Δεν παραιτείται ο Τζιτζικώστας: Ο περιφερειάρχης εκλέγεται, οι άλλοι είναι διορισμένοι

Δεν παραιτείται ο Τζιτζικώστας: Ο περιφερειάρχης εκλέγεται, οι άλλοι είναι διορισμένοι

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ πρόσωπα που είναι κοντά στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα δήλωσαν ότι "η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Τζιτζικώστας είναι εκλεγμένος.

Δεν παραιτείται ο Τζιτζικώστας: Ο περιφερειάρχης εκλέγεται, οι άλλοι είναι διορισμένοι
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας λένε συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Μεϊμαράκη το χαρακτηρίζουν εντελώς προσχηματικό εξηγώντας ότι η περιφέρεια δεν έχει καμία σχέδη με τις εσωκομματικές εκλογές και το φιάσκο που έγινε.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του μεταβατικού προέδρου ότι προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι σύρθηκε στην απόφασή του αυτή μετά τις ευθύνες που τους καταλογίζει και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν ζήτησε ποτέ την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδους αλλά μετά το φιάσκο της Κυριακής γιατί, όπως προσθέτουν, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είχε πολιτικές ευθύνες.

Οι συνομιλητές του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίζουν, επίσης, ότι τις θέσεις των κ.κ. Μεϊμαράκη, Γεωργιάδη και Μητσοτάκη είναι κομματικές - προσθέτοντας με έμφαση ότι είναι διορισμένες - και άρα σωστά παραιτούνται ενώ για το δικό του αξίωμα κατέληγαν ότι προήλθε μετά από εκλογές. 

Νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωτερικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Μιλώντας, στον Ant1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξε σκοπιμότητα μη πραγματοποίησης της διαδικασίας, ενώ έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος γι' αυτό.

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος - Να παραιτηθούν και οι άλλοι


Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού το πρωί της Δευτέρας,
ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστά ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στις καρέκλες και γι' αυτό, όπως είπε, θα ζητήσει  να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα», σημείωσε και πρότεινε για τη θέση του μεταβατικού προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. 

 «Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;.Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης  χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του, έπειτα από την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης