Το κόμμα της δραχμής εξήγγειλε ο Στρατούλης

Το κόμμα της δραχμής εξήγγειλε ο Στρατούλης

«Καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ» - Το τρίτο Μνημόνιο «θα είναι πολιτική ταφόπετρα όχι μόνο για την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, αλλά κυρίως για το λαό, την πατρίδα και την ίδια τη δημοκρατία»


Σε τροχιά ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει και στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συντρόφους του, φαίνεται πώς κινείται η Αριστερή Πλατφόρμα.

Την αρχή έκανε ήδη ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος, με αρχηγική εμφάνιση, χθες, στη Θεσσαλονίκη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο ίδιος και όσοι βουλευτές αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα ψηφίσουν ένα νέο, τρίτο Μνημόνιο.

Την «σκυτάλη» πήρε σήμερα ο τέως αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση στο Βόλο, με αφορμή τα πέμπτα «γενέθλια» της ιστοσελίδας iskra.gr.

Ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος-πολιτικού φορέα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, με δημοκρατία, με ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό».

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να μην φέρει στη Βουλή, προς ψήφιση, το τρίτο Μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι πολιτική ταφόπετρα όχι μόνο για την ίδια, το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, αλλά κυρίως για το λαό, την πατρίδα και την ίδια τη δημοκρατία».

Εξηγώντας την στάση πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ψήφισαν τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι αυτό συνέβη, «γιατί το περιεχόμενο του προετοιμαζόμενου 3ου Μνημονίου είναι νεοφιλελεύθερο με αντικοινωνικά μέτρα ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα τρία επόμενα χρόνια και η εποπτεία της τερατόικας των δανειστών θα είναι εξουθενωτική και ταπεινωτική για το λαό και την πατρίδα».

Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι έγιναν «σημαντικά πολιτικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup  στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων οκτώ δισ. στους  δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας, με αποτέλεσμα ν' αδειάσουν γρήγορα τα δημόσια ταμεία και να μπορούν πιο εύκολα να μας εκβιάζουν».

«Η κυβέρνηση» συνέχισε, «φυσικά και αντιστάθηκε και έδωσε μάχη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Το βασικό, όμως, λάθος της, και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα, ήταν ότι δεν είχε αποδεχτεί και δεν φρόντισε έγκαιρα να έχει έτοιμη και επεξεργασμένη, και να έχει ετοιμάσει  και το λαό να την αποδεχτεί, μια εναλλακτική λύση, η οποία, όταν φτάσαμε στους αμείλικτους εκβιασμούς των δανειστών και στο πραξικόπημα που έκαναν σε βάρος της, θα της έδινε δυνατότητα διαφυγής».
 
«Και όταν αυτό οι δανειστές το κατάλαβαν, αποθρασύνθηκαν, οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική ασφυξία και την τελευταία στιγμή βασάνιζαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό όχι για το αν θα έχει ή όχι η χώρα μας μνημόνια, αλλά για το πόσα περισσότερα ή λιγότερα μέτρα θα της επιβάλουν. Και το είδαν ως ευκαιρία για να τελειώσουν μια και καλή με το παράδειγμα της ανάδειξης αριστερής - αντιμνημονιακής κυβέρνησης, που αμφισβητεί την αιώνια λιτότητα που έχει επιβάλλει στους λαούς η γερμανική ευρωζώνη» προσέθεσε.

«Μετά τα όσα έγιναν, θεωρώ ότι η πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, χωρίς να αμφισβητεί την ευρωζώνη και το ευρώ, έφτασε στα όριά της και ηττήθηκε κατά κράτος. Αποδείχθηκε ότι ευρωζώνη και μνημόνια για την Ελλάδα και τις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού νότου πάνε μαζί ως πακέτο» εκτίμησε ακόμη.

Μιλώντας περί εναλλακτικών λύσεων, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές και ανέφερε ότι «η εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα δεν είναι τεχνικό ερευνητικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό και δυστυχώς δεν υπήρξε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να την αποδεχθεί».

«Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η εμμονή της κυβέρνησης στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη» επέμεινε.

Ακολούθησε περιέγραψε ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το εναλλακτικό σχέδιο: «Ένα εναλλακτικό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη μη ιδιωτικοποίηση αλλά θωράκιση και αξιοποίηση ως μοχλού ανάπτυξης των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών της χώρας, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις πολυμερείς διεθνείς σχέσεις, οικονομικές συμφωνίες εντός και εκτός ΕΕ, την χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».
 
«Με την προώθηση αυτής της εναλλακτικής πολιτικής λύσης φυσικά και θα υπάρξουν για ένα ολιγόμηνο διάστημα δυσκολίες, αλλά υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι μετά θα μπορεί να υπάρξουν ενίσχυση των εξαγωγών, μείωση εισαγωγών, αύξηση της παραγωγής του πρωτογενή τομέα, εκτίναξη του τουρισμού, καθώς και εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας στην οικονομία, για να γίνουν μεγάλες δημόσιες, κοινωνικές και ιδιωτικές επενδύσεις, που θα προωθούν την ανάπτυξη με αύξηση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης» συμπλήρωσε.
         
«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζω την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και όχι για να ψηφίζει και να εφαρμόζει νέα μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους» εξήγησε ακόμη, αναφορικά με την στάση του ιδίου και των διαφωνούντων συναδέλφων του στη Βουλή.

Και κατέληξε, με αναφορές στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου: «Και μπορεί να φαίνεται ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ, αλλά ο ίδιος ο λαός δεν έκανε το ίδιο, κρατάει το ΟΧΙ του ζωντανό και δεν μπορεί κανείς να το σβήσει από τη μνήμη του, ως μία πράξη υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς του, της δημοκρατίας και της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας».

»Μένοντας πιστοί σ’ αυτό το ΟΧΙ του λαού, και κυρίως της νεολαίας, που για πρώτη φορά μπήκε τόσο δυναμικά, μαζικά και αγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συμμετέχουμε σε όποιας μορφής κοινωνικό αγώνα, ώστε η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια, να καταργήσει τα παλιά, να μην υπογράψει το νέο και ν’ ακολουθήσει νέους ελπιδοφόρους και εναλλακτικούς δρόμους».

»Καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, με δημοκρατία, με ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό».

ΣΧΟΛΙΑ (116)

Σπύρος

Αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την λέξη "δραχμή".

Για μια χουφτα δραχμες.

Θα πατωσεις μεγαλε θα φας τρελο μαυρισμα αμα κατεβεις στις εκλογες,θα γελανε και οι γατες με τα χαλια σου.Δεν υπαρχουν πλεον αφελεις να πιστευουν στο Σταλινικο θαυμα δια μεσου της δραχμης.Αυτα τελειωσανε σε ολο τον κοσμο.Αλλα γουσταρω να φας τα μουτρα σου και να μεινεις εκτος βουλης να χυνεις μαυρο δακρυ.

Ευρώπη

Λυπήθηκα ειλικρινά κύριε Στρατούλη που δεν ειςαι πλέον ,υπουργός της κωμωδίας ΣΥΡΙΖΑ Έπαιζες πολύ καλά στον θίασο και μέρα παρά μέρα αλλά κα η κάθε μερα έλεγες και καμία μακακια και γελάγαμε με τον "λεβέντη "και μακακα Υπουργό για μπίρες !!τωρα σου πήραν την θέση άλλοι μακακες αλλά πάντα ήσουν ο πιο μακακας απο όλους ! Ειλικρινά μας λείπεις πολύ

ip

Και εγένοντο ΣΥ.ΡΙΖ.Α dr και ΣΥ.ΡΙΖ.Α eu...

το νου σας ρεμαλια

Ετσι ειναι ολα τα κουμουνια,δεν μας λεει η ασχημοφατσα τις συνεπειες να μαθουμε αν παμε στη δραχμη με επιχειρηματα ομως και οχι με μπουρδολογιες αοριστες.Να μας πει οτι δεν θα μπορει ο κοσμος να βρει φαρμακα,καυσιμα και πρωτες υλες για να μη πω οτι τα παντα οτι ειναι εισαγωμενο θα ειναι και απαγορευτικο.Για τον εαυτο του ενδιαφερετε για κανενα αλλον.Ειναι ψευτης.

κοσμοκαλόγερος

.κ.Στρατούλη έχω κάποιες δραχμές κρατημένες αυτές θα έχουν μεγαλύτερη αξία από τις καινούριες όπως π.χ.οι παλαιας κοπης χρυσες λίρες αγγλίας. Αν μου το υποσχεθείτε αυτό, γιατί δηλαδή οι άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν ή θα σκίσουμε τα μνημόνια κ.λ .π. θα προσχωρίσω άμεσα με όλα τα ζωντανά μου

akis

ΤΙ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΤΙ ΔΡΑΧΜΟΥΛΗΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!!!

αντρεας-δυας

Το κόμμα της δραχμής εξήγγειλε ο Στρατούλης. Να και ένα σοβαρό όνομα για πολιτικό κόμμα. 2015 ΕΤΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ILI

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ; ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ TA ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ 2000000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΕΛΕΟΣ!!!

ΕΡΜΗΣ

""To πρόγραμμα είναι... ίδιο με ευρώ ...ίδιο με δραχμή !!!!"" Τι λε ρε παιντί ? Που σε μάθαν να μετράς εσένα ? 1 ευρω=1500 δραχμες για αρχή και με τις υποτιμήσεις αναλόγως ελλειμάτων 3000 δραχμές =1 ευρω σε λιγότερο απο 1 χρόνο ! Θα φας 5 φορές σκληρότερο μνημόνιο επι δραχμής και 70% μείωση του εισοδήματος απο δώ που είσαι θα εφαρμόσεις 10 φορές πιο σκληρά φορολογικά και νεοφιλελέυθερα μέτρα θες δεν θες γιατί αλλιώς δεν θα σε δανείζει κανείς ( ΕCB-ELA -ESM κτλ τέλος )

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikopedo-1

Θα επισκεφθεί την τοποθεσία όπου, μέχρι πριν έναν μήνα, βρίσκονταν 20.000 τόνοι καμένα υλικά – Η καύσιμη ύλη άρχισε να απομακρύνεται με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και η μεταφορά έγινε δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με εταιρείες

mitsot34

Στο τρίπτυχο  επενδύσεις-ασφάλεια-σταθερότητα επενδύει στον πρώτο κύκλο των ευρωπαϊκών του επαφών ο πρωθυπουργός - Πρώτος στόχος να επανασυστήσει την Ελλάδα  ως χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις - «Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε 

1
erdogan220

«Αν κάποιοι δεν έχουν παραδειγματιστεί από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις αναγκαίες απαντήσεις», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ

10
mitsomacron-0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είμαστε μια χώρα με αυτοπεποίθηση που μετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις - «Υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο».

6
olomeleia_11

Το νομοσχέδιο επανακαθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων – Δείτε τι άλλο προβλέπει

mitsotakis_mati_1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο οικόπεδο που βρίσκονταν 20.000 τόνοι καμένα υλικά  – Η καύσιμη ύλη άρχισε να απομακρύνεται με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και η μεταφορά έγινε δωρεάν, κατόπιν συνεννόησης με τρεις εταιρείες

mitso_france24

Τις πληροφορίες που ήθελαν το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya να κατευθύνεται προς την Καλαμάτα, διέψευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας την Πέμπτη στη γαλλική τηλέοραση - Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στο France 24

7