«Πολεμικό ανακοινωθέν» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Πολεμικό ανακοινωθέν» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι απαιτήσεις των δανειστών να εφαρμοστεί το μνημονιακό πρόγραμμα Σαμαρά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» - Η Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση στο πρόσωπο του Γ. Δραγασάκη για αναξιοπιστία - Προαναγγέλλονται πρωτοβουλίες για «ενημέρωση του λαού»

Στα... βήματα των κυβερνητικών συμβουλίων και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία την Πέμπτη συνεδρίαζε για περισσότερες από πέντε ώρες, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με τη σκληρή κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Ο κ. Δραγασάκης παρέστη στην κοινή συνεδρίαση με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ώστε να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατηγόρησε για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου όμως δεν ήταν η μόνη που επιτέθηκε στην κυβέρνηση, καθώς ο Γιάννης Δραγασάκης «τα άκουσε» και από άλλα μέλη του κόμματος, κυρίως από εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος. Κριτική άσκησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος που εστίασε στο ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης η αποδοχή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης Δραγασάκης ισχυρίστηκε ότι κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους έως τις 19 Μαΐου.

Δεν γίνονται δεκτές οι απαιτήσεις των δανειστών

Ωστόσο η εξέλιξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας δεν ήταν και η καλύτερη για την κυβέρνηση και τη γραμμή που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετική ενημέρωση που έγινε σε συνεδρίαση, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος επιμένουν ότι οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν, ενώ σημειώνεται ότι οι απαιτήσεις των δανειστών «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές». Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που έχει καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό από μερίδα κυβερνητικών στελεχών για προσέγγιση στη συμφωνία, στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία αναφέρεται σε επιμονή των δανειστών να εφαρμοστεί «το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά». Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

 Στην ίδια ανακοίνωση προαναγγέλλονται πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την κατάσταση, ενώ ταυτόχρονο υπογραμμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα συστρατευτούν με δυνάμεις  «σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας:

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.

Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η  ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη.

 Θα νικήσουμε.
ΣΧΟΛΙΑ (214)

george

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΤΕ ΣΟΤ ΤΕΛΟΣ VENCEREMOS ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ? ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ...

dias

Ενημερώνω με χαρά τους πληρωμένους σχολιαστές της Κουμουνδουρου ότι και αυτοί θα μείνουν απλήρωτοι.

Antonis

Για σου κομμουνιστη. Οταν θα σου πηδιεται η γυναικα για ενα ζευγαρι καλτσες,θα σε δω μετα,καραγκιοζη

Να σηκωθούν να φύγουν!

Στον Συριζα έλαχε ένα μεγάλο λαχείο από το '12 και μετά. Η κατάσταση της χώρας, η αδυναμία συγκρότησης πολιτικού πόλου από τους "αγανακτισμένους", το ότι οι Πασοκ - ΝΔ είχαν εμπλακεί στα μνημόνια, η μη πληροφόρηση του λαού που νόμιζε και νομίζει ακόμα εν πολλοίς ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην "χρυσή" εποχή του ανεξέλεγκτου δανεισμού και της κατανάλωσης με μαγικό τρόπο, το γεγονός ότι ο Συριζα ήταν το μόνο κόμμα που είχε σχέσεις με τους μηχανισμούς της εξουσίας (ΜΜΕ, Πανεπιστήμια, κλπ), τους έδωσε ένα μεγάλο δώρο, την Εξουσία! Ούτε οι ίδιοι δεν το περίμεναν, και απ' ότι αποδεικνύεται δεν ξέρουν και τι να την κάνουν! Ένα κόμμα - κουρελού, που αποτελείται από χίλιες μύριες συνιστώσες και απόψεις, τροτσκιστές, μαοϊκοί, σταλινικοί, ευρωκομουνιστές, εθνομηδενιστές, τυχοδιώκτες πασοκατζήδες και το κακό συναπάντημα, καλείται να διαχειριστεί τις τύχες της χώρες στην πιο κρίσιμη περίοδό της. Και έτσι άρχισε το... σόου. Σόου του Βαρουφάκη για δήθεν "διαπραγμάτευση", ενώ στην πραγματικότητα ήταν σόου για τηλεοπτική κατανάλωση, σόου με το κρυφτούλι στους "θεσμούς", σόου με το χαρτί της γεωπολιτικής θέσης της χώρας με παιχνίδια με Αμερική και Ρωσία που ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν και τι θέλουν, δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα κανένα έργο εκτός από κάτι ΕΡΤ, Μετανάστες, καθαρίστριες κλπ, σόου με σκισίματα μνημονίων και αριστερές κορώνες... Όλα αυτά μπορούν και συμβαίνουν γιατί υπάρχει κάτι που τους ενώνει. Η εξουσία. Όμως ώς πότε; Άλλα λένε μέσα, άλλα λένε έξω. Στη Μέρκελ παρουσιάζονται συναινετικοί και "σώφρονες", μέσα παρουσιάζονται επαναστάτες και ριζοσπάστες, τι ριζοσπάστες δηλαδή, για το Δημόσιο μόνο κόπτονται! Κάποιοι χρησιμοποιούν τον Συριζα για να κάνουν τη "ρήξη" , κάποιοι άλλοι θέλουν να γίνουν το νέο Πασοκ, βλέπετε εσείς να προχωράει και να οδηγεί κάπου κάτι τέτοιο; Αυτοί θα "κυβερνήσουν"; Θα δώσουν όραμα και προοπτική ανάπτυξης ακόμα και αν κλείσουν κάποια συμφωνία; Όχι βέβαια! Το μόνο που μπορούν να κάνουν για να πάει η χώρα μπροστά είναι να σηκωθούν και να φύγουν. Με διάσπαση, με εκλογές, μέ κάτι τέλος πάντων, να σηκωθούν να φύγουν και να μας αδειάζουν τη γωνιά μήπως και αναλάβει καμιά "οικουμενική εθνικής σωτηρίας" και όχι να "κυβερνάνε" τα ανίκανα επικίνδυνα παιδάκια με τον ανίκανο αρχηγό - παιδάκι!

δεν πατε να πνιγείτε! (μόνοι σας)

............Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου....... ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ αλλά ΛΑΘΟΣ! Ο ελληνικός λαός δεν είναι το 35% που σας ψήφισε, από όσους πήγαν να ψηφίσουν! Εμένα κι άλλους 65% ΔΕΝ μας εκφράζουν ούτε οι περισσότερες κόκκινες γραμμές σας- που προστατεύουν κυρίως την πελατεία σας, ούτε ο τρόπος που φαντάζεστε την χώρα, με την Παιδεία που θέλετε και την αναξιοκρατία! Απλά παίζετε μόνοι σας , εναντίον του εαυτού σας, γι αυτό και είστε πρώτοι στις δημοσκοπήσεις. Σας άφησαν την καυτή πατάτα στα χέρια κι εσείς νομίζατε ότι ήταν λουκουμάς!

DIM M

............Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου....... ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ και ΣΩΣΤΗ. Αν ο Δραγασάκης και ο κάθε ξεχασάκης ΞΕΧΑΣΑΝ ΔΡΟΜΟ για όπου ΘΕΛΟΥΝ . Λιποτάκτες μόνο στην νδουλα του πολανιστή.

ΑΚΗΣ

άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, χαμός θα γίνουν μεταξύ τους, αυτοδιάλυση,

Κορόιδα, σοβιετια τέλος

Σκουζουν τα κουμούνια τα συρίζια όπως έσκουζαν και τα συντροφια τους το 1994. Κατι ψελλίζουν για τον μικροαυταρχισμό του Αντροπωφ (86-88 περιπου), για τον υπερβολικό φιλελευθερισμό του Γκορμπάτσοφ (88-90 περιπου) και την μικροδιαφθορα του Γιέλτσιν(90-93 περιπου). Ρε καθίκια, για την οικον.τραγωδία των "σοβιετικών λαών" δεν φταίει κανεις ΔΙΕΤΗΣ Αντροπωφ, κανρείς διετής Γκορμπατσωφ, κανείς διετής Γιέλτσιν, ούτε στην Ελλάδα κανένας τριετής Μητσοτάκης ούτε κανείς ΔΙΕΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ αλλά τα 32 χρόνια σοσιαλαριστερής Σοβιετίας (1981-20120 και τα 45 χρόνια Σοβιετίας στις Βουλγαρορουμανίες. Συρίζια, από το ελληνικό DNA θα ξεριζωθεί ο Μαρξ, ο Κευνσ, ο Λενιν, ο Σταλινισμός, ο Παπανδρεισμός, και ο Τσιπρισμός!

Λαμόγιο ή ακροδεξια ψωνάρα ?

Ακροδεξιά Τρικυμία στό Κρανίο ! Θάθελα νάξερα πώς τά οικονόμησες κυπερασπίζεσε μέ τοση τρέλα αυτό τό κολωσύστημα ρέ λαμόγιο ? Εκτός κάν απλά είσαι ψωνάρα μέ περικεφαλαία !

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

ΤΣΥΡΙΖΑ σε διαλυση. Εφεραν χειροτερο μνημονιο και τωρα τσακωνονται μεταξυ τους για το ποιος θα χρεωθεί την "πατατα". Εχουν και το θρασος να προσπαθουν να πεισουν τον Ελληνικο λαο να βγει στους δρομους για να υπερασπιστει τα λαμογια του συριζα. Τα βαθυπλουτα πρωην πασοκια. ΩΞΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ουτε βήμα πίσω

Η κυβέρνηση είναι η πρώτη που κάνει περήφανο το λαό με τη σκληρή της διαπραγμάτευση. Οι όποιες υπαναχωρήσεις στο πλαίσιο της έντιμης συμφωνίας θα έχουν μικρή διάρκεια και αυτό για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να ξεπεράσει την παγίδα που έστησαν σε αυτή μεθοδικά Πασοκ-ΝΔ και ευρωπαίοι "εταίροι. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας όπως το αποδεικνύουν και οι δημοσκοπήσεις στηρίζει την κυβέρνηση και καταλαβαίνει ότι η μάχη που δίνει για να προστατεύσει τα πλητόμμενα κομμάτια της κοινωνίας που λεηλατήθηκαν τα προηγούμενα 5 χρόνια είναι δύσκολή και απαιτεί χρόνο.

Μπεννυ-

".... Αλεξη,που πας?θα σε γ..... οι εξω!περιμενε να περασει η μπορα και θα αναλάβεις ετσι κι αλλιως αργοτερα.τι βιαζεσαι?" . Μικρος Αλεξης-"εχουμε σχεδιο εμεις...". Τωρα????????????αντι νταουλια και ζουρνάδες, κλαρινο!το θεμα είναι ότι δεν την πληρωνουν μονο οι ηλιθιοι αλλα και οι υπολοιποι....

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΟΜΠΑΖΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ .ΦΑΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ.

δεν έχεις να χάσεις κάτι

για αυτό τα λες αυτά. Με 2 μικρά παιδάκια έτσι και γίνει το μπραφ να δεις πως γίνονται οι νοικοκυραίοι ΤΕΡΑΤΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samaras__1_

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ούτε του ζητήθηκαν ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσαν να του είχαν ζητηθεί εξηγήσεις για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

syriza_alexis_tsipras_main

Στις 5 ή 6 Απριλίου - Ανοιχτό το σενάριο να τεθεί ερώτημα για το όνομα του κόμματος, με στόχο να σηματοδοτεί την διεύρυνση - Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

dsc_2977

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων το Συμβούλιο Ασφαλείας «καλωσορίζει την τριμερή συνάντηση των ηγετών και του Γενικού Γραμματέα στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο Βερολίνο»

tryfwn-alexiadis

Λίγες ημέρες αφότου λιποθύμησε σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε με θάρρος για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε - «Ναι, είχα έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία»

3
yavuz

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στη δραστηριότητα του γεωτρύπανου Γιαβούζ στην Ανατολική Μεσόγειο -  Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, επισημαίνει ότι η Τουρκία έχει συμφέρον να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια, από τη στιγμή που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη Ρωσία

avgenakis_poli

«Η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή με Πρόεδρο δικαστικό που κρίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της μετά την καταγγελία και την έρευνα που διενεργεί και εισηγείται. Δεν αποφασίζει» αναφέρουν οι ίδιες πηγές για την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης

7