Για δες ποιοι τίναξαν τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στον αέρα

Για δες ποιοι τίναξαν τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στον αέρα

Πέτρα του σκανδάλου η Infosolutions του Θανάση Κλωνάρη και της Ελενας Τυρμάκη, δύο νέων επιχειρηματιών που προφανώς με κακούς χειρισμούς προκάλεσαν τον διασυρμό και την εσωτερική κρίση
Η τραγική ανεπάρκεια της εταιρείας που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. προκάλεσε έναν ολόκληρο κυκεώνα που σάρωσε την πολιτική ζωή της χώρας. Πέτρα του σκανδάλου ήταν η Infosolutions του Θανάση Κλωνάρη και της Ελενας Τυρμάκη, δύο νέων επιχειρηματιών που προφανώς με κακούς χειρισμούς οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στον διασυρμό και την εσωτερική κρίση

Μόνο «solutions», δηλαδή λύσεις, δεν έδωσε η εταιρεία Infosolutions στην οποία ανατέθηκε η ηλεκτρονική μηχανογραφική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θανάσης Κλωνάρης, νεαρός επιχειρηματίας, γόνος εύπορης οικογένειας των νοτίων προαστίων της Αθήνας, με προτίμηση στα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα, ως βασικός υπεύθυνος της εταιρείας, μαζί με τη συνέταιρο και πρώην σύντροφό του Ελενα Τυρμάκη, από την προηγούμενη Κυριακή, όταν και αποκαλύφθηκε στο πλήρες μέγεθός του το πρωτοφανές φιάσκο, έγιναν διάσημοι μέσα σε λίγα λεπτά ως «το δίδυμο που τίναξε στον αέρα τη Νέα Δημοκρατία».

Το πώς μια μικρή εταιρεία πληροφορικής, χωρίς καν επαρκή στελέχωση, με ελάχιστα έργα στο ενεργητικό της και άρα μικρή εμπειρία, ανέλαβε ένα τόσο σημαντικό και τέτοιου μεγέθους έργο όπως οι προεδρικές εκλογές της Ν.Δ. συνιστά ένα αίνιγμα. 

Ομως, οι πολιτικές παρενέργειες της πλήρους ανικανότητας του κ. Κλωνάρη και των συνεργατών του να επιλύσουν εγκαίρως τα τεχνικά προβλήματα και να θέσουν σε λειτουργία το όλο δίκτυο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Ν.Δ. είναι τεράστιες - και δεν αφορούν μόνο την καταρρακωμένη υπόληψη και τη φερεγγυότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα επλήγη από αυτή τη φαντασμαγορική επίδειξη ερασιτεχνισμού και αναξιοπιστίας. Το σκηνικό μάλιστα έγινε ακόμη πιο σκοτεινό και βρώμικο όταν οι υποψήφιοι πρόεδροι και κυρίως ο επικεφαλής της Πολιτικής Επιτροπής και της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έφτασαν στο σημείο να υπαινίσσονται εσκεμμένη δολιοφθορά στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Προσπαθώντας να μείνει όρθιος και να περισώσει το πολιτικό του μέλλον εν μέσω του αναβρασμού και των αλληλομαχαιρωμάτων ανάμεσα στις επιμέρους ομάδες επιρροής που ξεσπάθωσαν ύστερα από το φιάσκο στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Παπαμιμίκος επανέλαβε πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ότι «δεν βάζω το χέρι στη φωτιά για ό,τι συνέβη στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου».

Πώς την επέλεξαν
Ο κ. Παπαμιμίκος αποσύρθηκε από την προεδρία της ΚΕΦΕ και προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παρέμβει στη διαδικασία ανάθεσης του έργου σε κάποια από τις επτά εταιρείες πληροφορικής που εξεδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Την Infosolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης - Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.) επέλεξαν δύο επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας, μία τεχνική και μία υπεύθυνη για τις προμήθειες. Ετσι, πάντα κατά τον κ. Παπαμιμίκο, οι υποτιθέμενες σχέσεις του κ. Κλωνάρη με το περιβάλλον του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα μπορούσαν να έχουν διαδραματίσει απολύτως κανέναν ρόλο. Ωστόσο, το φλέγον ζήτημα, για το οποίο ο κ. Παπαμιμίκος δεν έχει να δώσει κάποια πειστική απάντηση, είναι πώς θα αποκατασταθεί η σχεδόν ανεπανόρθωτα τρωθείσα υπόληψη της παράταξής του. Ως ειρωνεία ακούγεται ύστερα απ’ όσα συνέβησαν το σύνθημα της Infosolutions στην υπό κατασκευή και επί της ουσίας ανενεργή ιστοσελίδα της «...to the rescue!». Και ενώ είναι σίγουρο ότι η Infosolutions δεν είναι σε θέση να σώσει τη Ν.Δ., είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διασφαλίσει απλώς την ύπαρξή της σε περίπτωση που το κόμμα προχωρήσει στη διεκδίκηση αποζημίωσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τον διασυρμό που υπέστη εξαιτίας του κ. Κλωνάρη και των συν αυτώ.Η εταιρεία-φάντασμα
Οπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου ο κ. Κλωνάρης και η κυρία Τυρμάκη έγιναν περιζήτητοι - αλλά και εξίσου άφαντοι. Μπορεί βέβαια ο κ. Κλωνάρης να εμφανίστηκε για λίγο προκειμένου να αναλάβει εκ μέρους της Infosolutions την ευθύνη για τη ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας και ασφαλώς να δηλώσει ότι επιστρέφει την προκαταβολή της αμοιβής που είχε ήδη εισπράξει, κατόπιν όμως εξαφανίστηκε. 

«Δεν πρόκειται να σας πει τι έγινε με τις εκλογές της Ν.Δ., ούτε σε μένα λέει», είπε στο «ΘΕΜΑ» ο πατέρας του κ. Κλωνάρη. Εξαφανισμένη όμως είναι και η κυρία Τυρμάκη, η οποία αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα σε όσους συγγενείς ή στενούς φίλους τη ρωτούν σχετικά.

Ως έδρα της εταιρείας έχει δηλωθεί η διεύθυνση Αγίου Νικολάου 48 στη Γλυφάδα, αν και σήμερα δεν υπάρχει εκεί το παραμικρό ίχνος της Infosolutions. Στη θέση της λειτουργεί ένα γραφείο για φοροτεχνικές, λογιστικές κ.λπ. υπηρεσίες, οπότε είτε η συγκεκριμένη διεύθυνση δεν ίσχυσε ποτέ, είτε το ζεύγος Κλωνάρη - Τυρμάκη αποφάσισε να εξαφανίσει κάθε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό ίχνος μετά το φιάσκο με τις εκλογές της Ν.Δ. Η κυρία Τυρμάκη, η οποία μέχρι πριν από λίγες ημέρες δήλωνε στη σελίδα της στο Facebook «μάνατζερ της Infosolutions», έσπευσε να αφαιρέσει την επαγγελματική της ιδιότητα. Οσο για τον κ. Κλωνάρη, κατέβασε κι αυτός όλους τους λογαριασμούς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό τον τομέα τουλάχιστον τα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα έδειξαν ότι μπορούν να δράσουν τάχιστα και αποτελεσματικά. Εκαναν, δηλαδή, ό,τι ακριβώς απέτυχαν να πράξουν κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη Ν.Δ., προξενώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εικόνα της παράταξης.

Ο κ. Κλωνάρης στα 41 του χρόνια κατοικεί στο πατρικό του, σε πολυτελή μονοκατοικία χτισμένη σε μια αριστοκρατική συνοικία της Βούλας, όπου το είδος των σταθμευμένων οχημάτων δείχνει και την οικονομική επιφάνεια των κατοίκων: Porsche, Mercedes, BMW. Τα σπορ αυτοκίνητα άλλωστε είναι η προτίμηση του κ. Κλωνάρη, γι’ αυτό και στο γκαράζ της οικογενειακής κατοικίας του υπάρχουν Porsche, Mini Cooper και Alfa Romeo, όλα σε άριστη κατάσταση.Ο «κύριος Infosolutions» 
Ο Θανάσης («Νάσος» για τους φίλους του) Κλωνάρης μεγάλωσε μαζί με τον αδελφό και την αδελφή του στο περιβάλλον των ανέσεων που εξασφάλιζαν με τα εισοδήματά τους ο διακεκριμένος ιατρός πατέρας του και η συμβολαιογράφος μητέρα του. Η τελευταία μάλιστα έχει αναλάβει όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις των εταιρειών που έχει κατά καιρούς ιδρύσει ο κ. Κλωνάρης. 

Ο «κύριος Infosolutions» έχει κάνει σπουδές προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ στη σχολή γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο της Ελενας Τυρμάκη. Για κάποιο διάστημα μάλιστα οι δυο τους εργάστηκαν μαζί σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής.

Το 2003, σε ηλικία 29 ετών, ο κ. Κλωνάρης αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και μαζί με δύο φίλους του ίδρυσαν μια τηλεπικοινωνιακή και εμπορική εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο Infinity ΕΠΕ. Η έδρα της ήταν μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το συμβολαιογραφικό γραφείο της μητέρας του, η οποία και ανέλαβε να συντάξει όλες τις απαραίτητες πράξεις για τη σύσταση της Infinity. Η εταιρεία έκλεισε το 2013, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Κλωνάρης είχε δηλώσει αρκετές ακόμη διευθύνσεις - αν και κανείς από τους γείτονες δεν κατάφερε να θυμηθεί ότι υπήρξε ποτέ κάποια εταιρεία Infinity. 

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Τυρμάκη το 2006 ίδρυσε την εταιρεία Infolearning Services με αντικείμενο τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων. Στο σημείο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται η εταιρεία, σήμερα υπάρχει σχολή μαγειρικής για παιδιά η οποία ειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και διατροφικής αγωγής. Η δημιουργία της Infolearning θα πρέπει να συνέπεσε με τη στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους μετά από πολλά χρόνια σοβαρής σχέσης. 

Αντίθετα, στην επαγγελματική ζωή η συμπόρευση συνεχίστηκε κανονικά, προφανώς για το καλό της επιχείρησης. Από το 2004, όπως μαρτυρά και η επωνυμία, έχουν την ομόρρυθμη εταιρεία «Αθανάσιος Κλωνάρης - Ελένη Τυρμάκη» με τον διακριτικό τίτλο Infosolutions και δραστηριότητα την τεχνική υποστήριξη και τεχνολογίες της πληροφορίας.

Πανταχού απόντες
Καθώς περνούν οι ημέρες και μετά την παταγώδη αποτυχία τους στις εκλογές της Ν.Δ. έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τη μυστηριώδη εταιρεία και τα έργα που αναλάμβαναν οι Κλωνάρης - Τυρμάκη. Παρ’ όλα αυτά, οι δυο τους ισχυρίζονταν ότι μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα, να λύσουν οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Και αν στο βιογραφικό τους εμφανίζονται συνεργασίες που τους απέφεραν από 30 μέχρι και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με την αρχική τους φιλοδοξία η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. επρόκειτο να γίνει ο κολοφώνας της σταδιοδρομίας τους, αλλά και των αμοιβών τους, εφόσον θα κέρδιζαν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και όχι την κατακραυγή, τη χλεύη ή ακόμη και μια μήνυση.

Η Infosolutions έχει να επιδείξει μια γκάμα από δουλειές που ανατέθηκαν σε αυτήν από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης από το 2004 μέχρι και επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά για την ανάπτυξη των συστημάτων πληροφορικής, ακόμη και συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πελατολόγιό της διακρίνονται επίσης από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο έως την περιβαλλοντική οργάνωση WWF. 

Επί του παρόντος, ο Θανάσης Κλωνάρης παραμένει κλεισμένος στο πατρικό του σπίτι, περιμένοντας ενδεχομένως την αγωγή που έχει ζητήσει ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος και υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το ερώτημα, όμως, είναι πού θα επιδοθεί αυτή η αγωγή, καθώς όλες οι διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί ως έδρα της Infosolutions είναι «μαϊμού». 

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Είστε παντελώς ηλιθιοι

Αν γνωρίζατε την οικογένεια δεν θα τα λέγατε αυτα! Και ειδικά τον πατέρα που εχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμο. Μην δοθεί ευκαιρία δηλαδή σε νέους ανθρώπους! Να πέσετε να τους φάτε! Τι να κάνουμε κύριοι? και οι αποτυχίες μεσα στη ζωή ειναι! Σε όλα τα επαγγέλματα! Λάθη γίνονται! Σιγά το θεμα! Εκτός αν εσείς ολοι που σχολιάζετε είστε άκρως πετυχημένοι και αλάνθαστοι. Ζωα! Μονο ο ΣΥΡΙΖΑ σας αξίζει! Να δημοσιευτεί παρακαλώ!

zulus

Μηπως το εκαναν Επιτειδες γιατι κανεις δεν ηθελε να βγει προεδρος σε αυτο το διαστημα που περναν τα προαπαιτουμενα και δεν θα ηθελε να βλαψει ο νεος προεδρος απο την αρχη την εικονατου?

Επιχειρηματιας

Ενταξει δεν ειναι αναγκη να υπερβαλουμε. Λαθη γινονται. Τωρα ας προσεχε και η ΝΔ ποια εταιρια διαλεγε. Αμα δεν δαγκωσεις λιγο δεν μπορεις να πας μπροστα στην Ελλαδα σαν επιχειρηματιας.

NaPsofiseiHKatsikaTouGeitona

Δεν εχω καμια σχεση με τους τυπους αυτους, ουτε φυσικα με τη ΝΔ, αλλα δεν καταλαβαινω πως νομιμοποιειται ο δημοσιογραφος να προβαλει φωτογραφιες και πληροφοριες απο την ιδιωτικη ζωη ανθρωπων;;; ΟΚ, πηραν μια ιδιωτικη δουλεια απετυχαν, το πληρωσαν και αυτοι και ο πελατης τους, προβλημα τους. Αυτος ο κανιβαλισμος προς τι;;; Να ικανοποιησει το κομπλεξ του καθενος που γουσταρει να βλεπει κοσμο να αποτυγχανει; Αυτες οι λογικες τραβανε την κοινωνια και την οικονομια στο βουρκο...

@

Τι λες ρε φιλαρακο ? Αυτα που λες μας εφεραν μεχρι εδω. Μια επιχειρηση φαντασμα, δυο νεοι που ποτε δεν βγηκαν να απολογηθουν, ακριβα αυτοκινητα και σπιτια και ενας Θεος ξερει πως διαολο πηραν τη δουλεια. Δεν τι γινεται σε αλλες πολιτισμενες χωρες π.χ Αμερικη, Αγγλια, Γαλλια αν κοροιδεψεις καποιον και πως σε ξευτιλιζουν και μετα γραψε.

Assembly Programmer

Νεόκοποι, επίδοξοι και ψηφιακά αναλφάβητοι Ελληναράδες ακούστε: Η επιτυχία ή αποτυχία μιας μηχανογράφησης είναι σαν την κεφαλή μιας καρφίτσας. Έχετε υπόψη σας τι και πόσα πράγματα χρειάζονται για να πατάτε το κουμπί και να μπουρδολογάτε στο facebook? Ή για να κόβεται τα τιμολογιάκια σας? Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβετε γιατί είστε απαίδευτοι, πολλές φορές αναιδείς και ημιμαθείς. Μπορεί να στήσεις το σύστημα και να το δοκιμάσεις με επιτυχία 100 φορές και την 101 να αποτύχει. Έτσι είναι Ελληναράδες μου η πληροφορική, η κατάρρευση έρχεται μαζικά -σαν ντόμινο (όχι η πίτσα) ένα πράμα. Ο συνάδελφος που "απέτυχε" για μένα βρίσκεται σε κατάσταση win-win. Γιατί το κράζεις - θαυμάζεις ισχύει σε αυτή την περίπτωση και με μεγάλο κέρδος σε διαφήμιση (και η αρνητική διαφήμιση είναι) ή γιατί έκανε την πατάτα, επίτηδες, και είχε μεγαλύτερο κέρδος. Όπως και να έχει το πρόβλημα δεν είναι το δέντρο αλλά το δάσος. Και το δάσος είναι το τσίρκο που επικρατεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια στην προμήθεια μηχανοργάνωσης στην μπανανία μας. Τρισεκατομμύρια έχουν χαθεί στις επιλογές των "σωτήρων - φωστήρων" μας. Αν κάτι σε τσίμπησε καθώς τα διάβαζες αυτά δεν είναι η συνείδησή σου, αλλά το ψίχουλο από το που έφαγες πριν τρεις μέρες που έμεινε στο πληκτρολόγιο...

ΙΤ

1. Δεν λεγεται Μηχανογραφηση αλλα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. 2. Μια απλη εκλογικη διαδικασια ηταν (ουτε προβλεψη ουτε εδρες ουτε τιποατα απο ολα αυτα) Υπαρχουν δυσκολιες στην δουλεια μας, υπαρχουν ημιμαθεις αλλα να καθε επιτυχημενη εφαρμογη να αποτελει το 13ο θαυμα της ανθρωποτητας απεχει πολυ μα παρα πολυ απο την πραγματικοτητα

WEB DEVELOPER

Kαλα ακομα σε Asσembly γραφεις; μηπως λεω μηπως εισαι εχεις μεινει στα '80s ταιριαζει με το Μηχανοργανωση που γραφεις

Πρωην τεχνικος η/υ

πόσο δίκιο έχεις....

Συναδελφος

Εχεις δικιο, αλλα θεωρω όπως εχω γραψει και σε άλλο ποστ, ότι οι ανθρωποι αυτοι θα πρεπει να βγουν και να εξηγησουν πιο ηταν το τεχνικο πρόβλημα που αντιμετωπισαν. Μια εξηγηση, μπορει να σωσει και την καριερα τους, αλλα και να διαλυθουν οι υποψίες που δικαιως υπαρχουν, καθως δεν πρόκειται και για κανενα rocket science λογισμικο.

Φιλυποπτος

Γνωστοι του Σαμαρα δεν υπαρχει καμμια αμφισβητηση επελεγησαν αππ το διορισμενο Παπαμιμικο (επιλογη Σαμαρα). Αν ειχαν γινει οι εκλογες αν υπηρχε αρχηγος στην Ν.Δ. θα τολμουσαν συνεργατες του Αντουαν να λενε για κατι το νεο (νεα αποστασια απο την ΝΔ;) o Bοριδης θα μιλαγε για κυβερνηση εθνικης ενοτητος υπο τον Σαμαρα; Μηπως επελεγησαν επεμειναν (εστω και αν απετυχαν σε ολα τα tests ) σκοπιμα; As το ψαξουν λιγο παραπανω οι συντακτες του πρωτου θεματος

Αθηναιος

Ενα μπραβο στον δημοσιογραφο του ΠΘ.

Γνωρίζω πολλά στελέχη της ΝΔ σαν κι αυτόν

Χαβαλετζής ΝΔούλος όπως το 90% όλων αυτών που θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και την έριξαν στα βράχια βυθίζοντάς την στον πάτο της θάλασσας!

Νικος Παπαδοπουλος

Από το 1995 που ήταν και καλά φοβερός προγραμματιστής σε CompuLink/Compupress τον χρησιμοποιούσαν σε Ευρωπαϊκά έργα για να κλέβουν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να βάζανε και τίποτα πίσω στις εταιρείες τους καλά θα ήταν... Όλα στις τσέπες τους πήγαιναν. Εμπορικός Διευθυντής της Compupress (νομίζω ακόμη και σήμερα) είναι ο κ.Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην Γεν. Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και επί Σαμαρά για ένα διάστημα. Επίσης και άλλα σημαίνωντα στέλεχη της ΝΔ τα οποία αργότερα γίναν και υπουργοί (κυρίως Καραμανλικοί) πέρασαν από CompuLink/Compupress με κυρίως σκοπό την υφαρπαγή δημοσίου χρήματος με τη πρόφαση της χρησιμοποίησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρίνήσεις για όποιον ενδιαφέρεται.

Κατι δεν καταλαβαίνω...

Πώς γίνεται το 2013 να έχει κλείσει η εταιρεία και το 2014 να αναλαμβάνει 5 αναθέσεις έργων επί Σαμαρά ???????

Μπανανιστάν

Κάνεις κάτι ερωτήσεις βρε αδερφέ............

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης