Θεοχαρόπουλος: «Να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις offshore o πρωθυπουργός»

Θεοχαρόπουλος: «Να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις offshore o πρωθυπουργός»

«Δεν μπορεί κανένας βουλευτής και υπουργός να έχει διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο από το μέσο πολίτη», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Θεοχαρόπουλος: «Να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις offshore o πρωθυπουργός»
«Δεν μπορεί κανένας βουλευτής και υπουργός να έχει διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο από το μέσο πολίτη» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της
ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Κλείσιμο
Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πίκουλα και Μαρία Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την οργή του για την «απαράδεκτη» διάταξη που επιτρέπει σε υπουργούς να έχουν offshore εταιρείες. 

«Είναι δυνατόν να μπορεί σε χώρες που φορολογικά χαρακτηρίζονται συνεργάσιμες ένας πολιτικός να έxει offshore; Αν είναι δυνατόν. Και είναι 29 χώρες. Μπορεί να έχει στις Παρθένους νήσους στα Κέιμαν ή στο Τζέρσευ που εκεί πιθανόν να έχει αφορολόγητο ή μισή φορολογία από αυτή που ισχύει στη χώρα μας και  επιτρέπει με αυτή την τροπολογία να το κάνουν οι πολιτικοί»,
ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Θεοχαρόπουλος, διερωτώμενος ποιους θέλει η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει με αυτή τη ρύθμιση.

«Χρειάζεται μια άμεση αλλαγή που θα τονίζουν ότι δεν μπορεί να έχει offshore, ούτε ο βουλευτής ούτε ο υπουργός, ούτε κανένας πολιτικός. Αν είναι δυνατόν την ώρα που ο λαός περνά τόσο δύσκολα να έρχονται τέτοιες ρυθμίσεις στα ξαφνικά και η οποία απορώ αν την είχαν συνειδητοποιήσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί κανένας βουλευτής και υπουργός να έχει διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο από το μέσο πολίτη, να μπορεί να κάνει offshore σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Καλώ τον Πρωθυπουργό σήμερα να πει ότι το παίρνουμε πίσω και δεν υπάρχει καμία διαφορετική φορολογική μεταχείριση για κανένα πολιτικό στέλεχος της χώρας. Ντρέπομαι για αυτή τη ρύθμιση και καλώ τον Πρωθυπουργό να την πάρει πίσω», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

                
Αναφορικά με την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Θεοχαρόπουλος απέκλεισε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση «με αυτά που συμφωνήθηκαν με μέτρα υπερφορολόγησης και με το δημόσιο χρέος ουσιαστικά να μην αναδιαρθρώνεται». 

«Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να γίνουν άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει «να αποφασίσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». 

«Η κυβέρνηση έπρεπε να το κάνει εδώ και 16 μήνες, δεν το έκανε με αποτέλεσμα να υπερφορολογεί. Να έχουμε αύξηση εσόδων από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων,  ταμειακές μηχανές σε όλες τις επιχειρήσεις συνδεδεμένες με την εφορία, την υποχρεωτική χρήση πιστωτικής κάρτας από πολύ χαμηλά ποσά για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή», συμπλήρωσε στη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης