Ζητείται και πάλι η άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου

Ζητείται και πάλι η άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου

Η άρση ασυλίας ζητείται προκειμένου να δικαστεί για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αναφορικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011 κατά τη δίκη 39 ανδρών της ομάδας των ΟΥΚ - Οι «βατραχάνθρωποι» είχαν φωνάξει εθνικιστικά συνθήματα
κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010

Ζητείται και πάλι η άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου
Η Βουλή καλείται να αποφασίσει και πάλι για την άρση ή όχι της ασυλίας του βουλευτή της
Χρυσής Αυγής
Ηλία Παναγιώταρου.
Κλείσιμο

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Βουλή την δικογραφία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011 στην αίθουσα του Τριμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά, όπου δικαζόντουσαν οι 39 άνδρες της ομάδας των ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. (βατραχάνθρωποι)  για τα συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.
        
Κατά την επίμαχη παρέλαση στο Σύνταγμα ακούστηκαν εθνικιστικά συνθήματα από άνδρες της ομάδας των  ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ»,  «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα από αυτούς» και  «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

Μετά το γεγονός αυτό ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά και ασκήθηκε ποινική  δίωξη  σε βάρος των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ.
    
Οι 39 παραπέμφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011  να δικαστούν στο Τριμελές Ναυτοδικείο. 
 
Η  δίκη  κατά την πρώτη ημέρα διακόπηκε λόγω επεισοδίων  που διαδραματίστηκαν  μέσα στην δικαστική αίθουσα και η   δίκη συνεχίστηκε σε επόμενη μέρα. Για τα επεισόδια αυτά  κατατέθηκαν μηνύσεις από δικηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο κ. Παναγιώταρος είχε ρόλο συντονιστικό στο αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα του Ναυτοδικείου, προτρέποντας τους παραβρισκόμενους να φωνάζουν άσεμνα σχόλια και να κάνουν χειρονομίες. Οι μάρτυρες    κατονόμαζαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής  ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων αυτών.

Κατόπιν αυτών, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Παναγιώταρου, προκειμένου να δικαστεί για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Ναυτοδικείο Πειραιά καταδικάστηκαν για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), ο επικεφαλής και οι δύο προπορευόμενοι ένστολοι της ομάδας των ΟΥΚ, ενώ οι υπόλοιποι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης