργιάδη. 

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου είχε ως εξής: «Οι πρωτοφανείς αθλιότητες της Χρυσής Αυγής εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια, συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.  Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η Χ.Α. δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπο της και μέσα στο κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού. Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντι της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες.

Οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες».

Κλείσιμο
Ακολούθησε ανακοίνωση από την Πειραιώς σύμφωνα με την οποία: «Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Τα όσα αναφέρονταν στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν ανταπάντηση από το κυβερνών κόμμα σε πολύ υψηλούς τόνους. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Λυπούμαστε πολύ αν η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις τόσες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι η εγκληματική ναζιστική συμμορία «διευκολύνει» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης