Der Standard: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται στις διεφθαρμένες δομές της παλιάς κυβέρνησης

Der Standard: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται στις διεφθαρμένες δομές της παλιάς κυβέρνησης

«Θα πρέπει να είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να εκβιάζεται πλέον με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επισημαίνει ο διευθυντής τού προσκείμενου στους Γερμανούς εργοδότες, Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας, με έδρα την Κολωνία, Μίχαελ Χιούτερ

Der Standard: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται στις διεφθαρμένες δομές της παλιάς κυβέρνησης
«Το πραγματικά δραματικό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν εμπλέκεται στις διεφθαρμένες δομές της παλιάς κυβέρνησης και θα μπορούσε να δράσει πολύ πιο δυναμικά από ό,τι πράττει. Η Ελλάδα δεν είναι βέβαια φτωχή, θα πρέπει απλώς οι Έλληνες να κάνουν ανακατανομή των πόρων, κάτι που προφανώς δεν το καταφέρνουν».

Αυτό επισημαίνει ο διευθυντής τού προσκείμενου στους Γερμανούς εργοδότες, Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας, με έδρα την Κολωνία, Μίχαελ Χιούτερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Στην ίδια συνέντευξη πάντως, ο κ. Χιούτερ τονίζει: «Θα πρέπει να είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να εκβιάζεται πλέον με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Νομισματική Ένωση είναι σίγουρα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από τρία χρόνια και μια έξοδος θα ήταν διαχειρίσιμη για την Ευρωζώνη, αλλά δραματική για την Ελλάδα».
Κλείσιμο

Ισχυρίζεται επίσης ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει καταστρέψει ολόκληρη την αξιοπιστία της, κάνοντας το ίδιο με τις χρηματαγορές». «Δεν έχουν κανέναν φίλο στην Ευρώπη, κανένας δεν τους υποστηρίζει. Εκείνο που προκαλεί σύγχυση είναι ότι μερικά από αυτά που λένε δεν είναι καν λάθος. Στο πρόγραμμα της τρόικας έχουν γίνει λάθη» πρόσθεσε.

Ως παράδειγμα των λαθών της τρόικας αναφέρει ότι για τις ελληνικές επιχειρήσεις το ενεργειακό κόστος είναι σημαντικότερο από το κόστος εργασίας και με την αύξηση στην ενέργεια διαπράχθηκε ένα βαρύ λάθος και επιπλέον υπήρξε μεν απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, αλλά όχι και στην αγορά προϊόντων. Σύμφωνα με τον κ. Χιούτερ, με τον τρόπο αυτόν οι επιχειρήσεις έχουν κάποιο επιπλέον κέρδος, αλλά έτσι δεν δημιουργείται ένας καλύτερος ανταγωνισμός. Επίσης, εκτιμά ότι δεν υπήρξε μια πραγματική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, δεν φορολογήθηκαν οι πλούσιοι και δεν καταπολεμήθηκε η φοροδιαφυγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης