Έκκληση Αβραμόπουλου: Αυτή την ύστατη ώρα, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

Έκκληση Αβραμόπουλου: Αυτή την ύστατη ώρα, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

«Να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί το κόστος των αποφάσεων» δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ

Έκκληση Αβραμόπουλου: Αυτή την ύστατη ώρα, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία απευθύνει «αυτή την ύστατη ώρα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος. Επιπλέον καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν μαζί το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, και την ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης.
 
Στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι: «Τη στιγμή αυτή αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και ο λαός της να βρει εκεί και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας Επίτροπος λέει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ανώδυνες αποφάσεις ωστόσο «επίσης, δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε, ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις. Είναι και ευθύνη. Είναι ανάπτυξη και ευημερία. Είναι σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι συμμετοχή σε μία γεωπολιτική ζώνη, προόδου, σταθερότητας και ασφάλειας».

Κλείσιμο
Καταλήγει ότι «μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά. Να μην χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους. Διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης