Χωρίς αιτιολόγηση η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Χωρίς αιτιολόγηση η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα

Την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία προανήγγειλε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» η κυρία Αναγνωστοπούλου εξέφρασε την άποψή της ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.

«Δεν μπορεί να πρέπει να υπογράφει κάτι σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα τον Θρησκευτικών περιλαμβάνεται στις «κόκκινες» γραμμές τις οποίες η Εκκλησία έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια, αν και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», κύκλοι της Αρχιεπισκοπής τονίζουν πως η Εκκλησία περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας καθώς και την «εθιμοτυπική επίσκεψη του υπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» για να τοποθετηθεί επίσημα.

Στις δηλώσεις που έκανε, πάντως, η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται την Εκκλησία, αλλά -όπως σημείωσε- υπάρχει κι ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκεία.

«Το να σέβεται κανείς την Εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με τον δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος», είπε και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε τη θρησκεία, την Εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».

Ο Α. Λοβέρδος
Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παιδείας  Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις της Αν. Υπουργού. Η  εγκύκλιος που εξέδωσα τη περίοδο που ήμουν Υπουργός παιδείας προέκυψε  από την στάθμιση δικαιωμάτων και αγαθών. Η προκείμενη υπόθεση έχει να κάνει με ένα θεσμικό πλαίσιο που είναι προϊόν σταθμίσεως. Θέλω να σας θυμίσω ότι ήμουν ο Υπουργός που έφερε στην Βουλή και ψηφίστηκε ο νόμος για την ισότητα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας. Η ενέργεια αυτή επαινέθηκε από τον ΟΗΕ, από το διεθνές συμβούλιο εκκλησιών και από ολόκληρο τον πλανήτη. Συνεπώς στα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας, στην ελευθερία της άσκησης της θρησκευτικής λατρείας και στην προστασία  της βούλησης ενός πολίτη να μην πιστεύει πουθενά, 
είναι προστατευμένα και όποιος θέλει σε εμάς να κάνει υποδείξεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός».


ΣΧΟΛΙΑ (689)

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ

Καλά όποιο παιδί θέλει να μην κάνει θρησκευτικά ας παίρνει απαλλαγή με υπεύθυνη δήλωση του γονέα του. Από εκεί και πάερα και επειδή και εγώ ειχα την εμπειρία των βιβλίων των θρησκευτικών σσε Γυμνάσιο Λύκειο σας λέω πως είναι επιεικώς απαράδεκτα και κακογραμμένα!!! Οι φιλοσοφίες που αναπτύσσουν και ο τρόπος που είναι γραμμένα απυθύνεται όχι σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου αλλά σε (τουλάχιστον) φοιτητές Θεολογικής σχολής!!! Τα βιβλία και οι διδαχές θα πρέπει να απλοποιηθούν ώστε να είναι εύκολα κατανοητά από τους μαθητές!!!

kar

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

allahuakbar

Με όλο το σεβασμό, αλλά πιο παιδιάστικη λογική νομίζω δύσκολα βρίσκεις. Αυτά τα μαθήματα, σε αντίθεση με τα θρησκευτικά (τα οποία στην τωρινή μορφή τους είναι σχεδόν 100% άχρηστα σαν μάθημα στο σχολείο, ειδικά στο Γυμνάσιο/Λύκειο) είναι μαθήματα που έχουν αδιαμφισβήτητη πρακτική σημασία. Χωρίς μαθηματικά δε μπαίνεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, και δυσκολεύεσαι στην καθημερινότητά σου. Τα νεοελληνικά δε, είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους, που μιλιέται από τα 11 εκατομμύρια άτομα που κατοικούν εδώ. Αν δε τη μάθεις δε θα μπορείς να συνεννοηθείς. Αλήθεια χρειάστηκε να στα εξηγήσω αυτά; Συγκρίνονται τα "θρησκευτικά" του ελληνικού σχολείου με τη γλώσσα και τα μαθηματικά; Λες και ο κόσμος πήγε μπροστά όχι με τη συνεννόηση της ομιλίας και του γραπτού λόγου, ή μέσω των μαθηματικών και της έκφρασης της φύσης μέσω αυτών, αλλά μέσα από την αγάπη του Θεού (του κάθε Θεού).

Ξενοφών

Η μαφία των ρασοφόρων σε κόκκινο συναγερμό!!

Φασίστες στα λαγούμια σας

Η Ελλαδα ψήφισε για τριτη φορα αριστερα και ολα τα απολιθωμένα γερόντια που βλέπουν Λιακό να μπουν στις τρύπες τους. Ιστορία, Θρησκευτικά, Αρχαία ειναι πεθαμένα μαθήματα και πεταμένα λεφτα. Καλυτερα να διδάσκουμε Θεοδωρακη, Ξυλούρη, Λοιζο

Ε.Ε.Π

Η Σωστή Ελληνική γλώσσα ,η Αρχαία Ελληνική καθώς και η απλή καθαρεύουσα έχει διατηρηθεί αυτούσια στην Καινή Διαθήκη με την υπέροχη μετάφραση του Βάμβα, καθώς και στην μετάφραση των Ο . Η Αγία γραφή αποπνευματοποιείται και καταντά απλοικό παραμυθάκι άν απλά "πειράξεις" τη γλώσσα που είναι γραμμένη και την μεταφράσεις απο την απλή καθαρεύουσα στη καθομιλουμένη δημοτική! Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν αρχικά με τα "θρησκευτικά" είναι τελικά να διαφθείρουν την Ελληνική γλώσσα με δικές τους απλοικές ,"σύγχρονες", "εγκεκριμένες" , " μεταφράσεις" , με σκοπό να απομυθοποιήσουν το ευαγγέλιο του Χριστού στα μάτια των σύγχρονων παιδιών! Οσο καλύτερα γνωρίζει κανείς τη γλώσσα του τόσο λιγότερο κινδυνεύει από ξένες επιρροές, και από όποια έννοια εμβόλιμης υστερόβουλης γλωσσικής εξασθένησης ή νοηματικής ατονίας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει πρώτα-πρώτα να αρχίσουμε από τα παιδιά που πρέπει να τα κάνουμε να αγαπήσουν τη γλώσσα του Ευαγγελίου. Να διδάξουμε πιο σωστά και πιο αποτελεσματικά, δηλ. επικοινωνιακά, τη γλώσσα στο σχολείο, τη γραπτή αλλά και την προφορική. Να διδάξουμε παράλληλα και τη διαχρονική διάσταση της Ελληνικής, τα "παλαιότερα αρχαία Ελληνικά" μας, και να δώσουμε έμφαση κατά τη διδασκαλία στην ετυμολογική πλευρά του λεξιλογίου (βασικές ρίζες-σημασίες, οικογένειες λέξεων) και στην επαφή των παιδιών με τα Βιβλικά κείμενα που τα διατήρησαν ατόφια. Ισχύουν τα περί αγλωσσίας των νέων και ο αριθμός των λέξεων που χρησιμοποιούν οι νέοι από 100 το πολύ 1.000 λέξεις; Θα περιθωριοποιηθεί από τις γλώσσες της Κοινότητας; Κατ' αρχάς καμία ζωντανή γλώσσα βεβαίως και η Ελληνική δεν χάνεται όσο υπάρχουν άνθρωποι που την γράφουν και την ομιλούν σωστά. Εκείνο που πρέπει να μας ανησυχεί και να μας κρατάει σε συνεχή εγρήγορση και μέριμνα για τη μοναδική γλώσσα μας ,είναι η ποιότητα των Ελληνικών που χρησιμοποιούμε. Η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας αλλά ανθρώπινη αξία που συνδέεται άμεσα με μια βαθύτερη έννοια εντιμότητας στην επικοινωνία, δηλ. με το πόσο ουσιαστικά, πόσο ειλικρινά, πόσο αποκαλυπτικά θέλουμε να συναντήσουμε ο ένας τον άλλο όταν επικοινωνούμε είτε ως δημιουργοί λόγου (ομιλητές) είτε ως αποδέκτες λόγου (ακροατές/αναγνώστες).Η σύγχρονη Ελληνική έχει μια ευρύτερα αναγνωρισμένη συνέχεια και συνοχή, μια στενή λεξιλογική και δομική σχέση με τις παλιότερες ιστορικές μορφές της, δηλ την αρχαία Ελληνική, παραμένει ζωντανή και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ώς κόρη οφθαλμού, όπως πράξαμε σαν λαός 40 αιώνες μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Ειναι ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ σας ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ. O Θεός είναι ΑΓΑΠΗ. "Οποιος ΘΕΛΕΙ ας έρθει προς εμενα" λέει δεν λέει "ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ". Οποιoς θέλει πάει και ακούει ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Τα άλλα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Το ζήτημα της ΠΙΣΤΗΣ ή ΟΧΙ του καθενός δεν θα μας το λύσουν ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ και με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ οι ΠΑΠΑΔΕΣ και τα τσιράκια τους που σκοπο έχουν την ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ. Λαϊκο Κρατος Τωερα. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Μπραβο ρε ΣΙΑ ΕΤΣΙ. Την άλλη φορά δόσε ΠΙΟ ΑΝΑΜΑΛΛΙΑΣΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΘΕΟΚΡΑΤΕΣ. Βάφτα ΜΩΒ. Τρέλανέ τους. ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΙΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΥΣΕΒΙΣΤΕΣ. Διαβάστε ΓΙΑΝΝΑΡΑ και να ξεστραβωθείτε ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΥΣΕΒΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ. Στις ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ γίνεται η ΣΧΕΣΗ με ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ και όχι στις ΤΑΞΕΙΣ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟ και ψευτοδιδασκαλίες ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ.

13.32@

ταλιμπαν εισαι και φαινεσαι ρε - οσο για τον γιανναρα ειναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.(νικολαιτης)

εεε ψιιιιιιιιιιιτ ΞΕΜΑΛΛΙΑΣΜΕΝΗ .....

Ο Αρχιεπισκοπος ειπε οτι εισαι μια τυχαια - μια καποια !!! αχαχχαχαχαχαχααχα! πεστου οτι εισαι αναπληρωτρια υπουργος και πληρωνεσαι να κανεις ανακοινωσουλες του υπουργειου! για πες.! απαντησε στον μακαριωτατο καλεεεεεεεεεεεεεεεεεε.! πες οτι το υπουργειον σε εβαλε να τα πεις.- αν παλι τα λες απο μονη σου....ε τοτε........εχεις προβλημα. (ΝΑ ΜΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ βρε Σια!- περιοδο κρισης διανυει η οικονομια.)

ΜΑΘΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε σωστά ελληνικά. Έλληνες είμαστε, έχουμε μια από τις πιο όμορφες γλώσσες στον κόσμο, δεν υπάρχει γλώσσα στην Ευρώπη που να μην έχει δανειστεί από τα ελληνικά χιλιάδες λέξεις, εμείς δώσαμε τα φώτα μας σ όλο τον κόσμο κι εμείς δεν μπορούμε πολλές φορές να μιλήσουμε σωστά ελληνικά. Αίσχος, ντροπή και όνειδος! Ακούω πολλούς που λένε ...αυτός είναι ανημέρωτος..., εννοώντας προφανώς ότι αυτός ...δεν έχει ενημερωθεί, δεν έχει ειδοποιηθεί, είναι ανενημέρωτος! Και όχι ανημέρωτος, που μπορεί να σημαίνει αυτός δεν έχει ημερωθεί, δεν έχει ημερέψει, είναι ακόμα άγριος! Αυτό το ρημάδι το α- που μπαίνει μπροστά από τη λέξη για να δηλώσει το αντίθετο, λέγεται α- στερητικό. Λέμε: γνωστός, ά-γνωστος. Και αν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν το α- γίνεται αν- Άξιος, αν-άξιος! Έτσι, λοιπόν, είναι ενημερωμένος (αυτός που έχει ενημερωθεί) και αν-ενημέρωτος (αυτός που δεν έχει ενημερωθεί) και όχι, ποτέ, ανημέρωτος! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? ------------------------------ κανονικα θα έπρεπε να ενημερώνετε τα παιδια στο σχολειο για τον μεγαλο και υπουλο κινδυνο αιρέσεων-οπως κανει η γαλλικη βουλη στη Γαλλια.- διοτι υπάρχουν και διάφορες σέκτες οι οποίες κανουν ανθρωποθυσίες και δολοφονουνε κοσμο.- (και αυτο το εχουμε δει να συμβαινει δυστυχως και στην Ελλάδα με σατανιστές αλλά και με άλλες αιρεσεις που βομβαρδιζουν τον κοσμο με φυλάδια και πλυση εγκεφαλου...- οπως η σαηεντολογία)...προ ολιγου μου χτυπησαν την πορτα 2 αγνωστα ατομα και ηθελαν να μπουνε μεσα για να μου δωσουν φυλάδια απο καποια αιρεση.- (που εδρευει στο μπρουκλιν και τα τυπωνει,εκει σε ολες τις γλωσσες του κοσμου). ΔΕΝ ανοιξα την πορτα και καλεσα και την αστυνομια.- Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ απο αμαθεια και αγνοια.

ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ

Τα δύο άτομα δεν ήρθαν για φυλλάδια αλλά για να σε ... μαζέψουν!Προφάνως ήταν ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ γιατί χρειάζονται περισσότεροι!

προς διαχειριστρια

εσυ που βριζεις τους αναγνωστες και τους αποκαλεις ηλιθιους Ελληνες και κομπλεξικους μουρλους κακομοιρηδες - εχεις πολλα νευρα και κανεις κακο στο προφιλ της εφημεριδος αλλά και στα κερδη της- διοτι οι αναγνωστες σας φευγουν και πανε σε άλλα σαητς. ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙς ΑΝΕΡΓΗ ΞΑΦΝΙΚΑ.................ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ και να κοβεις σχολια απο κακία σε κανουν ακομα πιο νοσηρη απ οτι εισαι.

ενημερωσου πριν ειναι αργα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΣΤΑ.- Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε σωστά ελληνικά. Έλληνες είμαστε, έχουμε μια από τις πιο όμορφες γλώσσες στον κόσμο, δεν υπάρχει γλώσσα στην Ευρώπη που να μην έχει δανειστεί από τα ελληνικά χιλιάδες λέξεις, εμείς δώσαμε τα φώτα μας σ όλο τον κόσμο κι εμείς δεν μπορούμε πολλές φορές να μιλήσουμε σωστά ελληνικά. Αίσχος, ντροπή και όνειδος! Ακούω πολλούς που λένε ...αυτός είναι ανημέρωτος..., εννοώντας προφανώς ότι αυτός ...δεν έχει ενημερωθεί, δεν έχει ειδοποιηθεί, είναι ανενημέρωτος! Και όχι ανημέρωτος, που μπορεί να σημαίνει αυτός δεν έχει ημερωθεί, δεν έχει ημερέψει, είναι ακόμα άγριος! Αυτό το ρημάδι το α- που μπαίνει μπροστά από τη λέξη για να δηλώσει το αντίθετο, λέγεται α- στερητικό. Λέμε: γνωστός, ά-γνωστος. Και αν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν το α- γίνεται αν- Άξιος, αν-άξιος! Έτσι, λοιπόν, είναι ενημερωμένος (αυτός που έχει ενημερωθεί) και αν-ενημέρωτος (αυτός που δεν έχει ενημερωθεί) και όχι, ποτέ, ανημέρωτος! --------------------------------------------ΠΕΡΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ λοιπον.-------------- κανονικα θα έπρεπε να ενημερώνετε τα παιδια στο σχολειο για τον μεγαλο και υπουλο κινδυνο αιρέσεων-οπως κανει η γαλλικη βουλη στη Γαλλια.- διοτι υπάρχουν και διάφορες σέκτες οι οποίες κανουν ανθρωποθυσίες και δολοφονουνε κοσμο.- (και αυτο το εχουμε δει να συμβαινει δυστυχως και στην Ελλάδα με σατανιστές αλλά και με άλλες αιρεσεις που βομβαρδιζουν τον κοσμο με φυλάδια και πλυση εγκεφαλου...- οπως η σαηεντολογία)...προ ολιγου μου χτυπησαν την πορτα 2 αγνωστα ατομα και ηθελαν να μπουνε μεσα για να μου δωσουν φυλάδια απο καποια αιρεση.- (που εδρευει στο μπρουκλιν και τα τυπωνει,εκει σε ολες τις γλωσσες του κοσμου). ΔΕΝ ανοιξα την πορτα και καλεσα και την αστυνομια.- Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ απο αμαθεια και αγνοια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_macron2

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν - Οι επισημάνσεις των κυβερνητικών πηγών για το επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων και την εικόνα που έχει σχηματίσει, πλέον, η χώρα στο εξωτερικό

17
erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

18