Φωτογραφίες: Τα παραλειπόμενα του Eurogroup

Φωτογραφίες: Τα παραλειπόμενα του Eurogroup

Ο Έλληνας υπουργός επιβεβαίωσε τις επικοινωνιακές του αρετές και αναδείχθηκε σε σταρ του Eurogroup - H "γλώσσα του σώματος" στις επαφές με Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στην αρχή ήταν συγκρατημένος αλλά μετά αγκάλιασε τον "Γιάνη"

Φωτογραφίες: Τα παραλειπόμενα του Eurogroup
Οι δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, καθώς η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης θεωρήθηκε από τις πλέον σημαντικές. Η παρουσία των επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, είχε άλλωστε ανεβάσει το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος. Όμως όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου, περίμεναν υπομονετικά στην παγωμένη ατμόσφαιρα ένα και μόνο πρόσωπο, που άλλωστε μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα της Ευρώπης και όχι μόνο, το τελευταίο διάστημα: Αυτή τη φορά, ο σταρ ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.



Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν φυσικά στο επίκεντρο της προσοχής στις Βρυξέλλες, καθώς εκπροσωπεί, αυτός μόνος του, τη μια πλευρά. Ειναι ο άνθρωπος πάντως τον οποιο στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας, με δεδομένο ότι έχει επιφορτιστεί το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους και τους δανειστές της χώρας.

Κλείσιμο


Ο κ. Βαρουφακης είχε πολύ σημαντικές συνομιλίες πριν το Eurogroup (με Λαγκάρντ, Νταισελμπλουμ, Βιζερ - με τους δυο τελευταίους παρόντος και του Γιάννη Δραγασάκη), εισήλθε στη σύνοδο με το γνωστό ενδυματολογικό του στιλ (έξω το πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, κασκόλ) και με αρκετή άνεση απέναντι στα... «θηρία»

Η κατ' ιδίαν συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, που ήταν και η πρώτη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, έκανε την Γαλλίδα πολιτικό να δηλώσει: «Πρέπει να ακούσουμε την Ελλάδα. Είναι ικανοί, ευφυείς και έχουν εργαστεί επάνω στα θέματα που τους αφορούν».



Οι φωτογραφίες των δυο τους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup άλλωστε μαρτυρούν πως το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα καλό. 



Στην πρώτη του παρουσία στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε και τον πρόεδρο του συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον οποίο είχε μια θερμή χειραψία. Ήταν η πρώτη τους συνάντηση μετά την... επεισοδιακή αποχώρηση του Ολλανδού από την Αθήνα.






Πάντως, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μαρτυρούν ότι η διάθεση του επικεφαλής του Eurogroup δεν ήταν και τόσο... θετική απέναντι στον Έλληνα υπουργό, καθώς ο φακός αποτύπωσε και αρκετά «παγωμένα» βλέμματα εκ μέρους του.



Θερμή ήταν και η χειραψία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τα χαμόγελα να περισσεύουν - όλα αυτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση...



Πολλοί εκτιμούν ότι η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup θα γίνει τη Δευτέρα, όταν και οι εταίροι θα ζητήσουν από την ελληνική πλευρά να καταθέσει αίτημα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος.




Το σχεδιάγραμμα των θέσεων του συμμετεχόντων στο Eurogroup. Η ελληνική αντιπροσωπεία με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γιάννη Δραγασάκη, τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά, ανάμεσα από τον Ισπανό και τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης