Telegraph: Ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών ενδέχεται να ζητήσει η Κυβέρνηση

Telegraph: Ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών ενδέχεται να ζητήσει η Κυβέρνηση

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν στην Telegraph ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ προκειμένου να εμποδίσει τους δανειστές να ενεργήσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα

Την πιθανότητα να προσφύγει η Κυβέρνηση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σενάριο το οποίο προβλέπει την υποβολή τελεσίγραφου προς την Ελλάδα με υποχρεωτική επιβολή capital controls ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο.

Εν όψει αυτών των καινούργιων εξελίξεων, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν στην Telegraph ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει επιβολή ασφαλιστικών μέτρων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εμποδίσει τους δανειστές και τους Θεσμούς της ΕΕ να ενεργήσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα. «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν πρωτάκουστο και θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την κατάσταση», σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ambrose Evans-Pritchard.

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Νομοδιδάσκαλος

Τσίπρα αγόρι μου ούτε στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας δεν θα περάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα! Παράτα το να πάμε παρακάτω..

@Συριζαιος16.28

είναι πονηροί θα μας παιρνουν από Πακιστανικό κινητο

Συριζαιος Οικονομολογος, θεωρείας Τηλεπαιγνίων

Ασφαλιστικά μετρα στους δανειστές και όταν μας περνουν τηλεφωνο για το ποτε θα πληρωθούν δεν θα απαντάμε αν βλέπουμε αριθμό εξωτερικου στο τηλεφωνο.

3 πουλάκια

Ας σεβαστεί κάποιος τον κόπο μου γιατί σε άλλα site μου το κόβουν. Ένας να μου απαντήσει σε μερικά ερωτήματα. Πρώτα από όλα δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σκεπτόμενος Έλληνας. Ποιος οικοδόμησε το πελατειακό κράτος με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων και την συλλογή ψήφων? Δεν έχει όνομα? Για εμένα λέγεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν από το 1974. Κάποιοι ανακάλυψαν ότι δεν φταίνε οι κυβερνήσεις αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όταν τους ψηφίζατε ήταν καλά(το 90% του λαού). Ας συμφωνήσω και πάμε παρακάτω. Όσοι κόβονται για τον ιδιωτικό τομέα(στον οποίο εργάζομαι εδώ και 37 χρόνια) ας μου εξηγήσουν. Ποιος κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις? Ποιος κατάργησε τις τριετίες? Ποιος έκοψε τα επιδόματα? Ποιος μείωσε τον βασικό μισθό? Ποιος ψήφισε αυξήσεις όταν η ανεργία φτάσει στο 10% ? (δηλαδή το 2099). Πάμε στο σήμερα. Ποια είναι η πρόταση της δεξιάς? Καμία!!!Παραμονή στο ευρώ και οι Έλληνες να πάνε να .......Βρίσιμο και μόνο βρίσιμο. Της αξίζουν τέτοια ποσοστά της ΝΔ. Και πολύ της είναι. Πλέον η λύση είναι (μια και ανάπτυξη που θα φέρει έσοδα δεν πρόκειται να υπάρξει) είτε η αύξηση των φόρων είτε η μείωση των δαπανών(περικοπή συντάξεων) το οποίο ζητούν οι δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τη βγαίνει από δεξιά στη δεξιά που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!!! Η άποψή μου? Ρήξη εδώ και τώρα. Σε 5 χρόνια η Ελλαδάρα μας θα έχει ανακάμψει αντί σε 50 με τους δανειστές. Αν κάποιος έχει πολιτικά επιχειρήματα με χαρά να τον ακούσω. Οι υβριστές ας κουνήσουν την ουρά τους σαν γνήσιοι γερμανικοί ποιμενικοί.

Λούλης

Αυτό λέμε, η αριστερά κυβερνούσε τόσα χρόνια. Απλά ο κόσμος δεν το πήρε χαμπάρι διότι όλοι οι κουτόφραγκοι μας δάνειζαν συνέχεια, γι αυτό και είχαμε ανάπτυξη και αυξήσεις στους μισθούς. Όλα αυτά φυσικά με τα λεφτά των ξένων. Άρα, με τα δανεικά (και αγύριστα) έγινε ότι έγινε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, και όχι εξαιτίας κάποιων πολιτικών. Το 1990 ή το 2000 ή το 2003 αν μας κόβανε τα δανεικά, τα ίδια θα πάθαινε και τότε η Ελλάδα. Όσο άχρηστος και να εϊσαι, αν σε δανείζουν άλλοι, όλα βαίνουν καλώς..

γιαννης

το κλουβι με τις τρελες εγινε κυβερνηση και ακουμε καθε απιθανη βλακεια που ουτε σε συζητηση στο καφενειο δεν ευσταθουν !!

επαναστατικο λαηκο στρωμα

ωρεος ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. / κε τοτε ο μεγαλεκος εξηγγιλε διαγγελμα κε εβοησεν με φωνην μεγαλην απεφθυνομενος προς τουε περσες: "θα σας γαμησω το ταμτιριρι". / κε πουστε: προσεξτε την ορθογραφια μη τυχον κε βαλετε στο σαβατο ενα βητα κε σας πεταξη το συστημα αποξω. κε τοτε τι θα κανετε εσεις χωρις το συστημα κε το συστημα χωρις εσας που το κρατατε στα χερια σας / κατα τα αλα, αγαντα. τσιρκο ινε θα περαση.

Anny Kourikouloum

Oχι άλλες μακακίες..Χορτάσαμε!

Μύθος

ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ: Η επιστροφή στην δραχμή απαιτεί ταυτόχρονα τα εξής βήματα. Αποχώρηση από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση (ζώνη ευρώ), έκδοση εθνικού νομίσματος, δήλωση εθνικής χρεωκοπίας με σκοπό την διαγραφή του ελληνικού χρέους. Μετά την δήλωση χρεωκοπίας πραγματοποιείται συνάντηση δανειστών και χρεωκοπημένης χώρας, διαπραγματεύεται το χρέος σύμφωνα με τους όρους που αυτό χορηγήθηκε (πχ. Αγγλικό δίκαιο), συμφωνείται το απαιτητό υπόλοιπο και διακανονίζεται η πληρωμή συνήθως σε βάθος 30 ή και 50 ετών. Αν η χρεωκοπημένη χώρα δεν καταβάλει τα συμφωνηθέντα οι δανειστές προβαίνουν στην κατάσχεση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, όπου αυτή βρίσκεται (πχ στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες των δανειστών και της ΗΠΑ). Με τις παρούσες συνθήκες παραγωγής στην χώρα κατά την πρώτη δεκαετία της δραχμής αναμένεται κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου και κύμα μετανάστευσης αντίστοιχο της δεκαετίας 1955-65. Η παραγωγική ανασυγκρότηση θα επέλθει με μισθούς σημερινής αξίας 200-300 ευρώ ώστε να δημιουργηθεί επενδυτικό κλίμα. Αντίστοιχη θα είναι και η ποιότητα των κοινωνικών παροχών (συντάξεις, περίθαλψη, εκπαίδευση) αφού τα κρατικά έσοδα σε δραχμές θα έχουν περιορισμένη αγοραστική δύναμη κατά την αναγκαία εισαγωγή των πρώτων υλών (π.χ. πετρέλαιο, χάλυβας, ξυλεία) και κατά την εξόφληση των απαιτητών δανείων. Τελικά η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ είναι πολύ υποκειμενικό θέμα αλλά όλα τα παραπάνω είναι απολύτως αντικειμενικά.

Διομήδης

Στο θέμα "Η ελληνική πρόταση στους δανειστές: Μέτρα 3,6 δισ. το 2015 και 5,9 δισ. του χρόνου 15/06/201512:57" διαβάζω την εξής ανάρτηση: "Για τους τεμπέληδες του Δημοσίου .....15/06/201516:08.. θα καταστραφει η Ελλάδα. Ούτε ένα μέτρο πραγματικής ανάπτυξης!!!!! Ειναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια καθαρή σύγκρουση του τεράστιου δημοσίου τομέα με τον ιδιωτικό τομεα. Ολα τα μέτρα παίρνονται για να μην χάσει το μέγεθος του ο δημόσιος τομέας. Αν μικραινανε τον δημόσιο τομέα (75% του πρωτογενούς κόστους του κράτους ειναι μισθοδοσία και συντάξεις) ο ιδιωτικός τομέας σε 1 με 2 χρόνια θα πέταγε και θα είχε σημαντική αναπτυξη με ολα τα καλα επακόλουθα... δλ αυξηση παραγωγης / μισθων κτλ.... Αλλα ποιος θα ακουμπήσει τους δημοσιους υπαλληλους????? Προτεραιοτητα για αυτούς βεβαια και κόκκινη γραμμή είναι η πληρωμή των μισθών (του δημοσίου φυσικά ΜΟΝΟ). Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έστω και ένας αυτοχρηματοδοτουμενος πολιτης να στηρίξει αυτη την κυβερνηση ????? Για να πληρώνει αυτός και τα παιδιά του τους τεμπέληδες του δημοσίου ????" ....και ρωτάω: ΟΚ. Άμα απολυθούν κι άλλοι ΔΥ και μειωθούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις σε όσους μείνουν, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ; Δεν θα σταματήσουν να αγοράζουν από τα μαγαζιά και αρά θα απολυθούν κι άλλοι ΙΥ; Δεν ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΖΗΤΗΣΗ; Δεν ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ; Δεν ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΥΦΕΣΗ; Μια απλή ερώτηση είναι: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΨΩΝΙΖΕΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Ύστερα οι ΔΥ στηρίζουν τα ταμεία από τα oποία ωφελούνται και οι ΙΥ. Στηρίζουν το σύστημα ΥΓΕΙΑΣ. ΑΜΑ ΠΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

Λαζόπουλε, δώσε σανό στα γίδια

τα 3 εκ. ευρώ που έχεις στο εξωτερικό θα 20πλασιαστούν σε ένα μόνο βράδυ, όταν τα γίδια εδώ το γυρίσουν στην δραχμή. Εσύ και οι άλλοι ηγέτες του λαικισμού ( Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Αυτιάς, κλπ ), θα γίνετε πάμπλουτοι πολύ σύντομα. Έτσι μπράβο, δώστε κι άλλο σανό στα γίδια, αντέχουν πολύ ακόμα. Πρόθυμοι ηλίθιοι θα υπάρχουν πάντα σαυτή τη χώρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

karamanlis_kwstas_yp

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου - «Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής»

4954223

«Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού» και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά τη συναντησή του με οινοπαραγωγούς στην Ημαθία

1