Βενιζέλος: Αντιφάσεις Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Τσατάνη

Βενιζέλος: Αντιφάσεις Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Τσατάνη

Κατέθεσε φάκελο με έγγραφα στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου

Βενιζέλος: Αντιφάσεις Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Τσατάνη
Νέα τροπή στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου υποστηρίζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ότι δίνει παλαιότερη έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης προς ερώτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «τον ρόλο της εισαγγελέως Εφετών στην υπόθεση Βγενόπουλου».

Το έγγραφο που απέστειλε στις 14.1.2016 ο κ. Παπαγγελόπουλος στη Βουλή αναφέρει: «Ο Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κ. Ντογιάκος, μας ενημέρωσε ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς ... αποφάνθηκε ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών Αθηνών επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως νόμιμες».

Να σημειωθεί πάντως ότι η αναφορά για τις νόμιμες ενέργειες δεν ανήκει στον υπουργό, ο οποίος στο τέλος του εγγράφου επισημαίνει πως  «το υπουργείο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τη δικαστική εξέλιξη όχι μόνο της συγκεκριμένης αλλά και κάθε σοβαρής -για το δημόσιο συμφέρον- υπόθεσης και πραγματοποιεί τις αναγκαίες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι οι βουλευτές με την ερώτησή τους έθεσαν «όλα σχεδόν τα θέματα που και τώρα επικαλούνται ορισμένοι, σε σχέση με την εισαγγελέα εφετών κα. Τσατάνη που μου είναι παντελώς άγνωστη. Στην ερώτηση αυτή απάντησε στις 14.1.2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ενημερώνει τους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεξήχθει έρευνα του αρμοδίου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (κ. Ν. Παντελή)  που εποπτεύει των εισαγγελέων διαφθοράς, ο οποίος με την υπ’ αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξή του απεφάνθηκε ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών, δηλαδή της κα. Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως νόμιμες. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, «ορθώς και νομίμως η χειριζόμενη την ως άνω αναφορά Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να συσχετισθεί σ’ αυτήν και η δικογραφία με αριθμό βιβλίου μηνύσεων ΕΔ2013/203 ποινική προκαταρκτική δικογραφία της Εισαγγελέως Διαφθοράς Αθηνών λόγω της πρόδηλης συνάφειας (άρθ. 129 ΚΠΔ ) μεταξύ των δύο δικογραφιών».

Στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ειδική αναφορά και σε άλλες υποθέσεις που έχει χειριστεί η κα. Τσατάνη. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προφανώς υιοθετεί και μεταφέρει στη Βουλή τις απαντήσεις της κας. Τσατσάνη για τις υποθέσεις SONAC και Βατοπαιδίου και τη σχέση συγγενικών της προσώπων με τη ΝΔ.
Κλείσιμο

Για να το πω συνοπτικά, στις 14.1.2016 με έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λέει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά της κα. Τσατάνη!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης