Η Σία ξάπλα και ο Τσίπρας γέλια στη «σφαγή» του ασφαλιστικού

Η Σία ξάπλα και ο Τσίπρας γέλια στη «σφαγή» του ασφαλιστικού

Το «παράδειγμα» στη Σία Αναγνωστοπούλου έδωσε η Θεανώ Φωτίου - Ο άγριος καβγάς υπουργών με τη Χρυσή Αυγή - Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που... ερεθίστηκε από το λόγο της Γεννηματά - Η βουλευτής που πήρε φόρα για να μιλήσει από το προεδρείο

Η Σία ξάπλα και ο Τσίπρας γέλια στη «σφαγή» του ασφαλιστικού
Σφοδρές συγκρούσεις, αιχμηρές ατάκες αλλά και στιγμές χαλάρωσης έζησε η Ολομέλεια και οι διάδρομοι της Βουλής
κατά την δεκαπεντάωρη συνεδρίαση για το
ασφαλιστικό.

Κλείσιμο
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο άγριος καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών της Χρυσής Αυγής
που προκάλεσε διακοπή διαρκείας της συζήτησης, η σιέστα της Σιας Αναγνωστοπούλου και Θεανώς Φωτίου στους καναπέδες του εντευκτηρίου αλλά και τα γέλια του κ.
Αλέξη Τσίπρα στις «κοφτερές» ατάκες της αντιπολίτευσης για το στρατιωτικό «παράστημα» του κ. Πάνου Καμμένου.

Σία και... αράξαμε με τα πόδια στον καναπέ


Το δικό τους «χρώμα» στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνουν με τις δηλώσεις τους και όχι μόνο η Σία Αναγνωστοπούλου και η Θεανώ Φωτίου. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να ψηφίζει κανείς μέτρα άνω των 5 δισ. ευρώ. Ειδικά αν είχε υποσχεθεί τα ακριβώς αντίθετα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κυρία Θεανώ Φωτίου, μετά την ομιλία της στη Βουλή, απαθανατίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Εντευκτήριο να ξεκουράζεται, έχοντας τα πόδια της στο συνοδευτικό του καναπέ.  Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει πως της... έπεσαν κάπως βαριά τα γεμιστά. Αυτά για τα οποία οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν ΦΠΑ 24% από εδώ και πέρα για να τα απολαύσουν.


Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνόδεψε την ξεκούρασή της με την ανάγνωση της «Αυγής», προφανώς για να έχει και τα τελευταία «τεύχη» της επίσημης κομματικής γραμμής. Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε και η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου που κατέλαβε έναν ολόκληρο καναπέ στο κέντρο του Εντευκτηρίου.  Την ίδια ώρα πάντως έξω από την Βουλή από την ηρεμία που προσφέρει η αναπαυτική αίθουσα με θέα τον «σφραγισμένο» εθνικό κήπο τα ΜΑΤ επιτίθονταν με δακρυγόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψεις σε όλους στους διαδηλωτές.  

Ο πόλεμος Καμμένου και τα γέλια Τσίπρα


Ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων είχαν οι Πάνος Καμμένος και Σοφία Βούλτεψη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθύνθηκε αρκετές φορές επικριτικά προς την ΝΔ με αποτέλεσμα η πάντα θορυβώδης κυρία Βούλτεψη να του απαντήσει: «Τι έγινε βρε Πανό, τελείωσε ο πόλεμος; Γύρισες;» 

Στο άκουσμα της φράσης της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξέσπασε σε γέλια που προσπαθούσε να κρύψει βάζοντας το χέρι του!  




Στην συνέχεια ο κ  Καμμένος και πάλι κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας ότι το σημερινό ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται ως αποτέλεσμα των καταστροφικών συνεπειών του psi! «Άντε πάλι» αντέδρασε η κυρία Βούλτεψη και πρόσθεσε «γιατι δεν το έκανες Κουγκι;" Οι συνεχείς της παρεμβάσεις όμως προκάλεσαν την επέμβαση του κ Τερενς Κουικ ο οποίος της ειπε «θα σταματήσεις επιτέλους τις Κατινιες;».

Το επόμενο επεισόδιο είχε ως συμπρωταγωνιστή την βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Θεοδωρα Μεγαλοοικονομου.

Όταν ο κύριος Καμμένος αναφέρθηκε με αιχμηρά σχόλια για τον κ Βασίλη Λεβέντη η κυρία Μεγαλοοικονόμου πετάχτηκε σαν ελατήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. «Εσείς να βρείτε το δρόμο για το προεδρείο» της συνέστησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υπενθυμίζοντας τον λάθος δρόμο που πήρε η βουλευτής την ώρα που κατευθυνόταν στο βήμα της ολομέλειας για να μιλήσει.





 
Καβγάς κυβέρνησης-Χρυσής Αυγής στη Βουλή


Πάντως, δεν ήταν όλες οι στιγμές χαλαρές. Για την ακρίβεια το σχετικά κλίμα αντιπαραθέσεων εντός πολιτικών ορίων ανατράπηκε με την άγρια σύγκρουση κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής εκτρέποντας την συζήτηση από τα επώδυνα μέτρα 5 δισ. ευρώ που φέρνει το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο. Η άγρια σύγκρουση που κατέληξε σε διακοπή της συνεδρίασης ήρθε ως αποτέλεσμα της βεντέτας που άνοιξε από νωρίς μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Χρήστου Παππά.



Αμέσως μετά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του φασιστικού μορφώματος νωρίς το μεσημέρι ζήτησε το λόγο ο κ. Σκουρλέτης και επιτέθηκε στους  υμνητές των ναζί. Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ωστόσο σε εκείνο το σημείο αποχώρησαν από την αίθουσα.



Όμως, οι κ. Σκουρλέτης επανήλθε ξανά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και κατήγγειλε ότι ο κ. Παππάς απείλησε την οικογένειά του και πως δεν φοβάται τους δολοφόνους.



 Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος. «Είσαι βλάκας. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται» ανέφερε μεταξύ.

Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης εκείνη την ώρα αν και αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό στη συνέχεια κάλεσε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής και να απομακρύνει τον Γιάννης Λαγό. Αυτή την ώρα άνδρες της φρουράς της Βουλής έχουν περικυκλώσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 Από εκείνη τη στιγμή διεκόπη η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης της συζήτησης στην ολομέλεια αλλά η ένταση δεν σταμάτησε με τους υπουργούς Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη να συνεχίζουν τις φραστικές αντεγκλήσεις.

Στη διένεξη παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ζητώντας το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα με τον Ηλία Κασιδιάρη  να του απαντά ότι «είσαι ψεύτης». Η ένταση διήρκησε για περίπου δέκα λεπτά ωστόσο από το προεδρείο κατέστη σαφές ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν δεν αποχωρήσει ο κ. Λαγός από την αίθουσα με τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει ότι δεν αποχωρεί!



Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής μετέβη στα έδρανα των χρυσαυγιτών ζητώντας την έξοδο του κ. Λαγού. Τελικά η εικόνα στο κανάλι της Βουλής και η έναρξη της συνεδρίασης επανήλθε μετά από περίπου 45 λεπτά με τον κ. Λαγό παρόντα.

Αυστηρά μέτρα εντός του κοινοβουλίου

Πάντως, από το πρωί τα μέτρα περιφρούρησης ήταν αυξημένα τόσο εκτός όσο και εντός του κοινοβουλίου. Το κέντρο της Αθήνας είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ ενώ οι διάδρομοι του κοινοβουλίου ήταν γεμάτοι από άνδρες της ασφάλειας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγγελία της κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου που είπε ότι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων συνοδεύονται στα ραντεβού τους με εκπροσώπους κομμάτων από 4-5 άνδρες της ασφάλειας της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι πάντα κατά την διάρκεια κρίσιμων νομοσχεδίων  στην Βουλή προσέρχονται εκπρόσωποι κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων που θεωρούν ότι οι διατάξεις τους θίγουν προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους σε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές. Ωστόσο για πρώτη φορά συνοδεύονται από πολυπληθή ομάδα φρουρών της Βουλής σε κάθε τους βήμα.

Αμέσως παρενέβην ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος παραδέχθηκε ότι κατόπιν δικών του εντολών αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας εντός του κοινοβουλίου προκειμένου να αποφευχθούν όπως υποστήριξε «στημένες» προβοκάτσιες όπως το επεισόδιο μεταξύ δικηγόρων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εξελίχθη το περασμένο Σάββατο.

« Χθες (σ.σ. το Σάββατο) έγινε ένα απαράδεκτο γεγονός όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν οξείς διάλογοι στα όρια του μπούλινγκ κατά των βουλευτών εντός της Βουλής» είπε για να συνεχίσει «Δεν έδωσα σημασία παρότι ήταν στημένο το επεισόδιο και οργίαζαν τα site. Δεν έδωσα συνέχεια επίτηδες επειδή είμαι έμπειρος και δημοκρατικός στο να μην δώσουμε τροφή σε ότι ήδη από εχθές το απόγευμα θέλησαν εντός του κοινοβουλίου να διαδραματιστούν γεγονότα τα οποία σε άμεση επαφή γέμισαν τα site». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην προαναγγελία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να διαγράψει τα μέλη του – βουλευτές που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο ίδιος. «Στα όρια του γκροτέσκο τα επιμελητήρια απειλούν με διαγραφές ανάλογα με την ψήφο τους βουλευτές».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι επεισόδια σαν τα χθεσινά επιχειρείται να συμβούν και σήμερα και πρόσθεσε « Αυτό που επιχειρήθηκε χθες και επιχειρείται και σήμερα να συνεχιστεί με ραντεβού που δίνονται εντός του κοινοβουλίου ενώ μπορούν να δοθούν σε γραφεία κομμάτων στο δεύτερο όροφο της Βουλής Βουλή δεν θα το αφήσουμε να συμβεί.

Στο εντευκτήριο δεν θα γίνεται λεκτική διαμάχη. Δεν είναι αυτός ο χώρος ούτε ο τρόπος. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς μπορούν να πάνε στα ανοικτά γραφεία των κομμάτων να πουν τα αιτήματά τους. Το άλλο δεν θα συνεχιστεί».
 
Η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στο εντευκτήριο

 
Την επανεμφάνισή του στο εντευκτήριο της Βουλής έκανε ο κ. Κώστας Καραμανλής προσελκύοντας όπως  είναι φυσικό αρκετούς βουλευτές της ΝΔ.



Ο πρώην πρωθυπουργός προσήλθε στην Βουλή προκειμένου να ακούσει την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνοντας ότι δεν έχει διάθεση να μετέχει στην «βεντέτα» που υπάρχει μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.  


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καραμανλής έστησε πηγαδάκι και χαλαρή κουβέντα με δεκάδες «γαλάζιους» βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κοντογιώργος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Φωτεινή Αραμπατζή, Μαρία Αντωνίου, Αννα Καραμανλή κ.α..

Πονοκέφαλος για τους βουλευτές – δημοσιογράφους της ΝΔ


Πάντως, αντί να έχουν πρόβλημα με την ψηφοφορία οι βουλευτές της ΝΔ φαίνεται πως απέκτησαν οι της ΝΔ. Συγκεκριμένα, λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας οι βουλευτές – δημοσιογράφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Γκιουλέκας και Αννα Καραμανλή ζήτησαν να αλλάξει η κεντρική εισήγηση προκειμένου να ψηφίσουν «Ναι» αντί «Παρών» στο άρθρο 38. Πρόκειται για το άρθρο που αφορά το αγγελιόσημο και που ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αποφάσισε να δώσει τρίμηνη παράταση ζωής.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: η κυβέρνηση χτυπάει την διαπλοκή αλλά η «Αυγή» πήρε 500.000 ευρώ από τράπεζες


Να σημειωθεί ότι η χθεσινή συζήτηση ξεκίνησε με μίνι επεισόδιο μεταξύ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Κώστα Μπάρκα. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική στάση και πως εκτρέφει την διαφθορά και τον «εκτσογλανισμό». Αναφέρθηκε μάλιστα και στα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες για την διαφημιστική τους δαπάνη λέγοντας ότι «το 2015 μια περίοδο που οι τράπεζες ελέγχονταν από τον κ. Δραγασάκη η «Αυγή» που δεν ξεπερνά σε πωλήσεις τα 2.000 φύλλα έλαβε 500.000 ευρώ διαφήμιση. Κατά τα άλλα μας λέτε ότι θα χτυπήσετε την τριγωνική σχέση τραπεζών – ΜΜΕ και κομμάτων». Η αναφορά του κ. Κωνσταντινόπουλου ενόχλησε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφου της «Αυγής» Κώστα Μπάρκα που ακούστηκε από τα έδρανα να φωνάζει: «είσαι ψεύτης». Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε συγνώμη  για τον χαρακτηρισμό τον οποίο ανακάλεσε επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις καταγγελίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκτός αυτών ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο διαπνέεται από «τη λογική Καρανίκα ότι η καριέρα είναι χολέρα».

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : «Κάποιες αναφορές της κυρίας Γεννηματά με… ερέθισαν»


Τέλος, το δικό του «κερασάκι» στην χθεσινή μάλλον άνοστη κοινοβουλευτική τούρτα έβαλε ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) που παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε: «Κάποιες αναφορές της κυρίας Γεννηματά με… ερέθισαν»  αιφνιδιάζοντας τους λιγοστές βουλευτές που τον άκουγαν.
Στην συνέχεια βέβαια εξήγησε ότι ο ερεθισμός είχε να κάνει με τις δικές του αναμνήσεις για το ΠΑΣΟΚ. «Ευτυχώς που θυμόμαστε τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια για να καταλάβουμε ότι όσα λεει σήμερα η πρόεδρός του δεν ισχύουν» είπε ο κ. Μεϊκόπουλος λύνοντας έτσι κάθε απορία ή συνειρμούς που προκάλεσε η αρχική του φράση.

Βίντεο: Βουλευτής ανέβηκε να μιλήσει από το... έδρανο του προέδρου


Ένα φοβερό θέαμα πρόσφερε η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Όταν την κάλεσε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος να προσέλθει στο βήμα του ομιλητή η κυρία Μεγαλοοικονόμου από κεκτημένη ταχύτητα ανεβαίνοντας τα σκαλιά δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε μέχρι το τέλος, στο ύψος δηλαδή του προεδρείου. Χρειάστηκε, μάλιστα, να φτάσει σχεδόν μέχρι τη θέση του Προέδρου της Βουλής για να αντιληφθεί το λάθος της.

Αμέσως μετά επέστρεψε σκασμένη στα γέλια στο βήμα του ομιλητή με τον Γιώργο Βαρεμένο να μην πιστεύει αυτό που μόλις είχε συμβεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης