Η Αθήνα «υπενθυμίζει» στον προκλητικό Τσέχο πρόεδρο: Είστε στην ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα...

Η Αθήνα «υπενθυμίζει» στον προκλητικό Τσέχο πρόεδρο: Είστε στην ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα...

Ο πρόεδρος της Τσεχίας είπε ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και είχε δηλώσει «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν σε Grexit»

Η Τσεχία είναι κράτος - μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα
, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, περί Grexit
.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Τσεχίας, μιλώντας στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, στις 15 Δεκεμβρίου, είχε δηλώσει ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας».

Είχε δηλώσει, δε, ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, σχετικώς, τα εξής: «Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρικαι στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».

ΣΧΟΛΙΑ (108)

OK

ΛΑλος ένας άνθρωπος του Σόιμπλε. Αυτό που λέμε πουλημένοι πολιτικοί σε όλο του το μεγαλείο...

Βοημία αγάπη μου!

Δηλαδή η Τσεχία με την ιστορία, τις Τέχνες και την τεράστια πολιτιστική παράδοση δεν είναι Ευρώπη και είναι η ελλάδα??? ας γελάσω τσεχιστί!!! αλλά και το άλλο το βόδι του " Φίλοι, ο ....πρόεδρος ξεχνάει εύκολα...19/12/201515:58" που ερχόντουσαν από τη Γερμανία με τα χίλια ζόρια στην Πράγμα" τί πράγμα είναι!!!

@18:30. Φαίνεται σού

θίξαμε την ψωριασμένη σου ιδεολογία και τον χαμένο, ανύπαρκτο, Σοσιαλισμό σου! Κοιμήσου αγορίνα μου στο παχνί σου ώσπου να ονειρευτείς τον Μαρξ και Λένιν, τον Ζαχαριάδη και τον Κολλιγιάνη... (Ο.Ε.)

Φίλοι, ο ....πρόεδρος ξεχνάει εύκολα...

Να σού πω κι εγώ μαζί με τους συμπατριώτες μου, κύριε αξιότιμε πρόεδρε: όταν ερχόμασταν από τη Γερμανία με χίλια ζόρια στη Πράγμα, στον καλό καιρό τού Υπαρκού Σοσιαλισμού, οι συνομίληκες σου τότε, μας κατέβαζαν το βρακί για ένα ζευγάρι νάυλον κάλτσες... Τι να λέμε τώρα..., είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Ζήτα ένα συγγνώμη κι εμείς, μεγαλόψυχοι όπως πάντα, θα κανουμε πως δεν ακούσαμε... (Ο.Ε.)

τα κορίτσια σας

είχαν μεγάλη πέραση και στη χώρα μας,χάρη στα αναμφισβήτητα προσόντα τους, αλλά και το χουβαρδιλίκι μας, κατακτάτε την ευρωζώνη ,...άντε ,..και "καλά στερεώματα" !

Διόρθωση

Το χουβαρνταλίκι μας χρηματοδοτείται από τα δάνεια που παίρνουμε από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η Τσεχία συμμετέχει ως δανειστής μας και μέσω του ΔΝΤ (όλες σχεδόν οι χώρες του ΟΗΕ είναι μέτοχοι και στη διοίκηση του ΔΝΤ). Η Τσεχία μας δανείζει , όχι εμείς την Τσεχία... Αντίθετα έπρεπε δηλαδή να εκφταστείτε κάπως όπως "φίλοι Τσέχοι, μπορεί να μας δανείζετε και να χρηματοδοτείτε τις πρόωρες συντάξεις μας, αλλά δεν φταίμε εμείς, τα φταίει η κούτρα μας που διαλέγει όποιους μας τάζουν τα πιο πολλά... μην φτύνετε τους ψηφοφόρους μας έτσι γενικά, φτύστε μόνο αυτούς που επέλεγαν κατά καιρούς όσους διάλεξαν αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου (διπλασίασε τους δημόσιους υπάλληληλους και μοίρασε πρόωρες συντάξεις στους πάντες που δεν είχαν ανάλογες εισφορές), τον Κώστα Καραμανλή-ανηψιό (ξαναδιπλασίασε τους δημόσιους υπαλλήλους) και τον Τσίπρα (κατέστρεψε το τραπεζικό σύστημα και δημιούργησε νέες τεράστιες δανειακές ανάγκες). Φτύστε όσους επιλέγουν τους κόλακες και τους λαϊκιστές, δυστυχώς έχουμε πάρα πολλούς ευκολόπιστους, αγράμματους και αφελείς".

mpoycot

Τι κρίμα!Και σκεφτόμουν να πάω ένα ταξιδάκι στην Τσεχία φέτος!!!Εμένα τουλάχιστον δεν θα με δείτε ούτε ζωγραφιστό στη χώρα σας!

@

"mpoycot"!!! χαχαχαχαχαχα

Ναι στην κριτική

Προς mpoycot: δεν πειράζει, η Τσεχία έχει τουρισμό από όλες τις υπόλοιπες χώρες της υφηλίου. Εσείς μποϋκάρετε την Τσεχία για να υπερασπίσετε τις σοφές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις επιλογές των αφελών ψηφοφόρων μας που δεν αντέχουν την κριτική για τις επιλογές τους. Μα αν εγχώριοι και ξένοι (δημοσιογράφοι, πολιτικοί, κοινή γνώμη) δεν εκφράζει την κριτική τους για τις άθλιες πολιτικές μας (μεταναστευτικό, κρατισμός, κομματοκρατία, διαφθορά, κλπ), τότε πώς θα αλλάξουμε; από πού θα υπάρξει πίεση ώστε κάποτε να γίνουμε σοβαρή χώρα με υγιείς θεσμούς, με συνετή δημοσιονομική διαχείριση και με αξιοκρατία στη δημόσια ζωή όπως οι υπόλοιπες χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης; Επομένως, πολύ σωστά υπάρχει κριτική σε βάρος των πολύ μετρίων έως τελείως ανίκανων πολιτικών μας.

ΜΙΚ

Δεν νομίζω πως θα χάσουν κάτι. Αν είναι κάποιος να χάσει είσαι εσύ! Η Πράγα είναι μοναδική στο είδος της πόλη της Ευρώπης.

FRIDA.

Ή Ελλάδα των Εθνικών μειοδοτών Τσίπρα και Καμμένου με τα ανοιχτά σύνορα και τους λαθρομετανάστες κατέστρεψε όλες τις Ευρωπαικές χώρες.Έχει δίκιο ο Τσέχος Πρόεδρος.Ή Ελλάδα δεν υπέγραψε μόνο για την Τσεχία, έχει υπογράψει για ένταξη στην Ε.Ε. όπως η Αλβανία και η Τουρκία.Και για την Ελλάδα υπέγραψαν χώρες για να μπεί στην Ε.Ε. Και τελικά από ότι είδαμε δεν άξιζε να μπεί.

aman

αν ετσι νομιζεις ,δυο τσιγαρα δρομος ειναι μεχρι την τσεχια!...αντε με το καλο.αν σε αφησουν να μπεις φυσικα!

Έτσι ακριβώς

Ελλαδα δεν υπαρχει πλέον . Η ελλαδική μπανανια του Κλεπτοκρατικού τοξου δεν εχει καμια θέση ουτε στο ευρω ουτε στην Ευρώπη και πρέπει να πεταχθεί έξω με τις ΚΛΩΤΣΕΣ

ΕΧ

Οι πρωην κομμουνιστες είναι οι χειρότεροι καπιταλιστές. Από τον τσέχο πρόεδρο που προσκυνουσε το πορτρέτο του Στάλιν ως την πρωην ανατολικογερμανιδα λοχαγό Μέρκελ που προσκύνησε το σφυροδρέπανο.Μέγα σφάλμα της Ευρώπης που ανοίχτηκε και εκανε μελη πρώην κομμουνιστικές χώρες,οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ευρωπαϊκό όραμα,έχουν τον μηδενισμό του κομμουνισμου ριζωμένο στις ψυχές τους και θέλουν έναν αφέντη που να τις εξουσιάζει για να συμπληρώσουν το κενό που άφησε πισω της η πρώην σοβιετική ένωση.Στην περίπτωση της Τσεχίας,Σβολακιας,Πολωνίας,Ουγγαρίας,Λιθουανιας αυτή είναι η Γερμανία όπου το Βερολίνο έχει πάρει την θέση της Μόσχας

Έλληνας ξερόλας

Πολύ βαθειά επιστημονική ανάλυση. Μήπως διδάσκετε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις σε κάποιο πανεπιστήμιο;

γθ

Μήπως είναι εξάδελφος του Φλαμπουράκη;;;

@@

Ειναι της συνομοταξιας των βοοειδων Μπεεεε

Agiografitoi

ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ....ΕΕΕ ΕΛΗΝΑΡΕΣ Ειστε πολυ ...ΜΙΚΡΟΙ για να πιανεται στη γλωσσα σας , κρατη κεντρικης ευρωπης ... Για αυτους παραμενουμε ΒΑΛΚΑΝΙΑ....στον αιωνα τον απoντα . Ποσο ευκολα ξεστομιζετε λεξεις ...για αυτα τα κρατη , χωρις να ξερετε τη ΤΥΦΛΑ σας , για το ποσο πολιτισμενα ζουνε εκει.... Τραβατε κατα κει να ζησετε κανα μηνα...να ξεστραβωθειτε , μπας και καταλαβατε πως ειναι να ζεις σε πολιτισμενο κρατος , ευνοουμενη πολιτεια , αποτελουμενη απο ΠΟΛΙΤΕΣ που νιωθουν ΑΣΦΑΛΕΙΑ , και το ανταποδιδουν με αλληλοσεβασμο ....σχεδον ΠΑΝΤΟΥ....

manolis

To βλέπουμε αγιογράφητε πόσο "πολιτισμένοι " είναι οι φίλοι σου οι τσέχοι και άλλα παρόμοια κράτη της κεντρικής Ευρώπης και ..the others!!! Τους ζούμε καθημερινά εδώ όλο το καλοκαίρι. Είναι μεταξί βαρβάρων , ρομπότ , πουτανιζέ και αλκοόλες. Μη πιάνεις λοιπόν στο στόμα σου τους Ελληνάρες.

kyriakos

Οι ανατολικοί, σε σκέψη και σχεδιασμό είναι όσο νταουλιαραιοι ημασταν εμείς το 1980. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι δυνητικως μαυροψυχοι.

Θεσμοί Ανατολικής Ευρώπης

Δυστυχώς, έχετε πλήρη άγνοια. Π.χ. η Πολωνία έχει θεσμούς που βρίσκονται έτη φωτός πιο μπροστά από εμάς, όπως το δημοσιονομικό φρένο για την κεντρική κυβέρνηση αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι μέτρο κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα της (έτσι, η ψηφοθηρία μέσω σπατάλης δημόσιου χρήματος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και οδηγεί σε άμεση έκπτωση από τα αντίστοιχα αξιώματα). Και η υπερχρέωση γίνεται αδύνατη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5