Παροξυσμός Μαξίμου για τον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας

Παροξυσμός Μαξίμου για τον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας

Ακατανόητη αντίδραση που εγείρει ερωτήματα - Ύβρεις εναντίον του ΘΕΜΑΤΟΣ ενώ εμείς αποκαλύψαμε μια θετική αντίδραση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο πρέσβης της Βενεζουέλας παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα

Στη συνήθη πρακτική των ύβρεων αντί των ουσιαστικών απαντήσεων μετά από αποκαλύψεις που δημιουργούν πολλά ερωτήματα προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου με άτυπο σημείωμά του, αυτή τη φορά για την υπόθεση του... ερωτύλου πρέσβη της Βενεζουέλας. Αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για τα έργα και τις ημέρες του πρέσβη της Βενεζουέλας το 2013 Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες
και την παρέμβαση Τσίπρα
στον Νίκολας Μαδούρο προκειμένου να διευθετηθεί σιωπηρά το θέμα με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του «ζωηρού» πρέσβη κατά εργαζομένων γυναικών στην πρεσβεία.

Η αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου μοιάζει ακατανόητη και εγείρει πλήθος ερωτημάτων δεδομένου ότι το ΘΕΜΑ της Κυριακής αποκάλυψε μια θετική αντίδραση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Ενώ στο άτυπο σημείωμα αφενός επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε παρέμβαση Τσίπρα για να απομακρυνθεί ο πρέσβης προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα «γεγονός που θα εκμμεταλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα» - όπως έγραφε ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον Μαδούρο με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τον δεύτερο - και αφετέρου επιβεβαιώνονται δια της σιωπής οι φριχτές καταγγελίες των εργαζομένων γυναικών - ανάμεσα στις οποίες και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ - στις οποίες έβγαλε τις αρρωστημένες ορέξεις του ο τότε πρέσβης της Βενεζουέλας, εντούτοις αντί απαντήσεων στα πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται και εξηγήσεις για το τι συνέβη, κυβερνητικές πηγές επιτίθενται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εφαρμόζοντας την τακτική των ύβρεων και των χαρακτηρισμών.

Της ανακοίνωσης-ντροπής είχε προηγηθεί η δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία και στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο «για εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση του "ζωηρού" πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες».

«Ο κ. Τσίπρας εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» αναφέρει η Συγγρού σε ανακοίνωση της, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Θέματος για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Γκονσάλες κατά των υπαλλήλων της πρεσβείας. 

«Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία. 

Μετά, λοιπόν, και τη δεύτερη ανακοίνωση-καταπέλτη της ΝΔ που ζητά εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, κυβερνητικοί κύκλοι εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση-ντροπή:

Η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος.  Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο. 

ΥΓ. 
Πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα. 

Στην –κάθε άλλο παρά φιλική προς την κυβέρνηση- ιστοσελίδα antinews, σε άρθρο της 3/3/2016, μπορεί κανείς να διαβάσει: 

«..Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε –άρον, άρον- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας…»

Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά. 


Όλο το άρθρο εδώ: http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/suriza-benezouela- o-megalos-apoxairetismos-/11.105318

Ο «ζωηρός» πρέσβης της Βενεζουέλας και η παρέμβαση Τσίπρα
Παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα - Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο για να διευθετηθεί το θέμα σιωπηρά!

Στις αρχές Μαρτίου του 2013 στη γενέτειρα του Σιμόν Μπολιβάρ, το πολύβουο Καράκας των 5.000.000 κατοίκων, η διά-χυτη θλίψη για τον θάνατο του λαοφιλούς Ούγκο Τσάβες αναμειγνυόταν στη μελαγχολική ατμόσφαιρα με το άγχος της πολιτικής διαθήκης που κληροδοτούσε στη χώρα ο αποβιώσας ηγέτης.
 
Ανάμεσα στους δεκάδες αρχηγούς κρατών και αντιπροσώπους κομμάτων από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην τελετή αποχαιρετισμού τού επί 14 χρόνια προέδρου της Βενεζουέλας στη Στρατιωτική Ακαδημία της πρωτεύουσας, βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα μαζί με τα στελέχη του κόμματός του, Κώστα Ησυχο και Νίκο Παππά, συλλυπήθηκαν τη μητέρα του Ελενα Φρίας και τη Ρόζα-Βιρτζίνια, μία από τις κόρες του εκλιπόντος, οι οποίες κάθονταν μπροστά στο φέρετρό του που σκεπαζόταν με τη χρώματος κίτρινου, μπλε και κόκκινου σημαία της χώρας. 

Σε απόσταση αναπνοής στεκόταν πανύψηλος, μυστακοφόρος και βλοσυρός ο Νικολάς Μαδούρο, εκλεκτός διάδοχος του μακαρίτη και προσωρινός πρόεδρος της χώρας, ο οποίος είχε μόλις κηρύξει 11ήμερο εθνικό πένθος σε όλη την επικράτεια. Οι χειραψίες που αντάλλαξε η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί του είχαν τη θέρμη της παλιάς προσωπικής γνωριμίας αλλά και τη ζέση της πολιτικής αναγνώρισής του ως αδάμαστου συνεχιστή του μείγματος «Μπολιβαριανισμού» και «Σοσιαλισμού για τον 21ο αιώνα», που είχε εμπνευστεί ο πρόωρα αποχωρήσας από τον μάταιο τούτο κόσμο «Κομαντάντε» Ούγκο Τσάβες. Ηταν η εποχή που η Βενεζουέλα εξέπεμπε τη σαγήνη ενός ιδεολογικού Ελντοράντο για το κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και επιπλέον ανέδυε επιβλητικά στα μάτια του τη λατινοαμερικάνικη οπτασία μιας περηφάνιας που συνοψιζόταν στη ρήση του συντρόφου Μαδούρο: «Ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές αλλά διώξαμε το ΔΝΤ». 

Λίγες ημέρες αργότερα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα από τον οδυρμό του ανοιχτόκαρδου λαού της Βενεζουέλας, με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε, στο στυλιζαρισμένο ύφος αδελφών κομμάτων τριτοδιεθνιστικής κοπής, μια πυκνή επιστολή από την οποία δεν περίσσευε αράδα προς τον αξιότιμο «καμαράδα» (σύντροφο) Νικολάς Μαδούρο. Στις γραμμές της επιστολής τού ευχόταν να καταγάγει λαμπρή νίκη υπέρ του ηρωικού λαού της Βενεζουέλας στις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου 2013 και τον καλούσε να επισκεφθεί την Ελλάδα. Παράλληλα τον ενημέρωνε ότι επιδιώκει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές και του ζητούσε να στηρίξει έμπρακτα τον ΣΥΡΙΖΑ «έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας». Επρόκειτο για ένα θερμό μήνυμα στο πλαίσιο της συντροφικής αλληλεγγύης, με τη σύνεση και την ευγένεια που εδράζονταν στην ήδη καλλιεργημένη ζεστή προσωπική επαφή τους. Ολα σε αυτή την τυπική, γραμμένη στα ισπανικά, επιστολή έδειχναν αμοιβαιότητα και αλληλοκατανόηση. Εκτός από μια κρίσιμη παράγραφο λίγο πριν το τέλος. Εκεί ο σημερινός πρωθυποπυργός έγραφε: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα». 

Η έκπληξη που προερχόταν από την ευθέως διατυπωμένη έκκληση του Τσίπρα προς τον Μαδούρο ήταν εντυπωσιακή. Αλλά τα ερωτήματα για όσα ανέδυαν οσμές σκανδαλώδους αποσιώπησης ήταν επιτακτικότερα. Ποιο ήταν αυτό το ευαίσθητο θέμα που αν αποκάλυπταν, δημοσιοποιούσαν και εκμεταλλεύονταν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ελλόχευε ο κίνδυνος να εκτεθεί και να θιγεί το ήθος της Αριστεράς σε Βενεζουέλα και Ελλάδα; Και πώς ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος φυσικά δεν έχει κυβερνητικές αρμοδιότητες και δεν προΐσταται του υπουργείου Εξωτερικών, χειρίζεται ένα ιδιαιτέρως λεπτό ζήτημα με διπλωματικές απολήξεις και μάλιστα παρεμβαίνει προσωπικά σε διακρατικές υποθέσεις, ζητώντας από τον επικεφαλής μιας ξένης χώρας να το λύσει διακριτικά; Προφανώς, όπως εκτιμάται, ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει πολιτικού κόστους για την απανταχού του πλανήτη Αριστερά ανέλαβε πρόθυμα να βγάλει από τη δυσάρεστη θέση κάποιες εγχώριες διπλωματικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τις άριστες σχέσεις του με τον Μαδούρο. Προφανέστερα, πάντως, το «γεγονός» δεν αφορούσε κάποιο μυστήριο τυλιγμένο στην νοτισμένη αχλή της θάλασσας της Καραϊβικής. Περισσότερο θύμιζε τις φιλήδονες δραστηριότητες πρωταγωνιστικής φιγούρας λατινοαμερικάνικης σαπουνόπερας που ακροβατεί μεταξύ λάγνου ερωτικού ταμπεραμέντου και φλογερά πρόστυχου φλερτ. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας με την επίμαχη παράγραφο της προς Μαδούρο επιστολής του, αφενός ιδεολογικά ιδιοτελώς, αφετέρου πρακτικώς συνετά, συνέβαλε στη ρύθμιση ενός ζητήματος που απαιτούσε ειδική μεταχείριση. Τις συνέπειες, πάντως, τις πλήρωσαν τα συνήθη ανυπεράσπιστα θύματα. 

Ο Βενεζουε-λάγνος πρεσβευτής
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αύγουστο του 2012 προσγειώνεται στην Αθήνα ο νέος πρέσβης της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του σημερινού προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Ο Γκονσάλες, διεθνολόγος και καθηγητής στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας στο Καράκας, έρχεται στην Ελλάδα έχοντας, όπως εκτιμάται, πάρει εντολή από την κυβέρνησή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν η εποχή που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πίστευε πως θα μπορούσε να «εξαγάγει» τον τσαβισμό στην Ευρώπη μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εικάζεται πως έγινε και στην Ισπανία με τους Podemos. 

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Ψυχικό εκείνη την περίοδο μετέβαιναν συχνά στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Τσάβες. Σε αυτή την επικοινωνία θεωρείται ότι συνέβαλε καθοριστικά ο τότε πρέσβης στην Ελλάδα, Ροντρίγο Τσάβες. Πρώην διευθυντής του γραφείου του προέδρου Τσάβες, νυν πρέσβης στη Γερμανία, και με εποπτικό ρόλο ουσιαστικά στις πρεσβείες της Βενεζουέλας σε όλη την Ευρώπη, χρημάτισε για πέντε χρόνια πρέσβης στην Ελλάδα, έως το τέλος του 2012. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να στήσει γέφυρες όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ευρύτερες δυνάμεις του ελληνικού πολιτικού μωσαϊκού, δεδομένης της γενικότερης πολιτικής συμπαράστασης της υπερπλούσιας σε ενεργειακούς πόρους λατινοαμερικάνικης χώρας απέναντι στην Ελλάδα της κρίσης. 

Προτού φτάσει στην Ελλάδα, ο Φρανκλίν Γκονσάλες είχε διατελέσει πρέσβης στην Ουκρανία από το 2006 έως το 2010 και στην Ουρουγουάη από το 2010 έως το 2012. Στη Βενεζουέλα, όπου βρέθηκα πριν από λίγες μέρες για τα γυρίσματα του νέου μου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το πείραμα της Βενεζουέλας», πρώην στενός συνεργάτης του Τσάβες μού αποκάλυψε ότι ο Γκονσάλες παύθηκε από πρέσβης της χώρας του στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και αναχώρησε άρον άρον από εκεί λόγω των καταγγελιών που υπήρξαν για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων της πρεσβείας. Παρότι, όμως, υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες, αυτές δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, η υπόθεση αποσιωπήθηκε και ο Γκονσάλες δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Απεναντίας, αμέσως μετά την απόδρασή του από την Ουρουγουάη τοποθετήθηκε επικεφαλής στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα.  Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Γκονσάλες, έχοντας ασυλία από την κυβέρνηση του Τσάβες, φέρεται να συνέχισε την ηδυπαθή δράση του και στην Ελλάδα. Βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη ενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γκονσάλες, σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών, κατηγορείται ότι σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποίησε ακόμα και βία για να πετύχει τους σκοπούς του, ενώ φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει μία από τις εργαζόμενες μέσα στην πρεσβευτική κατοικία. Η εν λόγω υπάλληλος, όπως περιγράφεται στην καταγγελία της, αναγκάστηκε να παλέψει μαζί του για να γλιτώσει τη σεξουαλική κακοποίηση τελευταία στιγμή. Ωστόσο, παρά τις καταγγελίες των υπαλλήλων της πρεσβείας, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ ο αυστηρός πρέσβης φέρεται να απείλησε τα θύματά του ότι αν ξαναμιλήσουν θα χάσουν τη δουλειά τους. Θεωρείται ότι τις λάγνες εκρήξεις του πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα τις είχαν αντιληφθεί ή τουλάχιστον τις υποψιάζονταν κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτονταν εκείνη την περίοδο την πρεσβεία. Ωστόσο, δεν διακινδύνευαν να εκθέσουν την προκλητική ροπή του προς ανομολόγητους σαρκικούς πόθους, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος που θα μπορούσε να έχει για το κόμμα τους η αποκάλυψη και δημοσιοποίηση των κραυγαλέων σεξουαλικών παρενοχλήσεων επί των υφισταμένων του εκ του γυναικείου προσωπικού της πρεσβείας. Τα καμώματα του μπερμπάντη διπλωμάτη λέγεται επίσης ότι ήταν γνωστά στις εγχώριες διπλωματικές υπηρεσίες. Ωστόσο, από τη μία η προάσπιση της τιμής της διεθνιστικής αλληλεγγύης και από την άλλη οι δισταγμοί χάριν διπλωματικού τακτ άφησαν τις εργαζόμενες στην πρεσβεία για περίπου οκτώ μήνες εκτεθειμένες στην ενοχλητικά προκλητική και απαράδεκτα προσβλητική συμπεριφορά του ερωτύλου πρέσβη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τους ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις για να προχωρήσουν σε καταγγελίες προς τις ελληνικές Αρχές. Ωστόσο, διαφυλάσσοντας την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια δεν κατήγγειλαν τις άσεμνες πρακτικές του στην Αστυνομία, χωρίς βέβαια και να αποδέχονται την ατιμωρησία του. Επιχείρησαν να λύσουν το ζήτημα υπηρεσιακά, στέλνοντας κατ’ επανάληψη επιστολές τόσο στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο όσο και σε άλλους ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, περιγράφοντας τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που βίωναν στην πρεσβεία για μήνες και ζητούσαν την απομάκρυνση του Φρανκλίν Γκονσάλες. Παρ’ όλες τις ενέργειές τους, η ανταπόκριση του Καράκας ήταν μόνο σιωπή. Στις επιστολές τους δεν υπήρξε καμία απάντηση. 

Τελικά, τον Ιανουάριο του 2013 ο Γκονσάλες εκλήθη για εξηγήσεις στο Καράκας. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Νικολάς Μαδούρο αλλά και με τον Τεμίρ Πόρας, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ο άνθρωπο-γέφυρα ανάμεσα στο καθεστώς της Βενεζουέλας και στα κόμματα της Eυρωπαϊκής Αριστεράς). Ωστόσο, παρά τις σοβαρές καταγγελίες, που μάλιστα διατυπώθηκαν εγγράφως, λίγες μέρες μετά ο Γκονσάλες επέστρεψε ατιμώρητος στην Αθήνα έχοντας το πράσινο φως από την κυβέρνηση του Μαδούρο να συνεχίσει ως επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Αθήνα! Εκτοτε ο ακμαίος και αεικίνητος πρέσβης έγινε από ερεθιστικά κακομαθημένος ακόμη σκληρότερος με τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας, απειλώντας τες ευθέως ότι θα τις απολύσει επειδή τον είχαν «καρφώσει» στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Εν τω μεταξύ, στις επιστολές τους οι υπάλληλοι της πρεσβείας περιγράφουν με δραματικό τρόπο και πολλές λεπτομέρειες τον ανυπόφορο τρόπο με τον οποίο ο Γκονσάλες εκδήλωνε καταχρηστικά τη σεξουαλική του ένταση.

Η εκδικητική απόλυση των θυμάτων 
Τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ οι γυναίκες υπάλληλοι της πρεσβείας ζούσαν ήδη έναν αφόρητο εφιάλτη, είχα συναντήσει μέσα στην πρεσβεία τον τότε πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Γκονσάλες, για μια συνέντευξη την περίοδο που ο Τσάβες ήταν βαριά άρρωστος, χτυπημένος από τον καρκίνο. Στη συνέντευξη εκείνη ο Γκονσάλες εκδηλώθηκε ως σκληροτράχηλος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ευαίσθητος κήρυκας της κοινωνική δικαιοσύνης και της ισονομίας. Υποστήριζε πως η Βενεζουέλα και η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία και αναφέρθηκε στις αξίες του απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ που τον εμπνέουν. 

Ελεγε συγκεκριμένα: «Για εμάς πρώτα είναι οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι και μετά έρχονται οι αγορές, το ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος και οι αριθμοί. Εμείς τα έχουμε εφαρμόσει αυτά στη Βενεζουέλα. Αν η δική μας εμπειρία μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε σε άλλες χώρες του κόσμου να πειραματιστούν με την ίδια εμπειρία, αυτό είναι καλοδεχούμενο. Εμείς έχουμε μια εμπειρία που την αξιολογούμε πολύ θετικά. Εχουμε ως αξία την αξία της ειρήνης, αλλά όχι την ειρήνη χωρίς περιεχόμενο, αλλά την ειρήνη για κοινωνική δικαιοσύνη. Η ειρήνη δεν είναι εφικτή με διακρίσεις, με ρατσισμό, με εκμετάλλευση»... 

Ο Φρανκλίν Γκονσάλες, αφού τελικά μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσιπρα απομακρύνθηκε άρον άρον από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, επέστρεψε στο Καράκας. Εκεί παραμένει μέχρι σήμερα ατιμώρητος και συνεχίζει να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της χώρας. Ο δε πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, αντί να ζητήσει έρευνα και να ασκήσει δίωξη εναντίον του, τον διόρισε διευθυντή στο Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών UCV της Βενεζουέλας. Από το κύρος του νέου του πόστου μπορεί άνετα να σαλπίζει τις δημόσιες αρετές του ριζοσπαστικού τσαβισμού, σφυρίζοντας αδιάφορα για τις καταγγελίες που αφορούν τα ιδιωτικά του βίτσια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχα από αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές κατά την παραμονή μου στο Καράκας, ο ίδιος ζήτησε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να απολύσει τις γυναίκες υπαλλήλους που τον είχαν καταγγείλει για να τις εκδικηθεί. Ο νέος πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της πρεσβείας το καλοκαίρι του 2013, απέλυσε πριν από λίγους μήνες, το φθινόπωρο του 2015, τις τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους που υπέστησαν τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από τον προηγούμενο πρέσβη και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Η μοναδική υπάλληλος που κατήγγειλε μεν το συμβάν αλλά συνεχίζει να έχει τη δουλειά της είναι η κόρη πρώην υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης και τέως στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει άγνωστο αν στη θέση των απολυμένων προσλήφθηκαν κακοπληρωμένοι Κινέζοι, όπως με το απαράμιλλο ήθος του απειλούσε ο «πέφτουλας» πρώην πρέσβης. Οι εναγκαλισμοί Τσίπρα - Μαδούρο, τον Μάρτιο του 2013 στο Καράκας κατά τη διάρκεια της κηδείας του ΤσάβεςΟ Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες ήρθε στην Ελλάδα ως πρέσβης της Βενεζουέλας τον Αύγουστο του 2012. Μέχρι τότε ήταν πρέσβης στην Ουρουγουάη, όπου και εκεί υπήρξαν εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχλησηΗ επιστολή Τσίπρα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, στα ισπανικά (πάνω) και κάτω ολόκληρη επιστολή μεταφρασμένη στα Ελληνικά

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ
«Σύντροφε Νικολάς, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα» 
Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στα τέλη Μαρτίου του 2013 προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει ως εξής: 

«ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αξιότιμε Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Αξιότιμε σύντροφε Νικολάς, 
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σας εύχομαι να καταγάγετε μια λαμπρή νίκη υπέρ του ηρωικού λαού της Βενεζουέλας στις εκλογές της 14ης Απριλίου. 

Η νίκη αυτή θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής για να συνεχίσουν, στην προοπτική του 21ου αιώνα, στον δρόμο της αντίστασής τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Παράλληλα, και στην Ευρώπη ο αγώνας των ευρωπαϊκών λαών για τη διεθνή αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία και το για σοσιαλισμό θα συνεχιστεί αμείωτος και πιο δυνατός.

Σύντροφε Νικολάς, 
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σφραγίδα σας θα μείνει ανεξίτηλη και θα σημαδέψει την ιστορία της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση, καθώς θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο μετά την άδικη και πρόωρη απώλεια του αξέχαστου ιστορικού ηγέτη Ούγο Τσάβες Φρίας. 
Επιτρέψτε μου να τονίσω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ και το PSUV. Οι λαοί μας, αν και βρίσκονται πολύ μακριά από χιλιομετρικής άποψης, εντούτοις είναι πολύ κοντά από άποψη ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας και θεώρησης των πραγμάτων. Μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες δημοκρατικής παράδοσης και μια ηρωική ιστορία αγώνων για την ελευθερία, που συνιστούν τη στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ένας νέος, σύγχρονος διεθνισμός. 

Οπως γνωρίζεις, η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων. Η Ευρώπη ακολουθεί τις επικίνδυνες ατραπούς του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και οι λαοί της, κυρίως αυτοί της Νότιας Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τη μαζική ανεργία, την ακραία φτώχεια, τη λεηλασία της δημόσιας και της εθνικής περιουσίας των χωρών τους, μέσα από τα μνημόνια που επιβάλλει η τραπεζική ολιγαρχία της Γερμανίας και μέσα από την υπεροψία που χαρακτηρίζει το άκαμπτο τραπεζικό σύστημα, μέσα από το οποίο υπαγορεύονται οι απαιτήσεις των ισχυρών. 

Μια επίσκεψή σου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το 2013, ενταγμένη στο πλαίσιο του κυβερνητικού σου προγράμματος, θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη κυρίως για την Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ διαθέτει πλέον σημαντική δυναμική για να επιφέρει αλλαγές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με σκοπό να συγκροτήσει μια κυβέρνηση προοδευτικής Αριστεράς στη Νότια Ευρώπη, που θα αποτελέσει καθοριστική πολιτική εξέλιξη. Μια πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές μετωπικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντισταθεί αποτελεσματικά στους εκβιασμούς και στις πολιτικές υποταγής που θέλουν να επιβάλουν. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει χαράξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι να παρακολουθεί τις επιπτώσεις που έχουν σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, στην Ευρασία και την Ανατολή. 

Εχοντας συζητήσει διεξοδικά με τον σύντροφο Τεμίρ Πόρας, όταν μας επισκέφθηκε στην Αθήνα, για το πώς θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, και έχοντας την πλήρη στήριξη του πρεσβευτή σας στο Βερολίνο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, περιμένουμε τη δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν με έμπρακτα, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας. Αυτή η προοπτική θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του Νότου, καθώς θα ανέτρεπε το στάτους κβο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. 

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα. 

Σύντροφε Νικολάς,
Είμαστε στη διάθεσή σου και από την πλευρά μας θα πάρουμε κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψή σου εδώ, η οποία, για να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους λαούς μας, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το προεδρικό πρωτόκολλο της χώρας μας. 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης, δηλώνουμε και πάλι την απόλυτη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα σου.

Αλέξης Τσίπρας 
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣΚαταγγελία 1: Κόρης πρώην υπουργού του Συριζα 
«Μου χάιδευε τα οπίσθια και το μπούτι»

Σε μια άλλη επιστολή, που φέρεται έχει συντάξει Ελληνίδα υπάλληλος και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του Βενεζουελάνου πρέσβη. «Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαϊδεύει τα οπίσθια και την πλάτη. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μού χάιδευε το μπούτι. Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε ότι πρέπει να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Μια μέρα, τον ίδιο μήνα, εκείνος είχε μια συνάντηση με μαθητές που είχαν πάει για να μάθουν πληροφορίες για τη Βενεζουέλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν σταμάτησε να με χαϊδεύει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω μπροστά στους μαθητές. Οταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».


Καταγγελία 2 
«Μου ζήτησε γυμνός να του κάνω μασάζ»Μία από τις υπαλλήλους περιγράφει την απόπειρα βιασμού της και πώς πάλεψε μαζί του και κατάφερε να γλιτώσει. «Ηρθε και έπιασε τα οπίσθιά μου. Αιφνιδιάζομαι, είναι η αλήθεια. Πέρασαν λίγες μέρες χωρίς να συμβεί κάτι παράξενο. Εκανα λάθος, σκέφτομαι, και ησύχασα. Μέγα λάθος! Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ηταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντά μου, φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με με βία από τα χέρια. Αρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω. Μετά από αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μείνω μόνη στο σπίτι με τον πρέσβη, ο οποίος δεν λογάριασε κανένα ηθικό ή λογικό παράγοντα, ούτε την επαγγελματική του ιδιότητα για να με παρενοχλήσει σεξουαλικά. Του ζήτησα να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας στην επαγγελματική μας σχέση. Εκείνος μου είπε στα αγγλικά: «I want you for sex!» («Σε θέλω για σεξ!») 


Καταγγελία 3 
«Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;»

Μια άλλη υπάλληλος αναφέρει: «Στις 7 Νοεμβρίου έλαβα ένα μήνυμα από τον πρέσβη που έλεγε: “Κάτσε φρόνιμα με τον πρέσβη”. Μια μέρα έβαλε το χέρι του μέσα από τη ζακέτα μου και μου χάιδευε την πλάτη και μια άλλη φορά μού χάιδευε τα μπούτια. Μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”, κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και με προσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και ότι πρέπει να λάβει μέτρα».


Καταγγελία 4
«Ασκούσε φυσική σεξουαλική βία»

Σε άλλη επιστολή εργαζόμενης αναφέρεται: «Ο πρέσβης Φρανκλίν Γκονσάλες μάς έχει βλάψει προσωπικά, έχει φθάσει στο σημείο να ασκήσει φυσική σεξουαλική βία. Η σιωπή μας δεν σβήνει τις συνέπειες που προβλέπουν οι νόμοι για εκείνους που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις αλλά και για εκείνους που τους καλύπτουν. Ο Φρανκλίν Γκονσάλες ανέφερε ότι έχει τη στήριξη του υφυπουργού Πόρας, ο οποίος του είπε να γυρίσει στην πρεσβεία σαν να μην έχει συμβεί τίποτα». Επιπλέον, διευκρινίζει ότι μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία και συνεχίζει: «Το μοναδικό που απαιτούμε είναι σεβασμός, δικαιοσύνη, τα δικαιώματά μας, ισότητα και προστασία από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέναντι σε γυναίκες εργαζόμενες. Δεν θέλουμε να το πάμε πιο πέρα το θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τα δικαιώματά μας, πολλές από εμάς δουλεύουμε πολλά χρόνια στην πρεσβεία και ποτέ κανένας δεν μας είχε βλάψει με τέτοιο τρόπο». 


Καταγγελία 5 
«Μου έλεγε κάτσε φρόνιμα και μου χάιδευε την κοιλιά»

Μία άλλη υπάλληλος της πρεσβείας αναφέρει στο περιεχόμενο της καταγγελίας της απευθυνόμενη στο Νικολάς Μαδούρο: «Ο πρέσβης Φρανκλίν Γκονσάλες με φίλησε δυο φορές στα μάτια και μια φορά στα χείλη (με τα χέρια του έπιασε τα μάγουλά μου και με φίλησε στα χείλη) και στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 προσπάθησε να με ξαναφιλήσει αλλά αντιστάθηκα. Του υπενθύμισα ότι είμαι μια παντρεμένη γυναίκα και ότι επίσης και εκείνος ήταν παντρεμένος και ότι δεν έπρεπε να το κάνει αυτό και μου απάντησε: «Μη ξεχνάς ότι είμαι 100% Βενεζολάνος». Μου έστελνε μηνύματα στο κινητό μου με περιεχόμενο που δεν αρμόζει σε έναν μορφωμένο άνθρωπο και μου χάιδευε την κοιλιά. Στο τέλος μού έλεγε συνεχώς «κάτσε φρόνιμα», γεγονός που μου προκάλεσε μεγάλο άγχος. Αυτό το πρόβλημα σεξουαλικής και εργασιακής παρενόχλησης υφίστανται ακόμη τρεις γυναίκες συνάδελφοί μου, ελληνικής υπηκοότητας, που αποφάσισαν να μιλήσουν για τους φόβους τους και την ανασφάλεια που νιώθουν. Φοβόμαστε και απευθυνόμαστε σε εσάς για να σταματήσει αυτή η σεξουαλική παρενόχληση. Η κατάσταση αυτή μας έχει προκαλέσει πανικό, συμπτώματα πίεσης, απόγνωση, ανασφάλεια, έλλειψη συγκέντρωσης, εργασιακό στρες κ.λπ.».

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός να δώσει άμεσα εξηγήσεις
Για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που εμπλέκει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης από πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ: 

«Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε. 

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό. 

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. 

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».


Πιπιλή: Δεν έχει παραιτηθεί ακόμα η Γενική Γραμματέας Ισότητας για τον «ζωηρό» πρέσβη;
Με μια καυστική ανάρτηση στο Facebook σχολίασε η Φωτεινή Πιπιλή την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τα έργα και τις ημέρες του «ζωηρού» πρέσβη της Βενεζουέλας με θύμα του γυναίκες εργαζόμενες στην πρεσβεία.

Με αφορμή την... ακαριαία αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για το πασχαλινό διαφημιστικό σποτ με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου και την περιβόητη ατάκα «χτύπα σαν άντρας», η Φωτεινή Πιπιλή «καρφώνει» τη σιγή ιχθύος που επέδειξε αυτή τη φορά η συγκεκριμένη υπηρεσία.

«Τι?Ακόμη δεν εχει παραιτηθεί η άτεγκτος σε θέματα προστασίας των γυναικών,Γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα,που αυτά τα "παλιοκόριτσα",οχι μόνον δεν έπραξαν,οπως η ιδια ,το κομματικό τους καθήκον χαριν της μπολιβαρινής επανάστασης και δεν του "κάθησαν",του πρέσβυ,οχι μόνον εξέθεσαν την ηθική υπεροχή του αφεντικού της ,κ. Τσίπρα ,αλλά κάρφωσαν και το θέμα στην Αντζελα Δημητρίου!Αυτο κι αν ειναι πλήγμα» έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η κυρία Πιπιλή.


ΣΧΟΛΙΑ (56)

πολυ-χαιδεμενη συριζαια

η κορη του πρωην υπουργου του Συριζα απεδειξε τον πατριωτισμο της , την εθνικη της υπερηφανια , το αγωνιστικο της τεπεραμεντο , την αντοχή της , στηθηκε βραχος σωστος , στηθηκε και αγωνιστηκε για την αριστερα του πατερα της , για ένα καλυτερο αυριο , εκανε υπομονη αν και ο άλλος της επιανε το νινι , ητο μια αριστερη ηρωιδα που εκανε τα παντα για να μεινει αμολυντη αριστερα , να μεινει αμολυντο ο οικος του πατρος της , τις χαιδευε τα οπισθια και αυτή το εκανε πρωτα για την αριστερα και μετα για την ελλαδα μας , της χαιδευε τα μπουτακια της και αυτή βραχος πιστος στην ελλαδας μας , τοιούτοι ανδρες μας κυβερνουν που πασαρουν μεχρι και τις κορούλες τους στον κάθε απλυτο αριστερο η κουκουέ εσωτερικου η εξωτερικου , αλλωστε οι αλαξοκολιες που λεγαμε ητο αθλημα τον καιρο της ΕΣΣΔ .

dim

χαχαχαχαχαχα, κοίτα να δεις που βγήκανε και γαμίκουλες οι άπλυτοι.

Καλχας

Μονο ενα σχολιο, σχετικα με την επιστολη του Πινοκιο στον Ηγετη (χαχα): Για να επισκεφτει την Ελλαδα, προυποθεση ειναι να εχει βγαλει πρωτα εισιτηριο για το αεροπλανο, πραγμα που το κοβω χλωμο....

τρολ

Καλά, οι "σύντροφοι" συγκαλύπτουν τον πρέσβυ. Οι Σαμαροβενιζελοι γιατί δεν τον έδιωξαν απο το ...2013?! Τοτε δεν ηταν ΣΚΑΝΔΑΛΟ? Η μηπως τοτε ηταν "πολιτικα ώριμη" η αποσιώπηση ενω τώρα...όχι; Ποσο πιο χαμηλά θα πεσει η τραγική ΝΔ...

τιμωρος

τι λεει η επιστολη ρε {..];οτι δεν ειχε βγει προς τα εξω το θεμα αφου οι συριζαιες εκδιδομενες δεν τοχαν καταγγειλει

ο

πότε θα ξεβρωμισει αυτη η κουρασμενη Ελλαδα απο ολα τα φρουτα που εχουν εισβαλει? ποτε θα ελθει η ωρα να λογοδοτησουν οι τσιπρες οι σαμαραδες οι ΓΑΠ οι σημητιδες οι μηστοτακηδες οι παπανδρεηδες και οι καραμανληδες? ως ποτε θα ανεχωμαστε αυτη την καταντια και προδοσια που μας πετουν στα μουτρα μας?

Λαμογισταν

Ελπιζω να μην δημιουργησει προβλημα στην διανομη ζωοτροφων. Πρωτη φορα αριστερη πουλπα αλληναρδες μου.

Πολι σημαντικό Νικόλα

Στη χορα με όνομα Βενεζουέλα σκοτώνουν έπησιμα 22.000 ανθρώπους το χρονο λόγο με όπλα λόγο εγκλιμα, οχι πόλεμο. Το ξέρατε αυτο ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ του Πινοκιο.

Χάρης

Ανθρωπο δειτε

μαστουρο

τι με νοιαζει εσενα?

spiliosx

Πέρα απο την πλάκα ο οποιοσδήποτε (μη ιδεοληπτικός) θα έγραφε "οι πράξεις του εκθέτουν τη χώρα και τους πολίτες της" "διακινδυνευουν τις καλές μεταξύ μας σχέσεις" και άλλα τέτοια Η αναφορά στην "πολιτική ωριμότητα" του προσωπικού και τα περι ενδεχόμενης "βλάβης της αριστεράς" είναι βγαλμένα απο τις "καλύτερες" εποχές της Σταλινικής ΕΣΣΔ αλλά και ενδεικτικό του αξιακού κωδικα αυτού του είδους ανθρώπων Το Κόμμα πάνω απο όλα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

01s1paiat-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Ο Αμερικάνος πρέσβης στη χώρα μας, στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, των Ελληνοεμερικανικών σχέσεων

3
mitsotakis_30

Στις 12.30 το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή - Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από το Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις δικές του συναντήσεις - Πλήθος συσκέψεων σε όλα τα υπουργεία

Mavrotas_Giorgos_2019-1021x576

Όπως είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ήταν μια προσωπική του απόφαση και για αυτό τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία του Ποταμιού

14
vouli_arn

Ποιοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο - Ποια «πηγαδάκια» στήθηκαν - Ποιοι επέλεξαν τα πρώτα έδρανα και ποιοι τα «ορεινά» της ολομέλειας - Τρεις βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι - Οι ευχές Μητσοτάκη και Ιερώνυμου προς τους 300 βουλευτές

36