Οι εφοπλιστές έφεραν στον ίδιο χώρο τους Τσίπρα, Σαμαρά και Σημίτη

Οι εφοπλιστές έφεραν στον ίδιο χώρο τους Τσίπρα, Σαμαρά και Σημίτη

Ο πρωθυπουργός τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ έκανε αναφορά και στην ελάφρυνση του χρέους

Οι εφοπλιστές έφεραν στον ίδιο χώρο τους Τσίπρα, Σαμαρά και Σημίτη
Τρεις πρωθυπουργοί -δύο πρώην και ένας νυν- από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Με αφορμή την εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο νυν πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας και οι προκάτοχοί του Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Σημίτης, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και παρακολούθησαν μαζί το πρόγραμμα.

Το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και του επιχειρηματικού χώρου, καθώς και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Στουρνάρας.
Κλείσιμο

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τους εφοπλιστές να δώσουν πρώτοι εκείνοι το παράδειγμα και να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις με τους δανειστές για την ελάφρυνση του χρέους.

«Σας προσκαλώ να επενδύσετε πρώτοι εσείς στην πατρίδα μας και να δώσετε το έναυσμα της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια κοινότητα, που αναμένει. Σε μία περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία κοινωνικής σταθεροποίησης, το 2017 αναμένεται να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, για να επιστρέψει με τις δικές της δυνάμεις στις αγορές», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο χρέος και τις συζητήσεις με τους δανειστές, είπε ότι «έφτασε η στιγμή να αναγνωριστεί η προσπάθεια και να υπάρξει η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Τα πάντα θα κριθούν κατά τη δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους. Δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζεται το ελληνικό ζήτημα και να παράγεται αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη».

«Η παγκόσμια κρίση και το Brexit αποτελούν ευκαιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο στην Ελλάδα, να προσελκύσει επενδύσεις, όπως αναβάθμιση λιμανιών, εκμίσθωση μαρινών, ανάπτυξη κρουαζιέρας και εμβάθυνση της συνεργασίας με την COSCO. Επικροτούμε την επιχειρηματική οξυδέρκεια των Ελλήνων εφοπλιστών», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Με την ιδιωτική ναυτιλία ανοίγονται μεγάλες προκλήσεις για το μέλλον. Η πολιτεία στέκεται αρωγός και συνταξιδιώτης σε αυτό το ταξίδι, σε τρικυμίες και σε ήρεμες θάλασσες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιέμης, δήλωσε πως «επιθυμία μας είναι η ναυτιλία να μείνει στον τόπο της. Η ναυτιλία δεν μεταδίδει το πρόβλημα στην κοινωνία, αντιθέτως προσφέρει βοήθεια. Δεν ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα. Η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης