Τη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου κατά της τρομοκρατίας, ζήτησε ο Αλ Σίσι

Τη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου κατά της τρομοκρατίας, ζήτησε ο Αλ Σίσι

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τάχθηκε και υπέρ της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες 

Τη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου κατά της τρομοκρατίας, ζήτησε ο Αλ Σίσι
Τον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατά την υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για το μνημειώδες έργο της Διώρυγας του Σουέζ, το οποίο, όπως είπε, φέρνει πιο κοντά την Αίγυπτο με την ΕΕ. Επίσης έκανε λόγο για την ικανοποίηση των Ελλήνων σχετικά με το κοίτασμα ΖΟΡ «που σας ανήκει».

Σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ, έκανε λόγο για υποδειγματική συνεργασία με στόχο την καλή γειτονιά. «Είναι πρότυπο γιατί σέβεται στο σύνολο του το διεθνές δίκαιο», είπε και πρόσθεσε: «πολλά μπορεί να διδαχτεί και η Τουρκία».


Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν, αλλά δεν θα υποχωρήσει σε τίποτα στα εθνικά της θέματα. Τέλος, δεσμεύτηκε πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν την παράδοση 40 αιώνων.

Από την πλευρά του, ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε πως η επίσκεψή του αντικατοπτρίζει τις καλές σχέσεις φιλίας αιώνων και υπογράμμισε πως αυτή η σχέση δεν έχει καθόλου όρια.
Επιπλέον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστηρικτική θέση της Ελλάδας στην Αίγυπτο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ε.Ε.

Σημείωσε παράλληλα πως υπάρχει η ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, ενώ αναφερόμενος στα τρομοκρατικά χτυπήματα από τους τζιχαντιστές εξέφρασε την άποψη ότι η τρομοκρατία «μας απειλεί όλους». 

Εξέφρασε δε την επιθυμία να υπάρξει συνεργασία για την τρομοκρατία, καθώς αυτή απαιτεί «απειλή για όλη την α ανθρωπότητα».

Τέλος, ανέφερε πως η επίσκεψή του έχει ως στόχο και την οικονομική συνεργασία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης