Βενιζέλος: Πολιτικός εκβιασμός να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για αποστασία

Βενιζέλος: Πολιτικός εκβιασμός να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για αποστασία

Επανέλαβε ότι νέο πρόγραμμα δεν θα υπάρχει, αλλά θα υπάρξει μια μικρή τεχνική επέκταση των διαδικασιών του προγράμματος που λήγει

Βενιζέλος: Πολιτικός εκβιασμός να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για αποστασία
Την κατάσταση που θα βρεθεί η χώρα μετά την ψήφιση του προυπολογισμού προσπάθησε να περιγράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο προϋπολογισμός παρουσιάζει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, που θα μας ξαναφέρει στη θέση που μας αξίζει μέσα στην Ευρώπη, ότι απηχεί το πρωτογενές πλεόνασμα, που είναι το νοικοκύρεμα στη λειτουργία του κράτους, ότι αποτυπώνει το ισχυρό τραπεζικό σύστημα, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα δημόσια επενδυτικά κεφάλαια.

Κλείσιμο
Είπε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός επιτρέπει τη μεγάλη παρέμβαση στα "κόκκινα" δάνεια, που θα επεκταθεί και στα στεγαστικά δάνεια. Ανέφερε επίσης ότι στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται τόσο το κοινωνικό πλεόνασμα όσο και το θετικό ισοζύγιο απασχόλησης.

Ανέφερε επίσης ότι επί μέρες στη Βουλή επαναλαμβάνεται η κριτική του 2011 και για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση έχει εδώ και καιρό πανικοβληθεί με τη σκέψη ότι χάνει το μνημόνιο και τάσσεται υπέρ της θέσης παραμονής της χώρας σε καθεστώς μνημονίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος σύναψης νέου δανείου, άρα ούτε νέου προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά στην προ μηνός αρνητική αντίδραση των διεθνών αγορών, ο κ. Βενιζέλος είπε πως οι αγορές αντέδρασαν στην πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στη χώρα.

Συμπλήρωσε πως τη διαπραγμάτευση τη δυσκολεύει και την παρατείνει το γεγονός ότι είναι πολυεπίπεδη και επειδή υφέρπει το ζήτημα του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Μιλώντας επί προσωπικού, τόνισε: «Απ' το 2010 μας έχει βγει η ψυχή, κάνοντας μια υπεράνθρωπη προσπάθεια».

Τόνισε πως η διαπραγμάτευση γίνεται με ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά και μια άλλη διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ

Σημείωσε πως ο ελληνικός λαός κρίνει τα πάντα και τίποτα δεν μπορεί να σέρνεται. Ο ελληνικός λαός, είπε ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να κάνει την επιλογή των εκλογών και την επιλογή των μη εκλογών, ασκώντας την πίεσή του.

Χαρακτήριστε «ιστορική φάρσα» το να μιλούν ορισμένοι για αποστασία εν έτει 2015. Είπε ότι είνα πολιτικός εκβιασμός και εκχυδαϊσμός να λες ότι η ελευθερη κατά συνείδηση επιλογή του βουλευτή είναι εξαγορά και αποστασία.

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο ελληνικός λαός έχει δίλημμα ανάμεσα στο εθνικό σχέδιο που έχει προτείνει η κυβέρνηση ή την απόλυτη αβεβαιότητα, το άγνωστο.

Είπε επίσης πως το κρισιμότερο στοίχημα είναι να πειστεί ο κόσμος ότι θα προστατευτεί ο ρυθμός ανάπτυξης και ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας.

Επανέλαβε ότι νέο πρόγραμμα δεν θα υπάρχει, θα υπάρξει μια μικρή τεχνική επέκταση των διαδικασιών του προγράμματος που λήγει.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως είναι ο ρόλος του εγγυητή της εθνικής σταθερότητας και αυτό δεν τελεί υπό αίρεση ή προθεσμία. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα, δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης