Βild σε Ερντογάν: Έγινες ευερέθιστος, δες τι κατάπιε η Μέρκελ από τους Έλληνες

Βild σε Ερντογάν: Έγινες ευερέθιστος, δες τι κατάπιε η Μέρκελ από τους Έλληνες

Τι γράφει η εφημερίδα με αφορμή την απαίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Γερμανό κωμικό, Γιαν Μπέμερμαν, για το σατιρικό ποίημα

Βild σε Ερντογάν: Έγινες ευερέθιστος, δες τι κατάπιε η Μέρκελ από τους Έλληνες
Ο Ερντογάν θα πρέπει να πάρει μερικά μαθήματα ανοχής από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους αγανακτισμένους Έλληνες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, που «ξεσπαθώνει» για ακόμη μία φορά κατά του ελληνικού λαού.   
Με αφορμή την απαίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Γερμανό κωμικό, Γιαν Μπέμερμαν, για το σατιρικό ποίημα που απήγγειλε μέσω του κρατικού καναλιού ZDF, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αναφέρεται στα «χτυπήματα τυφλού μίσους» που έχει δεχτεί η Γερμανίδα καγκελάριος από ελληνικά ΜΜΕ.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας: «Κοίτα Ερντογάν, όλα αυτά πρέπει να τα υπομένει η Μέρκελ».

Το επίμαχο άρθρο που πλαισιώνει τον τίτλο αναφέρεται στα... δεινά που είχε υποστεί η Μέρκελ από τον ελληνικό λαό όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα το 2012. Και, παρά το γεγονός ότι η πατρίδα της βοήθησε την Ελλάδα να σωθεί από την χρεοκοπία, τότε ο ελληνικός Τύπος ήταν πυρ και μανία με την Γερμανίδα καγκελάριο.  

«Όταν η καγκελάριος επισκέφθηκε την Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012, δέχθηκε "χτυπήματα" τυφλού μίσους, παρότι το προβληματικό κράτος σώθηκε από τη χρεοκοπία χάρη στη βοήθεια δισεκατομμυρίων που έλαβε από τη Γερμανία», υποστηρίζει  η εφημερίδα Bild αναφερόμενη στα «προσβλητικά», όπως τονίζει δημοσιεύματα, του ελληνικού Τύπου, τα «συνθήματα μίσους» που ακούγονταν στους δρόμους των Αθηνών εναντίον της Μέρκελ και τα πλακάτ που την απεικόνιζαν σαν τον Χίτλερ. 

Κλείσιμο
Στη συνέχεια το επίμαχο δημοσίευμα παραθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από  διαμαρτυρίες κατά της σιδηρά κυρίας της Γερμανίας σε διάφορες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως στην Κύπρο, στην Ισπανία και στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης